magyarfutball.hu

Magyarország - Albánia 1 : 0 20:30

   
   
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
 • Magyarország - Albánia 2014.06.04.
Tölts fel te is saját képeket! »
 1. Magyarország - Albánia 2014
 2. Magyarország - Albánia 2014
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 1.5 (6 szavazat)

játékvezető: 3 (6 szavazat)

hangulat: 1.67 (6 szavazat)

1...5
barátságos mérkőzés
887. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : McLaughlin Paul (Írország)
nézőszámok:
 1. nso.hu: 3.000
 2. nb1.hu: 3.500
 3. magyarfutball.hu: 4.492

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.09.03, 16:31
  kép
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2015.03.29, 11:00 (szerk.: 2021.09.03, 14:37)
  smiley
   
 3. avatar: ingersheim
  2015.03.28, 21:13
  kép
  A hamis Dzsudzsáknak a hálóban még jutott hely, a kispadon már nem

  www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/felkeszules-magyarorszag-albania-2340509
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2014.06.12, 12:09 (szerk.: 2021.09.03, 15:44)
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2014.06.05, 16:29 (szerk.: 2014.06.05, 16:29)
  Giovanni De Biasi: Kívánnivalót hagyott maga után a meccs, nem volt ritmusa. Mindez már az utószezon, kimerült játékosok futballoztak – gyengén. Elkerülhető tizenegyesből kaptuk a gólt. A másik kettő, amit a kollégám reklamált? Az egyik megadható volt. Csalódott vagyok a végeredmény miatt. A tizenegyesen kívül nem nagyon volt dolga a kapusunknak. Nagyon nehéz selejtezőcsoportban vagyunk. Amit láttam, attól nem lehetek boldog.


  Pintér Attila: Tudtuk, hogy az albán válogatottat jó klubcsapatokból érkező játékosok alkotják, akik agresszívan próbálnak focizni, fegyelmezetten visszazárnak a saját térfelükre. Amíg a májusi meccsünkön a dán válogatott felvállalta a visszatámadásokat, az albánok visszazártak a saját térfelükre, ezért nem tudtunk olyan iramú meccset játszani, mint legutóbb. Nem szeretnék a játékvezetővel foglalkozni, de úgy láttam, az első félidőben két tizenegyest is kaphattunk volna. Egész más lett volna a meccs forgatókönyve, ha az alakuló csapatunk vezetni tud a meccs elején. Jelenleg egy generációváltás közepén vagyunk, szeptemberig, az Eb-selejtezőkig meg kell találnunk az ideális játékosokat. Ebből a szempontból örülök, hogy a fiatalok, Vécsei vagy Kalmár felvállalták a bátor játékot, és természetesen az is nagyon fontos, hogy győzelemmel zártuk a mérkőzést, mert ezek a találkozók az önbizalom szerzés szempontjából különösen fontosak. Felszabadult, bátor játékot csak magabiztos, megfelelő önbizalommal rendelkező futballistákkal tudunk játszani a későbbiekben.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/blog/2014/06/04/pinter-attila-a-fiatalok-batorsagat-dicserte/
  http://www.csakfoci.hu/node/166241
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2014.06.05, 16:22
  A tegnapi Magyarország–Albánia barátságos válogatott mérkőzésen (1–0) egy néző a mérkőzés második félidejében a pályára szaladt, megzavarva a játékosokat és a mérkőzés egészét.
  Az elkövetőt a rendezők elfogták és azonnal átadták a rendőrségnek. Az illető személyi adatai a jegyvásárlás és a beléptető rendszer regisztrációja alapján a rendőrség számára beazonosíthatóak voltak. Az MLSZ és a rendőrség által összehangolt biztosítás eredményeképpen rendőrségi felvételek is rendelkezésre állnak a bűncselekményről, továbbá a televíziós felvételek is felhasználhatóak az eljárás során. A cselekményről a stadionbiztonsági rendszer három kamerája különböző szögekből bizonyító erejű felvételeket készített, melyeket a rendező azonnal átadott a rendőrség illetékeseinek.

  A hatályos büntető törvénykönyv alapján, aki sportrendezvényen a létesítménynek a nézőktől vagy a nézők meghatározott csoportjától elzárt területére jogosulatlanul belép, ott tartózkodik, bűncselekményt követ el, és ezért két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A stadion biztonsági rendszer és a rendőrséggel való közvetlen azonnali együttműködés eredményeképpen minden bizonyíték rendelkezésre áll az elkövetővel szembeni gyorsított bírósági eljáráshoz. A rendbontás elkövetőjével szemben a bíróság által a sportrendezvényekről való kitiltásnak is helye van. Az MLSZ rövidesen határozatot hoz, melyben kizárja a rendbontó nézőt valamennyi rendezvényéről.

  Amennyiben egy ilyen cselekmény a FIFA vagy az UEFA rendezvényén történik (például az előttünk álló Eb-selejtezők egyikén), akkor az ismert gyakorlat szerint a szövetségen keresztül a válogatottat is büntetheti az eljáró nemzetközi testület.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/blog/2014/06/05/nem-csinyteves-buncselekmeny/
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2014.06.05, 16:12
  Labdarúgás vs Pintér féle magyar válogatott: 3-0


  Jobb lett volna, ha az albánok nyernek, így marad Pinyő, mert a győzelmet nem kell megmagyarázni.
  Vécsei és Kalmár egész jó volt. Meg talán Rózsa.


  Valaki nem szól neki,hogy kétszer egymás után ugyanolyan összeállításban is lehet játszatni a csapatot,mert erre még nagyon rácseszünk.


  tényleg harapós a válogatott, fizikai fájdalmat éreztem nézve a meccset.
  de legalább meg tudtuk szerezni a 3 pontot, ahogy lovrencsics levonta a végén a mérleget.


  Okos dolog győzelmet várni Hefflerekkel meg Pátkaikkal a kezdőben. Nem, a lelkesedés nem pótolja a futballtudást.


