magyarfutball.hu

Nyírség-Spartacus FC - Videoton FC Fehérvár 4 : 2 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2019.01.28, 13:19
  Nyíregyháza, 1998. november 14. szombat (tud) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 15. fordulójában:

  Nyírség-Spartacus FC - Videoton FC Fehérvár 4-2 (1-2)
  Nyíregyháza, 5000 néző, V: Piller

  gólszerzők: Kirchmayer (46., 11-esből, 84., 11-esből), Gradinariu (74.), Szatke (48.), illetve Waltner (2., 20.)
  sárga lap: Barna (17.), Novák (33.), illetve Urbonas (90.)
  kiállítva: Tóth (47.)
  cserék: Barna helyett helyett Cap (21.), Janics helyett Nagy (85.), Kirchmayer helyett Szabó (92.), illetve Fogarasi helyett Kellner (a a szünetben), Kuntics helyett Horváth (63.), Zsivóczky helyett Djurisics (85.)
  jók: Szatke, Kirchmayer, Novák, Gradinariu, illetve Urbonas, Waltner

  Nyíregyháza:
  Celeszki - Ács, Szatke, Barna (Cap 21.), Kiss - Kondora, Gradinariu, Kirchmayer, Karkusz - Janics, Novák

  Videoton:
  Milinte - Tóth, Urbonas, Fésű, Mester - Fogarasi, Szalai, Kuntics, Zsivóczky - Vancsa, Waltner

  A 2. percben váratlanul vezetést szerzett a vendégcsapat. Urbonas vágta előre a labdát, a tétovázó Szatke és Barna, valamint a meglepődő Celeszki között Waltner elé pattant a labda. A fiatal fehérvári pedig 12 m-ről az üres kapuba gurított (0-1). A gól után támadni kezdtek a hazaiak, mégis a fehérváriak szereztek gólt.Waltner ügyesen fordult le Barnáról, a jobbösszekötő helyéről 14 m-ről lőtt, a labda Celeszkiről pattant a bal alsó sarokba.

  A hazaiak elkeseredetten támadtak, a 32. percben Cap fejelt kecsegtető helyzetben. A 37. percben Janics 10 m-es fejesét védte szépen Milinte. Egy perccel később Szatke a hálóba fejelt, ám előtte Janics lökte a vendégkapust, így Piller kifelé ítélt szabadrúgást. A 44. percben Gradinariu 8 m-es fejese a gólvonalon álló Zsivóczkyról pattant ki. A 46. percben, hazai szögletnél Fésű szabálytalankodott Janiccsal, miután Piller 11-est ítélt. A büntetőhöz Kirchmayer állt és biztosan lőtt a bal alsó sarokba. A 47. percben a baloldalon meglóduló Novákot Tóth hátulról felvágta, amiért piros lapot kapott.

  A 48. percben egy hazai akció végén a védők röviden mentettek. Szatke 18 m-ről hatalmas bombával egyenlített (2-2). Az 56. percben Novák baloldali beadását Kirchmayer csukafejessel próbálta a kapuba juttatni, ám Milinte a helyén volt.

  A 10 emberre fogyatkozott fehérváriak is veszélyeztettek. Urbonas a 67. percben szabadrúgásból, öt perccel később Waltner gyors kontra végén találta el a jobboldali kapufát.

  Ezután góllá érett a nagy nyíregyházi fölény. A 74. percben Kirchmayer lövése után a labda Gradinariu elé került, aki 16 m-ről ballal lőtt, a labda Milintét érintve került a gólvonalon túlra (3-2). A 84. percben Novák lépett ki a lesre játszó fehérváriak között, már a 16-oson belül járt, amikor Horváth felvágta. A jogos büntetőt Kirchmayer újra magabiztosan értékesítette (4-2).

  A sáros, csúszós játékteret figyelembe véve igen élvezetes, igazi közönségmeccset láthatott a publikum. A kétgólos vendégvezetés sokkjából talpra tudtak állni a hazaiak, és összességében megérdemelten nyertek a szintén dicséretet érdemlő fiatal fehérvári csapat ellen.

  MTI