magyarfutball.hu

Győr, Elektromos sporttelep

 1. 3 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Kiskút utca
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
  9027 Győr Kiskút liget Győr-Moson-Sopron megye
   
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 7. lakosság
  Győr: 128.567 (2013)
 8. hazai csapat
   megszűnt / már más pályán játszó
   1. Boka Juniors (? - 2005)
   2. Győri Elektromos Vasas SK (? - ?)
  1. nézőcsúcs
  2. pálya mérete
  3. talaj típusa
   természetes füves
  4. eredményjelző tábla
   elektronikus
  5. világítás
   nincs
  6. futópálya
   nincs
  7. átadás éve
   1961
  8. nyitómérkőzés
  9. kapcsolódó mérkőzések
  10. segítség
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    
  2. avatar: fgymat
    
  3. avatar: fgymat
   2013.10.05, 20:40
   A Gyõri Elektromos-sporttelepet a hatvanas években az ÉDÁSZ hatékony közremûködésével építették. Az áramszolgáltató vállalatot a privatizáció során megvásárolta az E.ON- csoport, amelynek egyik tagja a 3,5 hektáros létesítményt tavaly októberben eladta a gyõri Pannon Belváros Kft.-nek.
   Amikor a vételárról érdeklõdtünk, dr. Szabó Ákos, a kft. ügyvezetõje csak annyit mondott:
   - A földhivatal nyilvántartásából mindenki tájékozódhat róla, de annyit mondhatok, az több volt, mint a köztudatban lévõ negyvenmillió forint.
   A területet a város rendezési tervében sport- és szabadidõ-tevékenységre sorolták be és a tulajdonosok is ilyen célú hasznosítást is terveznek.
   - Megvizsgáltuk a bérlõstruktúrát, a költségeket, a városfejlesztési tervet, áttekintettük, milyen beruházást, fejlesztéseket lehet megvalósítani. Azt is el kell mondanom, az ingatlanon található épületek, közmûvek jelentõs része a hatvanas-hetvenes évek ÉDÁSZ-os fejlesztései, ezért korszerûsítésre szorulnak. Március végéig egy Dávid Miklós tulajdonában lévõ kft. bérelte tõlünk a futballpályát a megyei elsõ osztályban szereplõ Gyõri Elektromos felnõtt- és utánpótláscsapatainak javára, valamint üzemeltette a pályán található büfét. Rajta kívül is vannak bérlõink, például az ETO FC, az Elektromos asztaliteniszezõi, a megyei harmadosztályú Boka Juniors futballcsapata és a Waldorf-iskola.

   A Pannon Belváros Kft.-nek négy tulajdonosa van, egyikük Szakács Péter:
   - Dávid Miklóssal 2005. június 30-ig szóló szerzõdésünk volt, ám december óta nem fizette a megállapított bérleti díjat, a tartozása meghaladta az egymillió forintot. A szerzõdés szerint harminc napot meghaladó késedelem esetén azonnali hatállyal felbonthattuk volna a szerzõdést, de nem tettük. Dávid Miklós idõközben nem jelentkezett - csupán március végén, az utolsó felszólítást követõen -, és nem kérte az adósság átütemezését sem."

   Képbe jött az állatkert
   A háttérben megkezdõdtek a tárgyalások a Xantus János Állatkert Kht.-vel, hiszen 2005. április 1-jén már meg is köttetett vele az új, határozatlan idõre szóló bérleti szerzõdés. Ebben kitételként szerepel, hogy az ingatlan sport célú hasznosítását meg kell tartani.
   Dr. Andréka György, a Xantus János Állatkert Kht. vezetõje:
   - Az utóbbi idõszakban önkormányzati tulajdonú telkek kezelésbe adásával az állatkerti terület bõvítése megoldódott. Az állatkert ennek köszönhetõen patkó alakban körbeöleli az Elektromos-pályát, ám egyes részei hivatalos közúton nem közelíthetõk meg. Miután értesültem a szomszédságunkban lévõ pálya tulajdonosai és bérlõje között kialakult helyzetrõl, közösen kezdtük keresni a megoldást, aminek végül határozatlan idejû szerzõdés lett a vége. Ezáltal lehetõvé válik az említett területek megközelítése. Közvetlen célunk nem az állatbemutató tér növelése, hanem az évente hozzánk látogató száznegyvenezer vendég mind színvonalasabb kiszolgálása. Kis átalakítással a kerítés vonalán fekvõ jelenlegi öltözõépület és az abban található büfé az állatkert látogatóit is szolgálhatja. Tervezzük a parkoló bõvítését.

   Az igazgató elmondta, a pálya és a sportcsarnok bérlõi a korábbiakhoz hasonló feltételek mellett vehetik igénybe a létesítményt. Az állatkert azonban az Elektromos labdarúgó-szakosztályának gondjait nem veheti a nyakába. Ennek ellenére mindent megtesznek azért, hogy nyárig zökkenõmentesen játszhassanak a csapatok a bajnokságokban. Mivel a klubban fõként gyárvárosi gyerekek sportolnak, a csapatoktól a késõbbiekben sem kérnek bérleti díjat a létesítmény használatáért, ám a költségeiket a csapatoknak maguknak kell fedezniük.
   Arra a kérdésre, hogy az önkormányzati tulajdonú állatkert kht. számára nem lenne-e kifizetõdõbb, ha bérlet helyett a város megvásárolná a területet, dr. Andréka György ezt mondta: „Ismerve Gyõr költségvetését, a milliárdos fejlesztéseket, szerintem egyhamar ez nem kerül ki a büdzsébõl."