  értékelhetetlen... esetleg sz@r... őszintén a leginkább focira emlékeztető dolog a berohanó Dzsudzsák imitátor volt. Ő legalább szórakoztatott.


  Vicces, de a védelemmel tényleg nem volt gond, viszont támadásban szart se érünk. Dzsudzsákot én gond nélkül kiraknám, aztán Stieber mehetne a helyére, akiben sokkal nagyobb lendület volt, ha nála volt a labda. A másik oldalon meg Lovrencsicset kellene nyomatni, de nem 10 percekre. Kalmárt meg Rudolfot előre mögéjük meg Vargat és Tőzsért.


  Amúgy igen, a védelem rendben volt az ALBÁNOK ellen, és így is rúgtak 9 szögletet. Meg valószínűleg rendben lesz a a rettenetes Kazahok vagy ki a rákok ellen is. Csak sajnos nem velük vagyunk egy csoportban. Meg valószínűleg, tétmeccsen nem eszi meg egy rutinos bíró, hogy Priskin felrúgja saját magát.


  Jó, persze, de komoly helyzetük se volt, csak egy távoli lövés. Én nem bánnám, ha megtanulnának védekezni rendesen, aztán kontrából hátha összeügyeskednénk magunkat a komolyabb meccseken, amúgy semmi esélyünk szerintem.


  Minden jó? Ha reggelig játszunk sem rúgunk gólt,szerencsére a bíró besegített!
  Mätthaust bírálták,hogy mennyi játékost próbált ki,pedig neki ott volt mentségként az,hogy nem igazán ismert senkit! De ez a pali már mióta van a magyar futballban?


  Egyébként a büntetőt is úgy rúgta, ahogy elrettentő példaként mutatni szokták. Félmagasan, erőtlenül, középre.
  Szerencsére, a kapusnak sikerült elugrani előle, bár épp hogy csak...


  Darwin: A második félidei védekezés szervezettebbnek tűnt. A védekezésben kapott sok szöglet magában még nem volna gond, de izgalmasan zavarja le őket a csapat. A támadásépítéseink esetlegesnek tűntek, leszámítva Priskin és Varga Roland ezirányú törekvéseit, Kalmár dobta fel ebben némileg a csapatot némi szervezést mutatva. A dánok elleni 2:2 után ez az 1:0 is biztató a tekintetben, hogy hasonló eredményeket, mint három éve most is tud hozni a csapat. Most mintha rakkolósabb csapat épülne, mint akkor, több vízhordóval. Biztató, hogy a végére se pukkadt ki a csapat, sőt, mintha az elejéhez képest jobban pörögtek volna.


  És az volt a vicc, hogy a riporter szerint "okosan megvárta", hogy merre vetődik a kapus, miközben direkt figyeltem, végig a földre (,labdára) szegezte a tekintetét, tehát még véletlenül sem arról volt szó, hogy becsapta a kapust, hanem egyszerűen csak ilyen szarul rúgta smiley

  Tragédia volt ez a mai meccs. Kalmárt tudom talán dicsérni. Pátkai az első félidőben hányszor ért labdába egyébként?


  Kalmár nekem eddig kicsit túlsztároltnak tűnt, de ma tényleg meggyőző teljesítményt nyújtott.


  Az eredmény tökmindegy. Az is, hogy tizi vagy nem tizi.

  Engem egy dolog érdekel. Hogy a faszomba lesz ebből egy olyan focicsapatra emlékeztető valami szeptemberre, amely képes lehet az északírek ellen nyerni? (mert ugye a hőn áhított legalább 3.helyhez az alap lenne).

  Azt most hagyjuk is, hogy utána idegenben románok, haladjunk lépésenként.


  Röviden összefoglalva: hányadék ez a válogatott és ameddig ez a bunyesz a dodókat játszatja a mennyeiből én magasról szarok rájuk.
  Azt meg a buzi MLSZ mondhatná meg, hogy az ilyen meccseket miért nem Pécsen, Békéscsabán,Sopronban, Taktaharkányban vagy Nemesmedvesen játsszák? 3500 nézőnél bármelyik vidéki városban többen mennének ki, és sokkal jobb hangulat lenne mint ebben a retkes bontásra ítélt hodályban.


  Kalmárnak volt néhány ügyes, értelmes megmozdulása. Aki még nem volt rossz szerintem az Korhut és Rózsa. Egyébként totál elképzelés nélkül játszottunk, esetlegesek voltak a támadásaink. De mit is lehetne várni, eleve gyengék vagyunk, hát még így hogy olyan játékosok kerülnek pályára sorozatban akiket nem is tudom honnan szedtek elő, soha nem játszottak együtt korábban, ha belegondolok sokkal többet nem is lehetett várni. A vezető gólunk után meg mikor az albánok már támadni is akartak igen gyorsan beszorultunk meg volt pár meleg helyzet a kapunk előtt.
  Szinte semmi biztatót nem lehet felfedezni továbbra sem.


  hami77: ennél a meccsnél még a mennyeiben is vannak időnként jobb meccsek. az albánok - egyesek előzetes figyelmeztetése ellenére - nagyjából a döntetlenre játszottak, támadni nem akartak. nem egy acélos csapat, egy ajándék tizenegyessel sikerült őket megbaszni. pinyő így nagyjából biztosan marad őszre, a kazahoktók nemigen kapunk ki.

  taktikailag a meccs nem túlzottan értelmezhető, gyakorlatilag nem nagyon látszott tudatosság a játékunkban azon kívül, hogy sokkal feltoltabb védekezéssel játszottunk egy 4-1-4-1-et. orbitális szopás lehetett volna belőle egyébként - különösen az első félidőben - ha az albánok támadásokkal is foglalkoztak volna. így viszont a védelem gyengesége nem jött elő, mert az ellenfél el sem jutott addig. nem azért, mert olyan kurva jó volt a középpálya, hanem mert az ő középpályájuk nagyobb része nem mozdult előre. aztán a gól után feljebb léptek, de 10 perc alatt nem tudtak egyenlíteni.

  szokásos értékelés:

