magyarfutball.hu

Szombathely, Illés Akadémia, műfüves-pálya

 1. 2 felhasználó járt itt.
 2. kapcsolódó stadionok
 3. cím
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Szombathely: 78.446 (2023)
 7. hazai csapat
   megszűnt / már más pályán játszó
   1. Szombathelyi Haladás II (? - ?)
  1. nézőcsúcs
   500
   Szombathelyi Haladás FC - Paksi FC 0:0
   Ligakupa
   2010.02.23.
  2. pálya mérete
   105m x 68m
  3. talaj típusa
  4. eredményjelző tábla
  5. világítás
   van
  6. futópálya
   nincs
  7. átadás éve
  8. nyitómérkőzés
  9. kapcsolódó mérkőzések
  10. segítség
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
   2011.04.04, 09:48
   Az idei költségvetés hozzávetőleg 2,2 milliárd forintot irányzott elő a labdarúgó-utánpótlás képzésére - az MLSZ 1.8 milliárd forintra írt ki pályázatot, ebből a kiemelt labdarúgó-akadémiák több mint 1.2 milliárd forintot kaptak. A szombathelyi Illés Akadémia, a győri Fehér Miklós, a felcsúti Puskás Ferenc Akadémia 255-255 millió, a kispesti Magyar Labdarúgó Akadémia 250 millió, az agárdi Sándor Károly Akadémia pedig 200 millió forinttal gazdagodott.

   Talán felesleges is hangsúlyozni, hogy mekkora lépés ez a szombathelyi intézmény életében.

   - A pályázat során részletesen fel kellett tüntetnünk, hogy a pályázandó összeget milyen célokra szeretnénk fordítani - mondta Tóth Miklós, az illés Béla Labdarúgó Akadémia klubigazgatója. - Többek között nemzetközi tornák szervezését, infrastruktuális fejlesztéseket, a szakemberek bérezését, és a fiatalok lakhatási, és edzéskörülményeinek javítását tüntettük fel a beadványban. Az 1.2 millárdos összegre csak a kiemelt futballakadémiák pályázhattak - és az érintett akadémiáknak tíz százalékos önrészt kell letenniük. Hogy mi szólt az Illés Akadémia kiemelten jó támogatása mellett? Talán az, hogy itt már eddig lényegesen jobb körülmények között készülhettek a kiválasztott fiatal labdarugók.

   - Itt is szeretnénk köszönetet mondani az önkormányzatnak, hogy lehetővé tették a Hermann Ottó iskolában az Akadémia létrehozását. Szeretnénk köszönetet mondani a Hermann Ottó iskola igazgatójának, Beer Lászlónak, az iskolai tanároknak, nevelőknek, ugyanígy hálával tartozunk a Váci és Zrínyi általános iskola igazgatóinak, tanárainak. Köszönjük a végtelen türelmet és segítséget a oktatásban és nevelésben. Természetesen köszönjük az edzőinknek, a kiszolgáló személyzetnek a magas szintű szakmai munkát és a tulajdonosoknak is hogy idáig anyagilag támogatták az Akadémiát és infrastrukturálisan felépítették - ami elengehetetlen feltétele volt a kiemelt Akadémia címének eléréséhez - hangsúlyozta Tóth Miklós.

   - Legjobb tudomásom szerint az elszámolás a következőképpen zajlik: a 255 millió forint tíz vagy húsz százalékát hamarosan megkapjuk, a többit pedig - ha minden igaz - negyedévente, utólag, számlák alapján utalják el - folytatta Tóth Miklós. - Könnyen lehet, hogy a későbbiekben is lehet majd pályázni hasonló támogatásra, hiszen a mostani pénzt egy év alatt kell elköltenünk. Talán mondanom sem kell, mekkora lépés ez az Akadémia életében, és azt sem kell külön ecsetelnem, hogy van, lesz helye a pénznek - máris vannak terveink. A jelenlegi műfüves pályánkat rengeteg csapat használja, ezt tehát mindenképpen fel kell újítanunk, emellett szeretnénk újabb műfüves,- füves,- és strandhomokos pályát építeni. Az akadémisták étkezése sincs teljesen megoldva, ezen is szükséges javítanunk. Arra is van keret, hogy havi szinten minimális összeggel dotáljuk a fiatalok ösztöndíját is, így az iskola elvégzése után lehetőségük nyílik arra, hogy az Akadémia kötelékében maradjanak addig, amíg 1-2 éven belül kiderül, hogy alkalmasak-e a felnőtt csapat keretéhez való csatlakozásra.