   Úgyis megszûnik a futball?
   Az biztos, az Elektromos labdarúgócsapatát eddig segítõ vállalkozó, Dávid Miklós bedobta a törülközõt, úgy döntött, nincs értelme tovább támogatnia a futballcsapatot:
   - Sok mindent nem tudok elmondani a kialakult helyzetrõl. Tény, hogy volt három hónap elmaradásunk, de hiába vittem a pénz egy részét, kész tények fogadtak, miszerint mindenképp új bérlõje lesz a pályának. Ezek után úgy döntöttem, hogy már a bajnokság befejezését sem várom meg, nincs értelme annak a pár hónapnak, mert utána valószínûleg úgyis megszûnik a futballpálya.
   S hogy miért alakulhatott mindez így, arra Dávid Miklós egyetlen mondattal válaszolt:
   - Minden bizonnyal az új bérlõnek nagy a befolyása a város vezetésében.

   A Gyõri Elektromos sportklub elnöke, Magyar Balázs szerint a labdarúgócsapatnak nem kell majd visszalépnie a bajnokságtól:
   - A sportkör vezetõsége megteremtette a feltételeket, és ezt a labdarúgókkal meg is beszéltük, hogy zavartalanul befejezhessék a bajnokságot. Felvállaltuk, hogy idén kifizetjük a csapat költségeit, felvettük a kapcsolatot az új bérlõvel és együtt kalkuláljuk ki, mennyi pénzt jelent mindez. Megtesszük, amit lehet, hogy a lassan hatvanéves klub egyik alapító szakosztálya fennmaradjon.

   Az elnök arra a kérdésre, miszerint a megváltozott feltételek - ezentúl ugyanazt az egy pályát és két öltözõt használhatja a felnõtt- és a négy utánpótláscsapat együtt - után sem jelent-e gondot az együttesek versenyeztetése, a következõket válaszolta:
   - Természetesen átszervezésre lesz szükség, de ezek olyan részletek, amelyeket meg lehet és remélhetõleg meg is tudunk majd oldani."

   Elnök: felelõs a város
   Horváth Cs. Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, a megyei szövetség elnöke szerint hiba volt, hogy annak idején nem a városi önkormányzat vásárolta meg a futballpályát és a kiszolgáló-épületeket:
   - Sajnos Gyõrben mindössze két labdarúgópálya van százszázalékos önkormányzati tulajdonban, és ez aggasztó. A kialakult helyzetben én is közvetítettem, és úgy tûnt, sikerül megegyeznie a két félnek. Ezért is ért meglepetésként, hogy röviddel késõbb új bérlõnek adták oda a területet. A jelenlegi körülmények között azonban ellehetetlenül a labdarúgás az Elektromos-pályán.
   Úgy érzem, most már ki kell végre mondani, hogy a városnak sokkal felelõsebben kellene foglalkoznia a labdarúgással, ezerötszáz igazolt amatõr futballista, legalább ugyanennyi kispályás focista versenyeztetését, valamint az utánpótlás nevelését, a létesítmények fenntartását ugyanis a klubok önerõbõl oldják meg.

   Jelenleg annyi bizonyos, április 1-jétõl határozatlan idõre az állatkert a sporttelep bérlõje.
   Dr. Szabó Ákos szerint nem lehet tisztán látni a jövõt, kérdéses, miként alakul például a környékbeli Kiskút ligeti területek sorsa, az ETO beruházása. A városi rendezési terv egyik javaslataként például közút vezetne a jelenlegi salakos pálya helyén...
   (Papp Gyõzõ, Szeitz Tibor)


   http://www.nb1.hu/hirek/futballpalyat-berel-az-allatkert
    
  4. avatar: Banclau116
   2010.11.22, 12:34
   Én a Tromost imádtam. Én ott nőttem fel. Nagyon szertem mivel jó társaság volt és főleg a csapatott én a barátnőimmel minden hazai meccsen kint voltunk és a kapu mögött drukoltunk a fiúknak. egy ideig apa csinálta a honlapját a Tromosnak. Azóta egyszer voltam bent de nagyon rossz volt rá nézni hogy elhanyagolták.
    
  5. avatar: magyarfutball.hu
   2009.05.19, 14:25
   Én a Tromost imádtam,nagyon sajnáltam amikor megszűnt.A lelátóról látni lehetett anno,ahogy sétálnak a zsiráfok az állatkertben


   forrás:
   Avalon - nb1.hu Fórum
    
  6. avatar: pancso
   2008.12.25, 16:06
   A sporttelepet a 60-as években építették az ÉDÁSZ közreműködésével. Az jogutód E.On 2004-ben adta el. A pályán a Győri Elektromos Vasas SK játszott 2005-ig. Az egyesület egyébként patinás, közel hatvanéves múltra tekint vissza, a labdarúgó-szakosztály pedig kezdettől fogva az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb szakosztálya volt a klubnak. A hetvenes években még másodosztályú mérkőzéseket is láthattak a nézők. A legutóbbi időkben már csak a megyei I. osztály mezőnyében találkozhattak a szurkolók az Elektromos együttesével. 2005 tavaszán a szomszédos állatkert vette bérbe a pályát, s az Elektromos felnőtt futballcsapata megszűnt.