  Rózsa - én igazából nem értem, miért került a válogatottba.
  Hefler - sok hasznosat nem csinált. az ő beválogatásást sem értem, fiatalnak nem fiatal, jónak nem jó, ha már dodók, és jobbhátvéd, akkor Lázár, Vadász kipróbálásának több értelme lett volna (Lázár már volt is válogatott). Ráadásul mindkettő fiatalabb nála asszem.
  Lipták - pinyő csókosa. ma is szar volt.
  Lang - amiatt több értelmét látom a játszatásának, mert fiatal. de van nála lényegesen jobb alternatíva oda is. Guzmics, Korcsmár, Otigba, esetleg Kádár belső védőként ennél a párosnál sokkal hasznosabb lehetne.
  Korhut - sok eladott labda, időnként pedig olyan helyeken tűnt fel, ahol egy balhátvédnek nem kellene. sajnos ez viszont hiányposzt, nemigen van alternatíva, hacsak nem Leandro.
  Varga - eladott labdák, szabálytalanságok, vkp-ként sem játszott jól. Szűrőnek Vass, Pintér, Elek, ha mélységi irányítót akarunk, akkor Tőzsér kell erre a posztra, esetleg Kádár.
  Pátkai - abszolút nem értem a kezdetését, labdakihozatalnál megjátszhatatlan volt, elől lassú, hasznos megmozdulása nem volt szinte. győri csókos. Az sem tiszta mi volt a szerepköre, leginkább támadó középpályásnak tűnt, de feltételezem nem ezt kellett volna játszania, hanem box-to-box-ot. az Vadócz szerepköre.
  Rudolf - most irányító középpályást játszott, hozta a szokásos alibit, illetve időnként önzőzést. ő is csókos sajnos, mert amúgy el kéne felejteni. Erre a posztra kellően gyorsan gondolkodni és dönteni képes játékosunk nem tudom van e. De ha van mélységi irányító, akkor a Dzsudzsák, Stieber, Lovrencsics hármasból próbálnék ki valakit középen, valszeg Stiebert.
  Stieber - látszott a játékán, hogy nem itthon játszik.
  Dzsudzsák - most nem kellett védekeznie, de az albánok figyeltek rá.
  Futács - a DVTK-ból sem emelkedett ki a hype ellenére, Böde gyengébb kiadásban. nem válogatott szint.

  Bosnjak - nem volt értékelhető, amíg pályán volt. A sok csere miatt addigra teljesen szétesett a játékunk.
  Kalmár - 0 védekezés, támadásban fejben borzasztó lassú
  Varga R. - semmit nem mutatott, Lovrencsics beállása után gyanítom baloldalt kellett volna játszania, de nem mindig ment át.
  Vécsei - kurva sok szabálytalanság, ezen kívül semmi értékelhető
  Priskin - kapott egy tizenegyest, amit be is lőtt. ennyit csinált egész meccsen.
  Lovrencsics - gyakorlatilag Hefler és Varga közé szorult időnként, védekezésben sokat szabálytalankodott.


  1. Az eredmény rendben van.
  2. A mutatott játék szar volt, de ettől a felforgatott, kaotikus csapattól még ez is szép teljesítmény volt. Az biztos, hogy a lélektelenséget most sem lehetett ráfogni a csapatra.
  3. Az ellenfél szerintem roppant gyenge volt. Elnézve az albánok klubjait, ez a gárda simán ott lehetne az európai középmezőnyben, de egyszerűen hiányzik belőlük valami, ami nagyon kellene az előrelépéshez.
  4. Amit az eddigi három meccsen láttunk, az nem lesz elég a selejtezőkön. Ez a garnitúra 12-13 pontra lehet képes és maximum a negyedik helyre.
  5. Komoly problémának látom, hogy idegenbeli felkészülési meccs nélkül megyünk neki a selejtezőknek. Pedig mindenki emlékezhet rá, hogy Bukarestben és Amszterdamban volt a legnagyobb a baj.


  hami77: Kalmár sztárolását nem értem. alig volt értelmes megmozdulása, volt ugye a lövése, ahol összejött neki egy csel, az albán védelem meg akkora már túl fáradt volt ahhoz, hogy rendesen odalépjen. ezért jutott el lövésig. ezen kívül semmi.

  ja pinyőt megint vette a kamera köpködés közben, lehetne neki erről is órát tartani, hogy nem kéne.


  Senki se sztárolta Kalmárt.
  Kalmár 19 éves lesz ahoz képest :akart, megcsinálta a cselt még paszolni is képes volt odacsúszott amikor kellet, ez néhány embernél azt jelenti hogy jól játszott.
  szerintem is Kalmár jól játszott volt , szerinted nem , izlések és pofonok.


  Dícsérgeted itt Stiebert holott nagyon nagyon nagyon gyenge volt. Kalmárt fejben lassúnak, ötlettelennek találod, pedig ő volt körülbelül az egyetlen játékos ma a középpályán aki próbált valamit játszani, volt egy-két jó megmozdulása. Vargát is nagyon ostorozod, nem volt ő azért annyira rossz. Egy Vassal vagy Elekkel egyáltalán nem járnánk jobban, Vass az MTK-ban sem mutat semmi lényegeset. Dzsudzsák rettentő gyenge volt, látszik rajta, hogy nem érdekli ez az egész így júniusban már. Priskinen meg látszott, hogy akart menni, harcos volt, bátor volt, már ez is pozitívum egy magyar válogatottban. Rózsa meg szerintem tök kifogástalanul védett, nem értem miért kell bántani. Úgy sem ő fog a selejtezőkön védeni hanem Gula vagy Bogdán. Összességében tényleg nulla volt a meccs.


  Korhut sem volt rossz az első félidőben, persze a többiekhez képest értem. Dzsudzsák borzasztó volt, de ő szerintem leszálló ágban van régóta már, talán ha anno nem a pénzre szavaz mikor elment a PSV-től. De hát az vesse rá az első követ ugye...


  hami77: én alapvetően azt néztem, hogy mennyire gyorsan, és hogyan képesek dönteni. aki lassú, az komoly tétmeccsen is lassú lesz, és ezzel nem megyünk semmire.

