magyarfutball.hu

Előre FC Békéscsaba - NABI Kaposvári Rákóczi FC 2 : 3 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2016.02.01, 17:58 (szerk.: 2016.02.01, 18:34)
  Még búcsúzni sem tudtak szépen

  300 néző Vezette: Sápi Csaba (L. Tóth Lajos, Szabó Zoltán)
  Békéscsaba: Matkó Zsolt - ifj. Szenti Zoltán, Vilotics Dejan, Grujics Dusko, Kocsis István - Lázok János, Vasziljevics Dusan, Pozsár Gábor (Süli András 62. p.), Simic Dusan (Polczer Norbert 26. p.) - Drobnjak Jovan (Miklya Miklós 89. p.), Bozsovics Bojan Megbízott edző: Jakab Péter
  Kaposvár: Balajcza Szabolcs - Zahorecz Krisztián, Petrók Viktor, Mező Tamás (Jovánczai Zoltán 62. p.), Kovácsevics Róbert (Kardos Ernő 34. p.) - Tóth Balázs, Andruskó Attila, Máté Péter, Bank István - Oláh Lóránt, Zsolnai Róbert (Farkas Norbert 79. p.) Edző: Pruckner László
  Gól: Pozsár 15. p. ; Kocsis 31. p. ill. Oláh 7. és 79. p. ; Jovánczai 90. p
  Sárga lap: Mező (a kitörő Lázokot hátulról felvágta) 49. p. ; Grujics (reklamálásért) 81. p.
  Szögletarány: 2:11 (2:1)

  A mérkőzést gyászszünet előzte meg, egyperces néma felállással adóztak a nemrégiben elhunyt előrés legenda, Láza János, valamint a nemrégiben tragikus körülmények között elhalálozott 15 esztendős csabai labdarúgó, Huszka Attila emléke előtt.
  Május 20-a ismét egy határidő volt, amit a főtulajdonos Darko Canadic magának kitűzött. Legalábbis erre a napra ígérte - kitudja, hányadszor -, hogy az immár hat-, de lassan héthavi béreket kifizeti a labdarúgók, edzők és alkalmazottak felé. Sőt, az MLSZ , illetve a liga Fegyelmi Bizottsága is - elunva az eddigi hitegetéseket - jelezte, ha a feléjük fennálló tartozást, valamint a már szabadon igazolhatóvá vált labdarúgók felé nem rendezi eddig a határidőig a kifizetéseket, újabb szankcióknak néz elébe az Előre FC. Nevezetesen újabb büntetőpontokat, az átigazolásból való kizárást, valamint még egy osztállyal lejjebb való sorolást helyezett kilátásba.
  Ezek már nagyon súlyos szankciók, hiszen az új bajnokságban NB III-at jelentene, ráadásul kérdés, kivel indulna a csapat, hiszen igazolni nem lehetne a nyáron, a jelenlegiek többsége pedig nem kíván Békéscsabán futballozni. Ilyen előzmények ellenére sem nyílt meg a főtulajdonos pénztárcája, azaz pénteken éjfélig nem történtek kifizetések, de a meccs napján sem.
  Ennek is köszönhető, hogy Hoffmann, Bujáki, Ursz és Kulacsik bekeményített, s bejelentették: már a Kaposvár ellen sem kívánnak játszani. Így aztán a hatból öt légiós, az örök hű és bármilyen hihetetlen, ötévi békéscsabai tartózkodása alatt először az NB I-ben bemutatkozó Matkó Zsolt, néhány amatőr, valamint ifjúsági labdarúgó közül választhatott a már kedvét vesztett Jakab Péter megbízott edző. A kispadon csak ifjúságiak ültek, s a kezdőben is Szenti révén egy fiatal kapott helyet.