   forrás:
   http://www.vasnepe.hu/sport/20110331_255_millio_forintot_nyert_az_illes_akadem/print
    
  2. avatar: Ailton
   2010.02.23, 16:17
   de hiszen a rendőrség csak 300 nézőt engedett be smiley
    
  3. avatar: magyarfutball.hu
   2010.02.23, 16:00 (szerk.: 2010.02.23, 16:01)
    
  4. avatar: magyarfutball.hu
   2010.02.23, 15:57
   Kedden 14 órától a Paks együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás az Illés Béla Football Akadémia műfüves pályáján. A bérletesek 13 óra 40 percig foglalhatják el helyüket.

   A találkozóra a rendőrség határozata alapján nem mehetnek be vendégszurkolók, és a hazai szimpatizánsok közül is mindössze 300 juthat be a kerítésen belülre.

   A Szombathelyi Haladásnak 30 rendezőt kell biztosítani. A vezetőség felhívja mindenki figyelmét, hogy az Illés Akadémia műfüves pályája melletti utcában nem lehet parkolni, hogy azoknak, akik a kerítésen kívül maradnak, legyen lehetőségük a meccs megtekintésére.

   A bérletesek ingyen nézhetik meg a mérkőzést, 13 óra 40 percig foglalhatják el helyüket a pálya mellett. Ha kevesebb, mint 300 bérletes lesz, akkor a maradék jegyeket a Haladás ekkor kezdi el árusítani.


   forrás:
   http://haladasfc.nyugat.hu/tartalom/cikk/haromszazan_nezhetik_meg_a_helyszinen_a_ligakupa
    
  5. avatar: magyarfutball.hu
   2010.01.16, 21:48
   én meg ilyet találtam:
   kép
    
  6. avatar: Ailton
   2008.12.27, 19:24 (szerk.: 2008.12.27, 19:24)
   megvan
   kép
    
  7. avatar: Ailton
   2008.12.27, 19:03 (szerk.: 2008.12.27, 19:10)
   Mi legyen a helyszín?
   Az ötlet - ismét - Horváth Sándoré. Ő érzett rá arra, hogy a Hermann Ottó Szakközépiskolában minden adott: az iskola, a kollégium - no, és itt van hely a futballpályák kialakítására. Beer Mihály, a középiskola igazgatója mindenben partner volt, és Dr. Czeglédy Csabával, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármesterével és Dr. Nagy Tibor aljegyzővel, valamint Gyimesi Csaba vállalkozóval elkezdték megteremteni a feltételeket. Eközben Artner Tamás felkereste Illés Bélát, aki rövid gondolkodási idő, valamint üzlettársaival történt megbeszélés után a nevét, és a Halmill Team Tanácsadó Kft. támogatását adta az akadémiához.

   OLLÉ-program? Na, arra várhatunk
   Az MLSZ nagy dirrel-dúrral beharangozott pályaépítési programjából idén már az égvilágon semmi nem lesz, így Illés Béláék, azaz a Halmill Team Tanácsadó Kft. bevállalta a pályaépítést: július közepéig elkészül egy gyeptéglás, nagy méretű pálya, egy 45x60 méteres edzőterület és októberig egy villanyvilágítással ellátott nagyméretű műfüves pálya. A cég vállalta a kollégiumi szobák felújítását is: a Raiffeisen Bankkal karöltve összességében 150 millió Ft-ot költve az infrastrukturális beruházásokra.

   http://haladasfc.nyugat.hu/tartalom/cikk/27733

   tudja valaki melyik pálya hol van?