  Stieber jobboldalra kényszerült az első 10 percet leszámítva, és ott messze nem annyira jó. ez nem az ő hibája, hanem azé, aki ott játszatja. Na meg nem is volt senki, aki kiszolgálta volna. viszont képes labdát kezelni megfelelő sebességgel, üresbe futni, stb, ez ma is látszott.

  Kalmár mit alkotott, ami miatt dícsérni kellene? az az egy szem csele és lövése nem az ő érdeme, hanem az albán védelem nem foglalkozott vele. Ha valaki odalép rendesen, akkor szerelik, osztjónapot.

  Eleket én láttam játszani egész tavasszal, nem véletlenül lett csapatkapitány, és ő már volt válogatott. tény, hogy előre többnyire használhatatlan , de Varga is. Ráadásul Vargával szemben magas, ami előny. Vasst nem láttam játszani, de ha Rudolf befér, ő is. Varga J. kurva sok labdát adott el egyébként, amikor előre próbált passzolni, különösen az első félidőben. Egyébként meg egyértelműen Tőzsér kell oda.

  Dzsudzsákon ketten lógtak általában, azért volt gyenge. egyébként is általában lipták felkúrt labdái jutottak neki.

  Rózsának nem kellett komolyat védenie. Persze ebben kifogástalan volt. De ennyi erővel védhetett volna bárki más is a dodók közül. Mi értelme volt válogatottságot adni neki? Mivel érdemelte ki? Ő lenne a legjobb a dodók közül? még ez sem igaz szerintem.


  hami77: Korhut? hátul életveszély volt időnként, hajmeresztő passzokkal, csak az albánok nem bírták kihasználni, meg nem is erőltették a támadásokat. elől meg volt 1-2 egész jó megmozdulása, kár, hogy olyan helyeken, ahol neki a posztja alapján nem is kellett volna lennie. jó dolog persze, ha a balhátvéd tizenhatoson belülre betörő támadó középpályást játszik, de ha komolyabb csapat ellen ez nem jön össze, akkor ki fogja levédekezni a kontrát a helyén?


  Amúgy, nem is értem ezt a középpályást mizériát. Vadócz-Tőzsér-Pintér. Kész. Lehet, hogy nem életük szezonjait futják, de mindegyiküknek van -nagyon komoly!- nemzetközi tapasztalata, jó korban vannak és meccs hiányosan is klasszisokkal jobb játékosok, mint Pátkaiék. 4-3-3-ban ez lenne a tökéletes középpálya. Ha bármelyikük kidőlne, akkor pedig Gyömbérhez nyúlnék először.


  hami77: pinyő hadovált valamit generációváltásról, csak ezzel is nehezen magyarázható Hefler, Rudolf, vagy éppen Rózsa játszatása.

  azon kívül azt sem egészen lehetett követni, hogy az aktuálisan középpályán játszóknak mi is a pontos feladatuk.
  Pátkai leginkább az ellenfél tizenhatosa előtt volt megjátszhatatlan ameddig a pályán volt
  Rudolf ott volt mindenütt, hátra is lépett, csak sokat nem tett hozzá a meccshez
  Vécsei leginkább felrúgott mindenkit mindenhol
  Kalmár kb. ugyanazt csinálta, mint Pátkai.

  ha viszont a cseréket nézem, akkor Kalmár Rudolf helyére került be, Rudi ment fel csatárnak, Vécsei meg Pátkai helyett.


  Pintérbe az a "jó", hogy teljesen kiöli a széljátékot. Stieber meg Lovrencsics kb. alig ért labdába a meccsen, nem is emlékszem hogy lett volna olyan eset, hogy egy olyan lapos passzt kaptak a szélen, amivel megindulhattak volna lefutni a védőjüket. Mozgás meg egyszerűen nulla. Tudomásul kell venni, hogy futás és folyamatos helyváltoztatás nélkül nem lehet ma focizni. Álló helyből nem lehet megnyerni az 1v1-eket, nem lehet üres embert találni a passznál. Sírtam kinn a stadionban, ahogy vánszorogtak egyesek a pályán. Úgy nézett ki a végén 1-0 nál, hogy egy előrerúgott, megszerezhető labdára ment egyedül Priskin, a többiek meg a saját 16-osuknál kocogtak.


  hami77: szerintem ez a történet nem a kísérletezésről szól, és nem is feltétlenül pinyő az, aki az egészet kitalálta. ősszel ki fog majd állni egy légiósokból álló csapat, a mostani meccsek azt a célt szolgálják, hogy egy rakás játékos válogatottságot szerezzen, ami elméletben segítheti a külföldi eladásukat. ugyanaz van most, mint matyi alatt, a játékosügynökök tolják a játékosaikat, nem lehetetlen, hogy mlsz segítséggel, mert ott is érzik, hogy kell a külföldi tapasztalat az eredményességhez, a korábbi időszak csapatait meg nagyjából az alapozta meg, hogy matyi alatt sokan külföldre kerültek.


  hami77: Stieber az első 10 percben kapott labdákat, és voltak értékelhető megmozdulásai is. Ekkor játszott baloldalt, ahol szokott. Aztán Dzsudzsákkal cseréltek. Ők ketten leginkább egymás alternatívái.
  Lovrencsics meg amikor pályára lépett, akkor meg két jobblábas szélső volt a pályán smiley Már a kezdőt sem értettem, mert egy Dzs-Lovre, vagy egy Stieber - Lovre lett volna értelmes kezdő. ehhez képest többnyire a két szélső azonos lábas volt.

  A széljátékkal, meg a középpályával amúgy az a legnagyobb probléma, hogy háromszögelésekkel lehetne leghatékonyabban kihozni a labdát, ha már feltolt védekezéssel játszunk. Ehhez képest a középső hármas mindig kurva messze tartózkodott egymástól. A szélsők mozgását meg behatárolta, hogy sokszor a szélsőhátvédek előttük helyezkedtek, maradniuk kellett hátul. De ők sem mozogtak szinkronban a középső középpálya labdát birtokló játékosával.


