magyarfutball.hu

Segítség: Belépőjegyek, bérletek szkennelése

Ha vannak magyar vonatkozású jegyeitek / bérleteitek, szkenneljétek be őket - az alábbi dolgokra ügyelve - és küldjétek el a kepek@magyarfutball.hu email címre!

Csak szkennelt képeket tudunk elfogadni - csak így biztos, hogy egyenletes minőségben kerülnek rögzítésre. Fényképezés esetén nagyon sok tényező befolyásolhatja a színét, a részletességet és a jegyek sem kilapítva kerülnek beolvasásra.

Jó - szkennelve:

jó - szkennelve

Rossz - lefényképezve:

rossz - lefényképezve

A minimális felbontás legyen 300 dpi. Erre azért van szükség, hogy a későbbiekben fel tudjuk használni nyomdai célokra (kiállítás, könyv...). Sok esetben azonban érdemes még ennél is nagyobb felbontásban szkennelni, mert előfordulhatnak olyan elemek a jegyeken (pl. címer), amik alapján könnyebben tudjuk azokat utánrajzolni. Egy kisebb méretű kép alapján nehezebb követni a részleteket.

Példa egy 300 dpi-s felbontású szkennelt jegyre: kép megnyítása

Sok esetben a szkenner tartalomtól függően automatikus beállítást alkalmaz, így színekben, alapvető megjelenésben az eredetitől nagyon eltérő képet kaphatunk. Ha lehet kapcsoljuk ki az automata beállítást.

Jó - automata kikapcsolva:

jó - automata kikapcsolva

Rossz - automata bekapcsolva:

rossz - automata bekapcsolva

Szkenneljük be a hátoldalt akkor is, ha üres. A háttér mindig legyen fehér. Akkor is, ha a jegy maga is fehér. Ha kikapcsoljuk az automatikus beállításokat, akkor lehet látni a részleteket, nem olvad egybe a háttérrel.

Jó:

jó

Rossz:

rossz

A széleken minden oldalnál legyen ráhagyva egy kis rész.

Jó:

jó

Rossz:

rossz

Rossz:

rossz

Ebben a formában kérjük a jegyek elküldését:

Előlap:

Előlap

Hátlap:

Hátlap

Ezután katalogizálásra kerülnek az eredeti képek, majd egy kisebb méretű szerkesztett nézőkép kerül az oldalra (az adott mérkőzéshez, pályához és a két csapathoz bekötve).

Egy elkészült belépőjegy

A kép forrását igény esetén a képen is jelöljük, de minden adományozónk felkerül ebbe a listába, ahol személyenként megtekinthetők a beküldött jegyek: https://www.magyarfutball.hu/hu/impresszum/belepojegyek/

Például Magyarország - Andorra mérkőzés jegye.

1. a mérkőzés adatlapján: https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/2013-10-15/magyarorszag-andorra

2. a pálya adatlapján: https://www.magyarfutball.hu/hu/stadionok/adatlap/16/puskas_ferenc_stadion/belepojegyek-berletek

3. a hazai csapat adatlapján: https://www.magyarfutball.hu/hu/csapat/21/belepojegyek-berletek

4. a vendég csapat adatlapján: https://www.magyarfutball.hu/hu/csapat/5404/belepojegyek-berletek

5. a beküldő adatlapján: https://www.magyarfutball.hu/hu/impresszum/belepojegyek/15

Jobb ha a jegyre ráraktok néhány fehér lapot és arra egy könyvet mert az jobban lelapítja, így szebb, jobban láthatók lesznek a részletek!

Ha nincs ráírva / -nyomtatva hogy melyik szezon melyik meccse (és melyik stadionban játszották), az email-ben ezt is írjátok le!

Köszönjük!