magyarfutball.hu

BKV Előre - Békéscsabai Előre FC 3 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2017.03.18, 22:04 (szerk.: 2017.03.19, 17:08)
  Megmaradt a hatpontos előny

  20. p. A csabai védelem bal oldalának hibáját Bene úgy használta ki, hogy a megszerzett labdát középre lőtte, és a jó ütemben érkező Medgyesi 10 méterről a léc alá bombázott, 1-0.
  56. p. Szoboszlai a jobb oldalról átívelte a labdát a balra és Hoffmann az ötös sarkáról a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 1-1.
  57. p. Disztl ugrott ki a még mindig ünneplő békéscsabai védők közül és a kimozduló Fekete mellett a bal alsó sarokba gurított, 2-1.
  66. p. Simon ütközött a 16-oson belül Vinczével, aki elesett, Szarka azonnal, habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A megítélt 11-est Medgyesi a bal alsó sarokba lőtte, 3-1.
  87. p. Hoffmann fordulásból, mintegy 28 méterről kapura lőtt, a labda a keresztléc tetejét súrolva hagyta el a játékteret.

  Sárga lap: Varga (Tóth Gy. buktatásáért),
  Kovács (labdaelrúgásért),
  Bánföldi (buktatásért),
  Simon (ütközésért!)
  Szögletarány: 4:5 (2:3)

  A mérkőzést megelőzően gyászszünetet tartottak a móri tragédia áldozatainak emlékére.

  Nagy lendülettel kezdte a játékot a csabai együttes, szinte azonnal beszorította kapuja elé a hazaiakat, ám a góllövés többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült. A későbbiek során a vendégek egy kicsit kieresztettek, ennek az lett a következménye, hogy a házigazdák egyre többször jutottak el a lila-fehérek kapuja elé. Egy ilyen váratlan szituációból szerezték meg vezető góljukat is,amely után a viharsarkiak óriási offenzívába kezdtek, de a helyzeteknél a koncentráló képességük nagyon hiányosnak bizonyult, ezért nem sikerült gólt elérniük. A hazaiak vezetésük birtokában csak vaktában vagdalták előre a labdákat a felezőnél tartózkodó, nagyon gyors Bene felé - abban bízva, hogy ha jó ütemben kerül hozzá a labda, akkor le tudja futni a csabai védőket és újabb gólt szerez.
  A mérkőzésen a hangulatot csak a mintegy 150 békéscsabai, nagyon lelkes fiatal biztosította.

  A fordulás után továbbtartott a csabai játékosok lendülete, ám a sikertelenség következtében nagyon hamar le is lohadt, így a kezdeményezés átkerült a fővárosiakhoz. Az volt a vendégek szerencséje, hogy a BKV játékosai nem hitték el rögtön, hogy ellenfelük padlót fogott. A második hazai gólt követően tovább romlott a békéscsabaiak játéka, amit ezen a mérkőzésen produkáltak, az mélyen a tudásuk alatti volt. Az erősen vitatható 11-esből szerzett harmadik fővárosi gólt követően újra nekiveselkedett a lila-fehér egylet, de a 16-osnál elfogyott minden tudományuk, így képtelenek voltak a kapuba találni. Szinte végig érezhető volt, hogy ezen a mérkőzésen a Békéscsaba képtelen megismételni korábbi jó játékát, és csakis vereséggel távozhat a pályáról. Nem lehet mentség számukra az sem, hogy Szarka játékvezető ismét hozta korábbi, békéscsabai mérkőzésekre jellemző "kiváló" formáját.

  Óriási lehetőséget szalasztott el a vendégcsapat ezzel a vereségével, de mivel legnagyobb vetélytársa, a Diósgyőr is vereséget szenvedett a fővárosban, maradt a hatpontos előny. Amennyiben a csabaiak csak egy pontot is szereztek volna, már bajnokként ünnepelhetnék magukat. Így ezzel a vereséggel elodázták a bajnoki cím magszerzését, amelyet a jövő héten Békéscsabán kell megszerezniük a Csepel ellen, amely most móresre tanította a Diósgyőrt.

  Jó: Lippai, Disztl, Bene, Medgyesi, ill Hoffmann.

  Urbányi István: - A mérkőzés előtt az eltiltás és sérülések miatt nehéz helyzetben voltunk. Minden elismerésem a fiúké. Ezen a mérkőzésen is születhetett volna hat gól...
  Pásztor József: - A csapat teljesen padlót fogott. Remélem, a jövő héten jobb játékkal rukkolunk ki és bebiztosítjuk a bajnoki címet.

  1. Békéscsaba 30 18 5 7 63-38 59
  ...
  6. BKV Előre 30 10 8 12 48-58 38

  Békés Megyei Hírlap 2002. május 13. (Könczöl László)