  Puha vagy Pinyő!
  A kapitány ezidáig nem nagyon "szalaizott" .., de most hirtelen eszébe jutott Ádám ..
  Gondolom érzi, h a vá,logatott produkciója vetekszik egy 00 helyiségben végzendő "nagydologgal", hát kezd kapaszkodni a toalett papírba ...
  Azt mondja "szeretik őt a szurkolók", hát nem tudom.
  Szerintem kezd kényelmetlenn lenni személye az őt a kapitányi székbe tolóknak ..., nem lennék meglepve,ha rövid időn belül új kapitányunk lenne.

  Szerintem elvitathatlan azon vezetők felelőssége, akik Pintért kapitánynak AKARTÁK.
  Ennyire kilátástalan helyzetben még nem láttam a válogatottunk helyzetét.
  Tragikus!

  Annyi haszna van a milliónyi játékos kipróbálásának, h be lehet tapasztani a hazai edzőtársadalom száját, ti. alig van 1-1 alany, aki maradandót alkotna, ergo azt már BIZTOSAN lehet tudni kikkel NEM szabad számolni!!

  Nem kell velem egyetérteni, de vagy sürgősen hozzak drágáért vmi használható külföldit, va hamahama hívják Horváth Ferit, esetleg Márton Gábort ...


  Amúgy a tegnapi meccs megint ékes bizonyítéka volt annak, hogy Dzsudzsák milyen szürke játékos lett. Ugye volt a szánalmas hisztije, volt egy nem rossz szabadrúgása, de ezen kívül a játéka kimerült abban, hogy leszaladt az alapvonalig, majd beadta, akár érkezett középen társ, akár nem, fel sem nézett. Ja, és rúgott pár szögletet, ami semmi veszélyt nem jelentett. Persze a csapatból nem lógott ki ezzel sem, mert a többiek talán ennyit sem csináltak, de akkor is szomorú, hogy ő jelenleg a magyar válogatott legtöbbre taksált játékosa.


  Csak nagyon csendben jegyzem meg, hogy az utóbbi 10 (egyben 60) évben jóval erősebb magyar kerettel sem vertük sziporkázva a valamivel talán gyengébb albánokat. 2008-ban, és 2009-ben ugyanilyen nyögvenyelősen vertük őket.

  A fütyülést és az ellenséges hangulatot egyébként eléggé sajnálom, bár ahogy Rics mondta tegnap, akik jegyet vettek, azoknak joguk van ebben a formában véleményt formálni. Ennek ellenére nem érzem, hogy a játékosok, vagy akár Pintér - minden primitívsége dacára - annyira rászolgáltak volna erre a fogadtatásra, egy - így vagy úgy, de - megnyert mérkőzés után.


  en vmiert mar a kezdetek ota sajnalom Pinyot. nemtom miert, igy nezem meccs kozben es sajnalom. ahogy izgul, ahogy orul egy kamu 11-s golnak egy nyomorek baratsagos meccsen mikozben az internet 90%-a rajta rohog es ellene drukkol. egyszeruen olyan kis szomoru az egesz. sajnalni teljesen csak azert nem tudom, mert annyira buta, hogy szerintem nem is igen erzekeli ezt az ellenseges hangulatot. en annyit elhiszek rola, hogy o csak jot szeretne es mindent megtesz, de pont a butasagabol adodik, hogy ez nem fog sikerulni, mert csodak regota nincsenek.

  aztan persze arra gondolok h mennyi penzt kap ezert h kirohogje az orszag es maris nem sajnalom annyira.


  Bizonyára túl empatikus hangulatban vagyok, de beleképzelem magam a most bemutatkozó válogatott játékosok helyzetébe, akik szerintem amennyire tőlük telt, odatették magukat, győztes csapatban debütáltak, és ehhez képest füttyszó kísérte le őket a pályáról, pedig még itt a topikban is az volt az alaphangulat, hogy ezek az albánok jobb csapatokban játszanak, ők az esélyesek, bravúr lenne a pontszerzés is. Ehhez képest igazából egy pillanatig nem volt benne a gól a játékukban, még a vezetésünk után sem, mikor mezőnyfölényben nyomták, nálunk meg inkább lehetett érezni, hogy lesz valami. Ha jól emlékszem "nem megadott gól" barátunk jegyezte meg kb. 5 perccel a vége előtt az Imperialban, hogy érzi, hogy győzni fogunk.

  Szóval értem, hogy minden szar, csak szívesebben választanám ketté (még ha valójában nem is lehet) a buzi MLSZ témát, meg a tegnap magyar színekben küzdőket - Pintérrel együtt, aki, ahogy Csigusz is írta tényleg 100%-ot ad, és ez most például egy koeman-i eredményre volt elég egy klasszisokkal gyengébb kerettel.

  Adaléknak az albánok 2013-as és 2014-es meccsei, annyira nem ltáom, hogy szarrá szopatták volna őket:

  Norway 0 - 1 Albania
  Albania 1 - 1 Norway
  Albania 2 - 0 Armenia
  Slovenia 1 - 0 Albania
  Iceland 2 - 1 Albania
  Albania 1 - 2 Switzerland
  Cyprus 0 – 0 Albania
  Belarus 0 – 0 Albania
  Albania 2 – 0 Malta
  Albania 0 – 1 Romania


  Nem tetszik a válogatási elv, nem látom, mit akarunk játszani. Dodóink a saját lábukat rúgták ki, illetve egy jól sikerült kapáslövés bedobásra szállt. Dzsudzsák átvette a hisztikirály stafétát Komantól. Fel nem foghatom, hogy Heffler és Rózsa miért lett válogatott - hát, ha nagyon őszinte akarok lenni, Vécseinek is több jó meccs kellett volna, mielőtt szemet vet rá Pintér.
  Mintha minden meccsen teljesen új dolgot akarna kipróbálni. Mindjárt itt az EB-selejtező kör, volt három edzőmeccs, és konkrétan mind a három meccsen szarok voltunk.
  És Heffler helyére ilyen Bacsák, Futácsok, Baráth Botondok vannak csak jobb híján (most ne akadjunk fent a posztokon).
  Aszondom, hogy a közhangulat szempontjából végzetes lenne egy olyan nemzetközi kupaszereplés, mint tavaly.


