magyarfutball.hu

Szár KSE - Enese SC 3 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Amatőr Kupa
játékvezető : Solymosi Péter
nézőszámok:
  1. Szabad Föld: 1.500
  1. 1' Házenfratz Gábor 1 - 0
    44' Iméli László 2 - 0
    47' Iméli László 3 - 0
    3 - 1 50' Majlinger Csaba
Magyarország Szár KSE Magyarország Enese SC
Ifjú Péter
May Attila
Iváncsik László
Kin István
Kellner Nándor (29' Ormándi Attila)
Bernhardt Ferenc
Kiss Zsolt
Sátori Péter (60' Szmolka Imre)
Iméli László
Szabó Zoltán (88' Sátori Gábor)
Házenfratz Gábor
Farkas Péter
Majlinger Csaba
Nagy II. József
Józsa Szabolcs
Nagy I. József (66' Dömötör Csaba)
Szakács Gábor (61' Metky Tamás)
Gősi Béla (58' Tóth Balázs)
Vízler Zsolt
Horváth Sándor
Végh Antal
Horváth Vilmos
vezetőedző:
Lacza Albert
vezetőedző:
Gyurmánczi Attila
címkék :
  1. Hazai kupadöntő

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Sanyi-Hungaria
    2012.11.26, 15:01 (szerk.: 2014.05.06, 11:18)
    2003: a Szabad Föld Kupa utolsó éve
    Ez sem sport, de történelem: 2003. március 20-án, 2 óra 35 perckor az amerikai és a brit egységek megkezdték a háborút az iraki rezsim ellen. Bombatámadások Bagdad ellen.

    2003. május 6-án, 14.30-kor a Népstadionban, a Ferencváros–Debreceni VSC Magyar Kupa döntő előtt játszott a Szabad Föld Kupa döntőjében az utolsó két résztvevővel lezárult egy híján negyvenéves történelmünk. A két döntős a Szár és az Enese csapata volt.

    A „nagydöntőben” a hívek a Ferencváros győzelmének örülhettek, a zöld-fehérek tizenkilencedszer szerezték meg a díszes trófeát. Ami megmaradt a mérkőzésből, az Szűcs Lajos elképesztő potyagólja volt, s csak azért nem ment el rajta a meccs, mert barátja, Tököli Attila kétszer is betalált a debreceni Balogh kapujába.

    De térjünk vissza a Szabad Föld Kupára. Az eneseiek újoncok voltak a megyei II. osztályban, amikor a kupadöntőbe jutottak. Főként hazai pályán volt gyenge a mérlegük, szerencse, mondták, hogy a kupadöntő idegenben lesz.
    A száriak viszont pompásan kezdték a tavaszt: az első négy mérkőzés négy győzelmet hozott a megyeiben, ebben volt 11: 1 arányú diadal is, de volt az angol – magyart idéző 6:3 is. A csatároknak azért kellett számolatlanul rúgni a gólokat, mert a védelem áteresztő képessége sem volt mindennapi…

    Az utolsó Szabad Föld Kupa döntő jegyzőkönyvéből:
    Szár – Enese 3:1 (2:0). Puskás Ferenc stadion, 1500 néző, vezette: Solymosi (Wenczel, Takács)..
    Szár: Ifjú Péter – May Attila, Iváncsik László, Kin István – Kellner Nándor (Ormándi Attila 29. p.) – Bernhardt Ferenc, Kiss Zsolt, Sátori Péter (Szmolka Imre 60. p.) Iméli László,- Szabó Zoltán, (Sátori Gábor 88. p. ), Házenfratz Gábor. Edző: Lacza Albert.
    Enese: Farkas Péter – Majlinger Csaba, Nagy II. József, Józsa Szabolcs, Nagy I. József (Dömötör Csaba 66. p.), - Szakács Gábor (Metky Tamás 61. p.) Gősi Béla (Tóth Balázs, 58. p.), - Vízler Zsolt, Horváth Sándor, Végh Antal, Horváth Vilmos. Edző: Gyurmánczi Attila.

    Még így, haló porában is impozáns helyszín volt az egykori Népstadion. A Szabad Föld Kupa szereplői hallani vélték a folyosón Puskás, Kocsis, Hidegkúti, Czibor stoplijainak kopogását – legalább is olyan elfogódottan öltöztek a hűs folyosók mélyén…

    Aztán elkezdődött és már az első percben Házenfrancz Gábor megmutatta, ki az úr a házban: közvetlen közelről bombázott az enesei kapu közepébe, 1:0. A félidő lefúvása előtt Iméli 25 méterről elvégzett szabadrúgása talált utat a hálóba, 2:0. A második félidőben folytatta közönségszórakoztató játékát Enese, a gólt viszont Szár rúgta: a 47. percben Iméli László juttatta a labdát az ellenfél hálójába, 3:0. Talán túlzottan merész a következtetés, de a német kisebbségi település fiataljai mintha a bajor futballból villantottak volna fel valamit. Az eneseiek viszont „magyarul” futballoztak: meghaltak a szépségben… Azért az 50. percben Majlinger okos góllal szépített, a tizenhatos vonalról ívelt a kapu jobb oldalába. 3:1.

    S ezzel – mint később kiderült – véget ért a Szabad Föld Kupa majd négy évtizedes tündöklése...

    Forrás: http://www.szabadfold.hu/csaladotthon/eletstilus/a_szabad_fold_kupa_tortenete_8.