magyarfutball.hu

  1. 2018.06.07, 17:09 - Keresztéte, Keresztéte SE
    Alig laknak a faluban, de futballcsapatuk van

    A legutóbbi választáson, az idei, 2018-as országgyűlésin 25, lakcímmel rendelkező állampolgára közül 19 szavazott Keresztétén, ahol minden esztendőben megrendezik a keresztétei levendulaünnepet. A helyiek azonban futballmeccsre is járhattak, ha akartak, immár két éve. Ebben az apró faluban sosem rúgták a lasztit, legalábbis csapat szinten, hivatalos bajnokságban nem. Egészen addig, amíg elő nem állt egy ötlettel Horváth Tibor…

    – 2016-ban még a megyei II. osztályú Hidvégardóban játszottam, és ugyan a bajnokság végén nem estünk ki az Északi csoportból, mégis megszűnt a csapat – kezdte a szikszói születésű, szászfai illetőségű, de jelenleg Pamlényban élő Horváth Tibor.

    – A szűk baráti körben ezután elgondolkodtunk azon, hogy nem szeretnénk a jövőben 80-100 kilométert utazni azért, hogy focizzunk, és emiatt kellene egy klubot csinálni itt, a környéken. Valamikor errefelé még Krasznokvajdán volt futballcsapat, de már ann...
  2. 2015.07.17, 12:39 - Pécs, Pécsi Mecsek FC-Matias

    PMFC: a megyei első osztályban indul a klub

    A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a megyei első osztályban indul a következő szezonban a PMFC.

    Az előző idényben az NB I-ben szereplő, de licencproblémák miatt búcsúzó Pécsi MFC-vel kapcsolatban sokáig tartotta magát a hír, hogy a Kozármisleny jogán elindul a harmadosztályban, míg a Mislenynek maradna a megyei I. osztály, de végül az együttműködésből nem lett semmi.

    A Kozármisleny vállalta az NB III-as indulást, a Pécsi MFC pedig a megyei első osztályban szerepel a 2015–2016-os szezonban.
    2015.07.17.
    Forrás:http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/pmfc-a-megyei-elso-osztalyban-indul-a-klub-2426637
  3. 2015.07.16, 13:10 - Parasznya, Parasznya SE
    Parasznya: A célt elérték, bennmaradtak!

    rangado 2015.07.08.21:17
    Metykó Dávid:Számomra az egész bajnokság nem úgy alakult ahogy szeretem volna, mert ősszel is a bajnokság felét ki kellet hagynom műtett miatt.

    Neked és a csapatnak sem sikerült túl jól a tavasz!

    Metykó Dávid: A tavaszi szezont nagy részt ki kellet hagynom, a Bánhorváti elenni meccsen ( első forduló) könyök törést szenvedtem így csak az utolsó pár fordulóba léphetem pályára. De a tavaszról annyit mondanék, hogy sokszor csak egy kicsin múlott a győzelem.

    MI volt a legnagyobb probléma?
    Metykó Dávid:Rengeteg ifista játékossal kezdtük el a szezont, de a legnagyobb probléma az volt, hogy a szezon előtti felkészülési meccseken játszottunk szinte először együtt. Sokszor szétszórtak voltunk. Valahogy nem volt meg a csapat összhang. Ez csak a szezon végére jött meg. De a cél a Megye II. Osztályba maradás volt ami sikerült is.

    Volt kedvenc mérkőzésed a szezonban?...
  4. Az őszi szezonban már felvetődött a tény, hogy tavasszal már megpróbálunk hazai pályán Rudabányán játszani, hiszen mióta felkerültünk a 2011/2012-es szezon óta Kurityányba játszottuk hazai mérkőzéseinket, mivel nekünk csak „piros füves” pályánk volt.
    Télen el is kezdődött a nagy átalakítás!
    Tátrai Zoltán:A téli időszakban már tűkön ülve vártuk a tavaszi szezon kezdetét. Pályánk területét rendezgettük, bírói szobába zuhanyzót építettünk, belső festést végeztünk. Sajnos a rossz időjárási viszonyok miatt nem mertük elkezdeni a szezont hazai pályán.

    A tavasz eleje jobb is lehetett volna.