  Nem az eredménnyel van a baj, hanem a kiltástalan játékkal, az idióta válogatási elvekkel, és azzal, hogy egy ilyen szar produkció után Pintér képes a bíróra fogni a szar teljesítményt, és képes olyan érveket felhozni a jó teljesítmény mellett, amiket mi itt viccből szoktunk elsütni.

  Sajnos nem volt máshol értelmes meccs, így kénytelen voltam ezt végignézni, de a végére már annyira idegesített az egész, hogy még Vécsei beállásának sem tudtam örülni (jegyezzük meg halkan, hogy a kb. 15 falton kívül ő sem tett hozzá semmit a meccshez). Komolyan, nem szoktam ilyet, de a végén azért szurkoltam, hogy ne rúgjunk gólt, mert akkor ez a buta Pinyő tudja magát verni a győzelemre (ahogy verte magát a dánok elleni x-re is). Sajnos kaptunk egy nevetséges tizenegyest a Pinyő által bőszen szidott bírótól.


  Ha helyén kezelnénk magunkat egyszer az életben és nem hinnénk azt magunkról, hogy mi vagyunk Európa császárai, miközben a világ futball térképén jelenleg egy büdös légy piszok lett Magyarország, akkor örülnénk az eredménynek. Egy velünk egy szinten lévő ellenfél ellen sikerült nyerni egy kiegyenlített meccsen.

  Jelenleg a magyar keret az ötödik kalaposok szintjén van. A második kalap egy olyan átverés,ami teljesen felesleges. Sem a második, sem a harmadik kalapban nincs egy olyan ellenfél se akinél jobbak lennénk, de a negyedikből is lenne pár csapat aki úgy verne el minket, mint jég a termést.
  Viszont a hozzánk hasonló országok nem építenek ám állami pénzeken csili-vili stadionokat, de nem ám. Sőt, valószínűleg az Albán szakma&sajtó nem kommunikálja azt az albánok felé, hogy most aztán tényleg kijutunk az EB-re. Nálunk meg mi megy? 1986 óta folyamatosan kijutunk.

  Kijutása esélyeink csak akkor lennének ha egy igazán komoly szakember érkezne a válogatott kispadjára (külföldi!) aki megtudná győzni Husztit, hogy jöjjön vissza és aki nem az alapján válogatna játékosokat, hogy melyik ügynök játékosát kellene eladni az osztrák harmadosztályba, hanem az alapján, hogy kik a legjobbak.


  mondjuk érdekes, hogy faszrajz azért kapta az áldást mert nem próbált ki senkit a barimeccseken, míg a topik által régen jó edzőnek tartott pintér, pont azért kapja, mert próbálgat.


  Oké, nem tetszik a válogatási elv. Ki az, aki - Szalain, és a felkért, de visszavonult Husztin kívül - kimaradt? Rózsával volt valami probléma a meccsen? Heffler látványosan rosszabb volt, mint Varga? Dzsudzsák vajon Pintér miatt hisztériázik? Vajon Suarez, CéRoni, Ibra, Busquets hisztérikus alakításai miatt a szurkolóik kifütyülik őket?

  Oké, szarok vagyunk, mondjuk az előző sorozat első feléhez képest. De konkrétan mit vártatok? Van összesen három épkézláb és behívható idegenlégiósunk. A többi egy nagyjából homogén massza, A Magyar Labdarúgó. Sajnos ebbe nagyjából a most kipróbált Lovrencsics, Stieber is beletartozik, legfeljebb a felső határ közelében mozog. Legalábbis tegnap nem nagyon tűntek ki a bohócligások közül. Pont úgy játszottunk, ahogy az ilyen típusú csapatok ellen évtizedek óta játszunk. De legalább győztünk. Igen, egy könnyű síppal fújt tizivel, ugyanakkor másik tizit meg nem kaptunk meg.


  Rózsa nem lett próbára téve, de vajon azért, mert annyira jól védekeztünk volna ? Biztos én vagyok a tökhülye, de Lipták tegnap is katasztrófa közeli teljesítményt nyújtott, (ami az NS-nél, Rózsával együtt hármast ért, a sok kis kettes közöttsmiley), lassú, körülményes, fejben nincs versenyben. A szélső hátvédek "kissé új szerepükben" szánalmasak voltak. Pátkai-t szerencsére lecserélte a szünetben.

  Stieber és Dzsudzsi egyszerre volt fent balszélsőként, majd bejött két jobbszélső Lovrencsis és Varga Roland kezdjenek magukkal valamit szintén együtt. Ez milyen taktika, szerkezet ?

  Rudolf-ról egyértelmű, hogy súlytalan irányítóként. Miként Futács is egy szem csatárként.


  Az a baj, maris, hogy nincs A csapat. Az A csapat tagjai sérültek, játékhiányosak, lemondták a válogatottságot vagy összerúgták a port a szövetségi kapitánnyal. Ezek vannak. És igen, emiatt olyan lyukak vannak az egész csapatban, hogy Pintér kénytelen dodókat behívogatni, hogy egyáltalán ki az, aki elégséges szinten képes beugrani.