  7. p. : Máté szinte a felezővonaltól lőtt előre egy labdát, Oláh pedig megiramodott vele, nem sokat cifrázta a dolgot, 18 méterről egy igazítás után futtából jobbal a vetődő Matkó mellett a bal alsó sarokba lőtt, 0-1.
  15. p. : Szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, a bal szögletzászlótól három lépésre. Pozsár állt a labda mögé, Balajcza kapus arra számított, hogy a hazaiak középpályása beemel a kapu előterébe, ehelyett Pozsár jobb lábbal a rövid sarokra csavarta a labdát, amibe Balajcza ugyan beleöklözött, de szerencsétlenségére a kezéről a jobb alsó sarokba vágódott a labda, 1-1.
  31. p. : Ismét szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, ezúttal azonban a kaposvári kapuval szemben, mintegy 28 méterre. Pozsár legurítását Kocsis bal lábbal laposan, nagy erővel meglőtte, a labda a felsorakozott lábak között elzúgott, majd a sorfal mögött álló Oláhot érintve a kapu jobb alsó sarkába vágódott, 2-1.
  79. p. : Andruskó Kocsist becsapva a jobb oldalon elviharzott, egészen a szögletzászlóig futott, onnan élesen belőtte a labdát, Oláh pedig 7 méterről, a kivetődő Matkó mellett, jobb lábbal a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, 2-2.
  90. p. : Tóth kiugratta Jovánczait, aki öt lépés után 10 méterről a jobbösszekötő helyéről, jobb lábbal a vetődő Matkó mellett a kapu közepébe lőtt, 2-3.

  Tudott volt, hogy ez az utolsó hazai derbi az NB I-ben, ezért joggal elvárták a pályára lépőktől, hogy tisztességesen búcsúzzanak. Sokáig úgy tűnt, a 0-1 ellenére nem lesz baj a búcsúval, hiszen még az első játékrész vége előtt fordítottak a lila-fehérek. Igaz, nem egy szenzációs focival, sokkal inkább a kaposváriak hibáinak köszönhetően jutottak előnyhöz.
  A fordulás után is inkább már az NB III-ra emlékeztető játék folyt a pályán. A zárásra kilátogató 300 néző (a nemrégiben felállított negatív rekordot most is túlszárnyalték) néma unalommal követte a nem éppen magas szinten zajló eseményeket.
  (Hozzátartozik a nap történéseihez: ugyanebben az órában, néhány száz méterre légvonalban a Kórház utcai stadiontól, a csabai sportcsarnokban nagy csatára volt kilátás a női kézilabda NB I B két éllovas, a Békéscsaba és az őket három ponttal követő Hajdúnánás között. A tét két fordulóval a bajnokság vége előtt a feljutás volt. Nem véletlen, hogy a szurkolók többsége, a B-közép színe-java inkább oda kirándult. S örülhetett is, hiszen a csabai tini lányok könnyű győzelmet arattak és visszajutottak az első osztályba. Ott lehetett izgulni, volt fieszta, örömünnep.)
  De visszatérve a futballpályára: aztán az egyre darálósabb Kaposvár mégis úgy döntött, hogy megszerzi élete első Kórház utcai NB I-es győzelmét, amihez nem is nagyon kellett turbózniuk az iramon, amit a második játékrészben elért tíz szögletük is jelez, s fordított a találkozó kimenetelén. Ezzel biztossá téve, hogy megőrzi tagságát jövőre is az NB I-ben. A csabaiak pedig nem tudtak még csak szépen sem búcsúzni közönségüktől és az első osztálytól. Így a csapat haldoklása olyan lett, amilyen: méltatlan egy nagy múltú klubhoz.
  Ezen a tavaszon nem volt jó érzés Békéscsabán futballmérkőzésre járni, itt ugyanis nem lehetett mást látni, mint csupa megtört, kiábrándult embert. A játékosok, az edzők, a gyúrók, az orvosok mind-mind lehajtott fejjel tették dolgukat, pedig nekik aztán tényleg nincs miért szégyenkezniük.

  Jakab Péter: - Amit most gondolok, azt inkább nem mondom. Pitiáner ügyekkel foglalkozunk, közben rajtunk nevet az ország. Ami ma Békéscsabán futball címén folyik, az kabaré. Elismerésem a fiataloknak, akik ma pályára léptek.
  Pruckner László: - Újoncként megérdemelten maradtunk bent az NB I-ben. Jóakaróinknak és ellenségeinknek is köszönjük a segítséget.

  13. Kaposvár 29 8 9 12 33-46 33
  ...
  16. Békéscsaba 29 4 7 18 26-60 13 -6 pont

  Békés Megyei Hírlap 2005. május 23. ; Futballévkönyv 2005