magyarfutball.hu

Nyírség-Spartacus FC - Vasas Danubius Hotels 0 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.23, 08:16
    Nyíregyháza, 1998. július 25., szombat (MTI) - Háromnegyed órás késéssel kezdődött az első nyíregyházi professzionális labdarúgó bajnoki mérkőzés, a Nyíregyháza - Vasas találkozó, mivel a hazaiak többször is rosszul töltötték ki a mérkőzés jegyzőkönyvét.

    A labdarúgó Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 1. fordulójában:

    Nyírség-Spartacus FC - Vasas Danubius Hotels 0-2 (0-0)
    Nyíregyháza, 14 000 néző, V: Bede

    gólszerzők: Hámori (60.), Pál (68.)
    sárga lap: Sira (26.), illetve Mónos (33.)
    csere: Szabó helyett Kirchmayer (69.), Barna helyett Ács (71.), Novák helyett Bessenyei (78.), illetve Pál helyett Koltai (84.)
    jók: Szatke, Baranyi, Göncz, illetve Végh, Galaschek, Hámori

    Nyírség-Spartacus FC:
    Vadon - Szatke, Barna, Kiss - Sira, Kondora, Karkusz, Göncz - Szabó - Baranyi, Novák

    Vasas:
    Végh - Mónos, Geress, Tóth, Aranyos - Farkasházy, Szilveszter, Galaschek, Zombori - Hámori, Pál

    A 10. percben Mónos lövése után Vadon melléről pattant ki a labda, majd két perccel később ismét a Vasas hátvédje veszélyeztetett. Később sorra jöttek a hazai helyzetek, Szabó közelről, Kondora pedig távolról próbálkozott, sikertelenül.

    A 33. percben egy beadáshoz Mónos kézzel ért hozzá, Bede játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Kondora gyengén helyezte, így a balra vetődő Végh hárítani tudott. Két perccel később nyíregyházi akció végén Baranyi kicsivel a kapu mellé fejelt. A félidő hajrájában Szabó kétszer is a kapuba találhatott volna, ám mindkétszer pontatlanul lőtt.

    Az 53. percben Hámori ollózását magabiztosan védte Vadon, majd három perccel később Szilveszter közeli perdítését is biztosan fogta a kapus. A 60. percben vezetéshez jutott a fővárosi csapat: a tétovázó Barna mellett Hámori mintegy 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

    Nyolc perccel később újabb hazai hibát használtak ki a vendég piros-kékek, ekkor Karkusz melléről Pál elé pattant a labda, aki közelről nem hibázott (0-2).

    A 75. percben Baranyi hiába lőtt Végh hálójába, a nyíregyházi játékos lesen állt, így Bede játékvezető nem ítélt gólt. A hajrában a csereként beállt Kirchmayer többször is gólhelyzetbe került, ám csak egy kapufáig jutott.

    A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna, ám ez nem jelenti azt, hogy a lehetőségeket kíméletlenül kihasználó, rutinosabb fővárosiak érdemtelenül jutottak volna a három ponthoz.

    MTI