  Kapusposzton megvagyunk, azzal nincs baj. Védelemben a faszán kialakult Juhász-Korcsmár kettős fél év alatt lenullázta magát. A Pintér által játszatott Lang-Lipták kettős - bár ijesztőnek hangzik, ahogy az is - nem tűnik rosszabbnak, mint bármilyen egyéb variáció. Szélső védő posztra ott van a megbízható Vanczák, és itt vége. Varga minden idők egyik legnagyobb leégését produkálta a dánok ellen, Kádár eldodósodott, és legfőképp elkerült a posztról, Laczkó sosem volt jó, de most kifejezetten katasztrofális. Egyszerűen keresni KELL játékost. Középpályán elvesztettük Hajnalt, ki tudja, mi van Gerával, Koman meccsről meccsre gyengébb, Tőzsér sérült (mert biztos), Vadócz, Pintér, Vass nem játszanak semennyit, Elek beszürkült az átlagba. Van Dzsudzsák, aki biztos pont, a többieket ki kell próbálni. Támadókat illetően meg nagyjából látszik, kire számít Pintér, remélem, hogy Rudolf mellett Szalai és talán Németh is ott lesz.


  hami77: Marci írta tegnap este, hogy összeállítás kapcsán normál esetben nincs kérdés, egy kezdőt még mindig ki tudunk állítani légiósokból. Még akkor is sokkal többet érnek (lásd Tőzsér), ha nincsenek játékban. Ugyanis nekik van nemzetközi tapasztalatuk, hozzá vannak szokva az iramhoz, a játékvezetéshez, egyéb fontos dolgokhoz, amihez a dodók nem. De, ha már kísérletezünk, hogy ha esetleg nem lesz elég légiós, és kipróbálunk fiatalokat - ami egyébként abszolút értelmes elképzelés - akkor ehhez az elvhez kellene tartani magunkat. De ehhez képest mi történik?

  pár példa:

  - Rózsa. Igen, nem hibázott tegnap, leginkább, mert az albánok meg se próbáltak komolyan támadni. ettől függetlenül mi indokolja a beválogatását? nem fiatal, és nem is nyújtott kiemelkedőt még a mennyeiben se. Ha már fiatalok, akkor miért nem Dibusz, Gőcze, vagy Antal Boti?
  - Heffler: Nagyjából szart se csinált egész meccsen, Lovrencsics védekezett helyette a végén, értelmes beadása nem volt, de mivel az albánok alapvetően nem akartak támadni, nem tudott rajta elmenni a meccs. pár fordulóval ezelőtt még egy kiesőjelölt csapat jobbhátvédje volt, azóta bejöttek a fantasztikus 11. helyre. ő sem fiatal. Miért nem Lázár, Szolnoki, vagy ha már a fiataloktól eltekintünk, akkor Vadász?
  - Lipták: számtalanszor bizonyította, hogy lassú is, és helyezkedni nem tud. És ő sem fiatal. Számtalan jobb megoldás van nála, még ha dodókban gondolkodunk is: Guzmics, Kádár, (ő "sérült" volt, ez igaz), Juhász Roli. Már, ha Korcsmár, Otigba nem kellenek.
  - Pátkai: ugyanaz a győri csókos vonulat, mint Lipták, vagy éppen Rudolf. már a harmadik meccs, amikor kezdhet, és pont ugyanolyan szar, mint eddig mindig. Ő sem fiatal kategória már.
  - Rudolf: uaz, mint Pátkai. A tavalyi hatalmas szezonja után az idén már lőtt vagy 5 gólt. többnyire persze alacsonyabb osztályú csapatok ellen, vagy a Győr II-ben.

  azzal nekem nincs problémám, hogy barátságos meccsen fiatalokat próbál ki, az is teljesen rendben van, hogy a tabella elején végző csapatok fiataljait (még ha azok egy része nem is nagyon jutott játéklehetőséghez). Úgyhogy Lang, Korhut, Kalmár, Varga R., Vécsei, stb. kipróbálása alapvetően rendben lenne, de akkor velük kellene kezdeni, és összeszokatni őket. nyilván eleinte szarok lesznek, mint ahogy azok is voltak, de ha össze tudunk hozni elég barátságos meccset, és van elég lehetőség arra, hogy összerakjunk belőlük egy középpályát, akkor akár lehet belőlük B verzió. De ehhez ész is kéne a szövkapnak, meg nem a fent kiemelt módon kellene összerakni a kezdőt. Mert tegnap nem ez volt, kezdtek a csókosai (Lipták, Pátkai, Rudolf), öreg debütáló dodók (Rózsa, Hefler), néhány légiós (Dzs, Stieber, - okosan ők egy poszton játszanak, aztán Varga J.), meg néhány fiatal (Lang, Korhut, Futács). -> a csapat felét kezdetni, vagy egyáltalán játszatni teljesen felesleges volt.

  - Lovrencsics, meg Stieber: nem tudom ki mit várt tőlük, mindkettőnek 5 alatti válogatottsága van, nincsenek összeszokva a többiekkel, ráadásul pinyő roppant okosan többnyire két azonos lábú szélsőt rakott a pályára tegnap. Stieber pont nem a posztján játszott, Lovrencsicset meg Varga R. akadályozta sokszor, mert nem ment át a baloldalra. Ettől a játékukon látszik, hogy egy összerakott csapatban kurva jók lehetnének.

  ja, már sokadszorra szúrja a szemem: Elek most tavasszal csapata kapitánya, és vezéregyénisége volt, fontos gólokat lőtt, ligakupa győztes, kupa második, úgyhogy kurvára nem igaz, hogy "beleszürkült az átlagba". Ha valaki, akkor ő most pl. abszolút behívható lenne, de még a keretben sincs.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9018358&na_order=
  http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=130742&p=1
   
 8. avatar: NNS
  2014.06.04, 22:09
  Ezaz, tizenegyes ide. Megraktam egy nem kis összeggel a harapósok mai győzelmét!
   
 9. avatar: NNS
  2014.06.04, 20:45
  A mezeken innen a középső címer szerepel:
  kép
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2014.06.04, 15:29
  A DVTK védője Kádár Tamás, egy vírusos fertőzés miatt nem szerepelhet a ma esti, Albánia elleni mérkőzésen.

  https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/474163662337605632
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2014.06.04, 11:06
  Szakály Péter, Koman Vladimir és Nemanja Nikolics sem léphet pályára a szerdai, albánok elleni mérkőzésen.
  Pintér Attila bő keretéből több játékos sem kaphat szerepet az albánok és a kazahok elleni válogatott mérkőzéseken. Radó András, Szabó János és Lázár Pál esetében már vasárnap kiderült, hogy nem állhatnak a szakmai stáb rendelkezésére, míg Szakály Péter, Koman Vladimir és Nikolics Nemanja megérkezett ugyan a telki edzőtáborba, de mindhárman jelezték, hogy sérüléssel bajlódnak.

