magyarfutball.hu

Pécsi MFC - Előre FC Békéscsaba 5 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.01.31, 22:30 (szerk.: 2021.07.01, 22:16)
    Gyászoljuk az Előrét
    Pécsi MFC - Békéscsabai Előre FC 5-0 (0-0)


    3000 néző Vezette: Világi Balázs (Gergely Sándor, Lászlai Róbert)
    Pécs: Németh Gábor - Schindler Szabolcs, Dienes András, Szabados József, Szekeres Zsolt - Sipos János (Berdó Balázs 78. p.), Pavicsevics Csedomir, Erős Gábor (Dávid Ervin 62. p.), Kulcsár Árpád - Montvai Tibor (Sztipánovics Barnabás 74. p.), Horváth Gyula Edző: Ott József
    Békéscsaba: Simunic Zankarlo (Matkó Zsolt 55. p.) - Lázok János (Miklya Miklós 84. p.), Vilotics Dejan, Brlázs Gábor, Kocsis István - Lengyel László, Grujics Dusko, Pozsár Gábor, Polczer Norbert (Balogh Miklós 62. p.) - Drobnjak Jovan, Bozsovics Bojan Megbízott edző: Jakab Péter
    Gól: Horváth 46. és 77. p. ; Kulcsár 81. p. ; Szekeres 83. p. ; Grujics 89. p. öngól
    Sárga lap: Kocsis (Sipost lerántotta) 45. p. ; Drobnjak (sípszó előtt elrúgta a labdát) 54. p.
    Kiállítva: Vilotics 60. p.
    Szögletarány: 5:1 (3:0)

    Csütörtökön Pécsett játszotta utolsó mérkőzését a Békéscsabai Előre FC. A lila-fehérek már búcsúztak az élvonaltól, ám nagy kérdés volt, hogy milyen formában él tovább a csapat. Lesz-e pénze Darko Canadicnak, az Előre FC tulajdonosának kifizetni a felgyülemlett tartozásokat (információk szerint külföldön sikerült nagyobb összegű hitelhez jutnia), vagy esetleg a város veszi át a csabai csapat működtetését. Vészmegoldásként az is felvetődött, hogy mivel az Előre FC vezetői szerint az MTK jogosulatlanul szerepel az idei bajnokságban, így a csabai klub elöljárói is egy új gazdasági társaság létrehozásán gondolkodnak, amivel maguk mögött hagyva a tartozásokat, zavartalanul indulhatnának a másodosztályban.
    Az Előre FC mostanra teljesen szétzilálódott, a szerephez jutó ifisták tehetségesek, ám az első osztály még túl nagy kihívás számukra. A játékosok, edzők, gyúrók már alighanem a hátuk közepére sem kívánták a pécsi kirándulást, és ha dacból már nem is, de becsületből még megpróbálták összekapni magukat erre az utolsó mérkőzésre.
    A pécsiek amolyan jutalomjátékra készültek.

    46. p. : Sipos jobb oldali beadása után Horváth érkezett jó ütemben a kapu elé, a csabai védőket megelőzve jobb lábbal 6 méterről pöccintett a vendégek kapujába, 1-0.
    60. p. : Horváth iramodott meg Matkó kapuja felé, az utána iramodó Vilotics már csak a 16-oson belül, szabálytalanul tudta lerántani, a bíró ezért kiállította és 11-est adott. A büntetőt Montvai a jobb kapufára rúgta.
    77. p. : A pécsiek lemásolták az első találatot, a különbség mindössze csak annyi volt, hogy Horváth ezúttal 6 méterről nem lábbal, hanem fejjel volt eredményes, 2-0.
    81. p. : Kulcsár 18 méterről lövésre szánta el magát, jobb lábas bombája pedig a bal felső sarokban kötött ki, 3-0.
    83. p. : Kulcsár jobb oldali szögletét követően Szekeres emelkedett a legmagasabbra, 7 méterről zavartalanul fejelhetett a kapu jobb oldalába, 4-0.
    89. p. : Dávid jobb oldali beadása után Grujics ért szerencsétlenül a labdához és a kimozduló Matkó mellett a kapu közepébe forgott róla a labda, öngól, 5-0.

    A mérkőzés előtt Jakab Péter meglehetősen idegesen sétált az öltöző előtti folyosón. Hogy mi járt a fejében, valószínűleg már sohasem tudjuk meg, miként azt sem, hogyan alakult volna a mérkőzés, ha Drobnjak vagy Bozsovics kihasználja az előtte adódó lehetőséget.
    Az első félidőben, ahogy azt várni lehetett, meglehetősen unalmas és színvonaltalan játék folyt a pályán. A pécsiek megpróbáltak mezőnyfölénybe kerülni, a csabaiak pedig gyors kontratámadások vezetésével operálni. Hát egyik sem sikerült, néhány apróbb helyzet itt, néhány ott, ám az első félidőben nem sok minden történt.
    A fordulást követően Horváth góljával nagyot lendített az addig csak bóbiskoló pécsi csapat játékán, ezt követően pedig futószalagon dolgozták ki helyzeteiket a hazaiak. A 60. perctől tíz főre fogyatkozó lilák a 77. percig jól tartották magukat, a vége azonban totális csőd lett. A pécsiek úgy rugdosták a gólokat, ahogy akarták, a csabaiakon pedig látszott, hogy már csak egy dolgot várnak, hogy a bíró hármas sípszava véget vessen szenvedésüknek.

    Jó: Horváth, Sipos, Szekeres ill. Bozsovics

    Ott József: - Az első félidőben meglepett a Békéscsaba nyílt és bátor játéka, a szünetben aztán sikerült felrázni futballistáimat. A végére a vendégek elfáradtak és ekkor már érezhető volt, hogy több góllal is győzhetünk.
    Jakab Péter: - A mérkőzés elején talán még a vezetést is megszerezhettük volna, a második félidőben aztán hű képet mutattunk a csapat körül kialakult helyzetről. Szívügyem a klub, de nekem ennyi bőven elég volt belőle.

    10. Pécs 30 9 9 12 33-35 36
    ...
    16. Békéscsaba 30 4 7 19 26-65 11 -8 pont

    Békés Megyei Hírlap 2005. május 27. ; Futballévkönyv 2005
    képMontvai Tibor (pirosban) fejese után a békéscsabai kapus, Zankarlo Simunic még hárított, ötször azonban a légióst is mattolták a pécsiek. (Fotó: Laufer László)

    Nemzeti Sport, 2005. május 27. (Arcanum DT)