    Első meccsünket Varbó ellen játszottuk hazai pályán, mely 1-1-es döntetlennel végződött, ahol végig uralva a meccset nem volt szerencsénk a kapu előtti szituációkba. Nagyszerű érzés volt újra ennyi NEKÜNK szurkoló ember előtt játszani! Még egyszer ezért köszönjük azoknak az embereknek akik sok-sok éven át ki tartottak csapatunk mellett,támog...
  5. Rudabánya: Tavaly majdnem kiestek, most fantasztikus évet zártak

    rangado 2015.07.14.13:34
    Tátrai Zoltán:A következő szezonba is szeretnénk az élmezőnybe lenni, talán kicsit előrébb…

    Nehézkesen indult a dolog!
    Tátrai Zoltán: Csapatunk a 2014/2015-ös szezonra nem tudta, hogy marad-e a Megyei 2. osztályba vagy eggyel lejjebb csúszik Megyei 3-ba, hiszen az Északi csoportunkba a bajnok Gömöri SE Dubicsány mellett Beret csapata is felkerült, mi pedig így kieső helyen voltunk. Szerencsénkre Sajószentpéter csapata a Közép csoportba folytatta tovább, így bent maradtunk. (A későbbiek folyamán utóbbi két csapat fel is oszlott!)

    Viszont úgy folytatódott ahogy az egy mesében lenni szokott.
    Tátrai Zoltán:Tudtuk, hogy még egyszer ilyen szerencsénk nem lesz, ezért megfogadtuk, hogy a mostani szezonba mindenki a maximumot fogja nyújtani. Az őszi szezon elején már látszódott, hogy nagyon együtt van a csapat. A jó eredmények még több önbizalmat és mag...
  6. 2015.07.09, 11:19 - Telkibánya, Telkibánya SE
    Sporttörténelem Telkibányán

    rangado 2015.07.08.21:11
    e: először a megyei II. osztályban Telkibánya – A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Encs csoportjának bajnoka a Telkibánya lett.

    A Gönc városához közeli, festői szépségű településen mindössze néhány százan laknak, de a labdarúgást ott szinte mindenki szereti. Aranyérmüket kitörő örömmel fogadták és nagy izgalommal készülnek a megyei II. osztályra, amelyben településük csapata még soha nem küzdött.
    – A rajt előtt nem beszéltünk a feljutásról, csak azt akartuk, hogy focizzunk egy jót – kezdte Kuti Zsolt, a Telkibányai Aranygombos Sportegyesület csapatának játékosedzője. – A télen kezdtünk álmodni, mert akkor csak 4 pont hátránnyal követtük az Alsóvadászt és úgy gondoltuk, hogy még akár a bajnoki címet is kiharcolhatjuk. Végül célba értünk, de nem akármilyen izgalmak közepette lettünk elsők. A mezőny kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy a 37 pontot gyűjtött együttesünket a 35 pontos Encs II, a 34-es Alsóvadász, a 32...
  7. 2015.05.27, 16:45 - Kurityán, Kurityáni Sportpálya
    A Bányász LC Rudabánya 2015.04.04 -től Rudabányán a Kossuth úti sportpályán rendezi a hazai labdarúgó mérkőzéseit.
  8. Hazatért Kurityáni vendégségből a csapat! A pálya talajcseréje alkalmassát tette a Kossuth úti sportpályát a Megyei II. osztályú labdarúgó mérkőzések rendezésére. A pályavató márkőzésre a 21. fordulóban került sor Varbó csapata ellen.

    Forrás: Borsod Online, 2015.04.04 http://www.boon.hu/rudabanya/hatot-guritott-az-ozd/2803035
  9. http://www.magyarfutball.hu/data/upl/2014/11/1415966054_1999_rudabanyai_banyasz.jpg
    1999. szeptember Magyar Kupa mérkőzés, Rudabánya, Kossuth úti sportpálya, Rudabánya (megyei II. osztály) - Borsodszirák (megyei I. osztály) 4-1

    Felső sor (balról jobbra): Veres Lajos, Kovács Csaba, Andó Pál, Farkas László, Lavács Károly, Molnár József, Takács Krisztián, Szögedi József (Polgármester), Baffi János (Sportegyesületi elnök), Laczkó István (Szertáros)

    Alsó sor(balról jobbra): Veres Béla, Szénási Zoltán, Laczkó Tamás, Varga Róbert, Koszla János, Keller Péter (kapus), Majoros László

    Fényképet készítette: Simon Etele