magyarfutball.hu

  1. 2019.02.20, 20:32 - Csuhay József
    Csuhay Jóskát az Eger másodosztályú meccsein ismertem meg. Akkoriban jobboldali középpályás posztján játszott, ahol az FTC-és Juhász István,a Honvédos Pál József és a Vasas játékosa Komjáti András. Rakkolós, hajtós játékos volt, aki a szögletekből több gólt fejelt, szerették a szurkolók. Aztán eligazolt a Videotonba ahol a középpályán olyan játékosok voltak mint Karsai, Nagy II, de játszott a védelemből itt Kovács József, vagy Nagy III is. Bevállalta aztán bejött, mert Verebesnél már játszott, igaz nem a középpályán, hanem a védelem jobboldalán. 1982-ben már a válogatott keret tagjaként kint van a világbajnokságon. Baranyi sérülése miatt bekerül a védelem közepére és kialakul a Végh, Disztl, Csuhay, Horváth védelmi négyes ami stabilitást adott a csapatnak. Csuki, ahogy Egerben becézik, UEFA döntőt jelentő gólt rúg Szarajevóban, tagja a Mezey keretének, ott van a 86-os világbajnokságon.
    Honvédban bajnokságot nyert, itt már csapatkapitány lett. Nem volt pengés játékos, de Ő lehetett a...
  2. 2019.02.20, 18:12 - Magyarország - Svédország 1973
    Nagy reményekkel ültem le a tv elé, meggyőződésem volt, hogy simán nyerjük a meccset.Nem így történt és az Edström gól után először voltam úgy elkeseredve, amit aztán évekig újra meg újra éreztem elvesztett fontos mérkőzések után. De én még szerencsés voltam, mert a kertvég szomszédunk az Edström gól után infarktust kapott és meghalt.
  3. 2019.02.20, 13:00 - Magyarország - Románia 1972
    Tudni kell azt, ez a mérkőzés döntött az EB négy közé kerülésről.Egyik meghatározó élményt adó mérkőzés volt, amit még szinte gyerekként láttam a televízióban. Szőke góljára egyszerre ugorhatott fel az ország, de nem csak itthon, hanem Erdélyben is, a Felvidéken, mindenhol ahol magyar ember nézte a meccset. Két történet erről, az egyiket személyesen mesélték el, a másikat olvastam.
    Akkor Erdélyben, Kolozsváron élő kollégám mesélte, körmét rágva nézte végig a mérkőzést, aztán az akkori polgármesteri hivatalba ment, ahol valaminek az apropóján fogadást rendeztek, amire ő is hivatalos volt. A románok szemmel láthatóan el voltak keseredve, barátságosan szóba elegyedett velük, és megkérdezte, miért vannak elkeseredve. Erre visszakérdeztek, nem látta a mérkőzést. Milyen mérkőzést, kérdezett vissza. A románok játszottak a magyarokkal. Ki nyert, kérdezte, majd amikor megkapta a választ még azt kérdezte, fontos mérkőzés volt?
    A másik történetet olvastam. A román korosztályos válogatott edzőtá...
  4. Várhelyi Pista kollégám volt és akkor mesélte,hogy mivel a mérkőzésre este került sor, és még a szegediek villanyfényes meccset nem játszottak, így erre külön felkészültek. Esténként egy kézilabdapályán edzettek,ahol volt világítás, azért, hogy szokják a sajátos fényviszonyokat.A mérkőzésen aztán , szinte a kezdőrúgást követően Fazekast felvágták a jobbösszekötő helyén, a szabadrúgást beívelték,amit Dunai II befejelt. Egy perc sem telt el a mérkőzésből.