  Őket az orvosi stáb kezelte a hét elején, de játékukra nem számíthat a stáb, az év játékosának megválasztott Szakály Péter már el is hagyta az edzőtábort, Koman és Nikolics pedig továbbra is Telkiben tartózkodik, de legfeljebb a lelátóról szoríthatnak a társaknak szerdán.

  A sérültek helyére Pintér Attila egy futballistát hívott be, a szombathelyi Bosnjak Predragot.

  A csapat a hétfő esti videózást követően a kedd délelőtti edzésen gyakorolta be a megbeszélt taktikai elemeket, míg kedd délután kikapcsolódásként moziba látogatott a keret.

  A szerdai, Albánia elleni mérkőzést (20.30) a Duna TV élőben közvetíti.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/blog/2014/06/03/valtozasok-a-valogatott-kereteben-2/
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2014.06.03, 16:20
  Ingyenjegyek a soron következő két válogatott mérkőzésre
  A Magyar Labdarúgó Szövetség - és annak Pest Megyei Igazgatósága - lehetőséget kínál arra, hogy a szurkolók ingyen megtekinthessék a felnőtt magyar labdarúgó-válogatott soron következő két hazai mérkőzését.
  A találkozók időpontjai:
  2014. június 4., szerda, 20:30 óra: Magyarország - Albánia
  2014. június 7., szombat, 20:30 óra: Magyarország - Kazahsztán
  A találkozók helyszíne a Puskás Ferenc Stadion (1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5.)
  A mérkőzésekre az ingyenes belépés mindenki számára biztosított: jöjjön el családjával, barátaival, kollégáival, futballcsapatával. Szívesen látunk Mindenkit, aki a magyar válogatott, a magyar labdarúgás sikereiért szurkol! Éljen a lehetőséggel, szeretettel látjuk a Puskás-stadionban a magyar labdarúgó-válogatott június 4-i és 7-i hivatalos mérkőzésein!
  A jegyigényeket az alábbi adatokat megadva kell eljuttatnia a bokros.janos@mlsz.hu e-mail címre, megjelölve, hogy melyik találkozóra - vagy akár mindkettőre! - óhajt(anak) kimenni!
  - név (előtag, vezetéknév, keresztnév)
  - születési ország és település
  - születési év, hónap, nap
  - telefonszám
  - e-mail cím
  - megtekinteni kívánt mérkőzés(ek)
  - jegyek igényelt darabszáma
  Jelentkezési határidő:
  A 2014. június 4-én, 20:30-kor kezdődő albán meccsre: 2014.06.04-én 12:00 óráig.
  A 2014. június 7-én, 20:30-kor kezdődő kazah meccsre: 2014.06.05-én 12:00 óráig.

  Jegyátvétel időpontja: 18.30-tól (június 4-én és június 07-én)
  Helyszíne: Budapest, Puskás Ferenc Stadion, Istvánmezei úti kapu, sajtó akkreditáció melletti stand.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=752155501507379&set=a.478734428849489.109486.430411387015127&type=1
   
 13. avatar: magyarfutball.hu
  2014.05.30, 15:05
  A szövetségi kapitány 31 fős keretet jelölt ki a jövő heti, Albánia és Kazahsztán elleni felkészülési mérkőzésekre.
  Van egy-két változás a dánok ellen kihirdetett kerethez képest, a május 22-i meccset klubkötelezettségei miatt kihagyó Lovrencsics Gergő ezúttal a szakmai stáb rendelkezésére áll, valamint meghívót kapott a hétközi gyakorló meccsen gólt szerző Priskin Tamás és Vécsei Bálint is.

  Évek óta nem fordult elő, hogy kizárólag itthon védő kapusok szerepeljenek a keretben, most azonban – Bogdán Ádám és Gulácsi Péter sérülése miatt – NB I-es kapusok közül kerül ki a kezdőcsapat tagja: Horváth Tamás, Rózsa Dániel és Dibusz Dénes a három jelölt.

  Sérülés miatt hiányzik Tőzsér Dániel, ő nincs ott a keretben, de a névsorban található egy-két sérülésből visszatérő játékos, esetükben a hétvégi fordulót követően dől el, hogy számíthat-e rájuk Pintér Attila a jövő szerdai és szombati mérkőzéseken.

  http://www.mlsz.hu/blog/2014/05/30/magyarorszag-albania-pinter-attila-kihirdette-bo-keretet/
   
 14. avatar: magyarfutball.hu
  2014.05.10, 16:50
  Jövő héttől lehet jegyeket vásárolni a magyar A-válogatott Eb-selejtezők előtti két utolsó felkészülési mérkőzésére.
  Válogatottunk június 4-én, szerdán 20.30 órakor Albániát fogadja a Puskás Ferenc Stadionban, majd június 7-én, szombaton ugyancsak 20.30 órai kezdéssel a kazah válogatott látogat a Puskásba, ezek a találkozók lesznek a válogatott utolsó felkészülési mérkőzései az ősszel kezdődő Eb-selejtezők előtt.

  A Kazahsztán elleni találkozón búcsúzik a válogatott a jelenlegi Puskás Ferenc Stadiontól, ezt követően a létesítmény teljes újjáépítését követően rendeznek válogatott meccset a helyszínen.

  Az albánok elleni mérkőzésre 1000-2000 forintos áron lehet megvásárolni a jegyeket, míg a kazahok elleni összecsapásra egységesen 500 forintért lehet belépőket váltani. A belépők árusítása május 14-én kezdődik, a jegyvásárolásról szóló részletes információk hamarosan olvashatók az mlsz.hu-n.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/blog/2014/05/10/a-kazahok-ellen-bucsuzik-a-puskastol-a-valogatott/