magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Vác-Zollner FC 0 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2016.05.09, 17:45 (szerk.: 2021.01.23, 20:54)
  Emberelőnyben sem megy
  Békéscsabai Előre FC - Vác FC-Zollner 0-2 (0-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 4000 néző
  V.: Bede (dr. Bozóky, Bajkai)
  Békéscsaba: Vámos 6 — Raducu 5 — Sándor 5, Dávid 4 — Futaki 5, Brlázs 4, Kerényi 5, Vörös 5, Valentényi 6 — Belvon 5, Fülöp Z. 5. Edző: Pásztor József
  Vác: Hámori 6 — Lévai 6, Srasser 6, Kasza 5—2=3, Schwarcz 5 — Vojtekovszki 6, Kádár 5, Vén 6, Nyikos 5 — Horváth 7, Rob 5. Edző: Strausz László
  Csere: Nyikos helyett Sipeki (5), Kádár h. Babos (6), mindkettő a szünetben, Futaki h. Dobi (5) az 55., Rob h. Füle (-) a 61., Vörös h. Kasik (-), Fülöp Z. h. Pozsár (-), mindkettő a 66. percben.
  Gólszerző: Horváth a 61., Lévai a 85. percben.
  Sárga lap: Sándor (Horváth felvágásáért) az 58., Raducu (Füle lábát összeakasztotta) a 79., Babos (reklamálásért) a 83. percben.
  Kiállítva: Kasza a 47. percben.
  Szögletarány: 4:5 (2:3)

  Jól kezdett a Békéscsaba, hiszen a 7. percben Brlázs került helyzetbe, ám a kivetődő Hámori leszedte a lábáról a labdát.
  A túloldalon Vojtekovszki kicselezte Futakit, majd Vámosba lőtt.
  Egy visszapattanó labdát Belvon emelt a kapu fölé, majd a 15. percben Kerényi csúsztatott fejjel a kapura.
  A 21. percben Rob tört kapura, már a 16-oson belül járt, Sándort szerette volna megkerülni, de a becsúszó csabai védőn átesett, majd lehuppant a fűre. Bede játékvezető - helyesen - továbbot intett.
  A folytatásban Vén lövését fogta Vámos. A túloldalon Vörös keresztbe lőtt a kapu előtt.
  A legnagyobb helyzetet Brlázs hagyta ki, amikor 14 méterről az üres kapura olyan gyengén gurított, hogy Kasza visszaért, és kipasszolta a gólvonal előtt a labdát.

  A szünet után hamar 10 főre olvadt a vendégcsapat. Fülöp Zoltán lépett ki a védők közül. Már a 16-os előtt járt, amikor Kasza hátulról elkaszálta. Mivel utolsó játékosként hajtotta végre „tettét”, Bede játékvezető kapásból kiállította.
  A 61. percben Sipeki a jobb szélre kigurított Vojtekovszkinak, aki közel a szögletzászlótól beemelt a kapu előterébe, ahol Horváth senkitől sem zavartatva az 5-ös-ről fejelt a tehetetlen Vámos mellett a kapu bal oldalába, 0-1.
  A 71. percben Füle térült-fordult, majd Sipeki elé tálalt, aki az üres kapu fölé lőtt.
  Négy perccel később Füle nullszögből célzott, de Vámos hárított.
  A 82. percben Horváth elvett egy labdát Dávidtól, hosszú vágta után 15 méterről lőtt, de Vámos vetődve megfogta.
  A 85. percben ismét tehetetlennek bizonyult a hazaiak kapusa, amikor Vojtekovszki egy szabadrúgást ívelt be, Lévai pedig 4 méterről a kapuba bólintott, 0-2.
  kép
  Fülöp Zoltán (fehérben) próbál elkanyarodni védőjétől, Lévaitól. A váciak játékosának a védekezés mellett még gólra is tellett. (Fotó: Lehoczky Péter)

  Az első játékrész elején egyenlő erők küzdelmét láthattuk. Igazán egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A kezdeti bizonytalankodás után mindkét csapat tüzérei belőtték magukat, így egyre több dolga akadt a két hálóőrnek. Az iram ugyan nem volt túl magas, ám harcos volt a mérkőzés, s itt-ott hiba csúszott a játékba.
  A fordulás után hamar 10 főre olvadt a vendégcsapat, ám ez egy pillanatig sem látszott meg játékukon. Sőt, az idő előrehaladtával a Vác vált egyre harcosabbá, pontosabb összjátékuk révén gyakrabban veszélyeztették Vámos kapuját, mint a túloldalon a csabai csatárok Hámoriét. Fokozódó fölényüket gólra váltották a vendégek és ezután hiába próbált meg mindent a Békéscsaba, mivel sok hibával játszottak, és nem látszott meg rajtuk az egymásért, a csapatért való küzdőszellem, nem is járhattak sikerrel.
  A vendégek egy újabb fejesgóllal feltették az i-re a pontot és megérdemelten nyertek.

  Edzői nyilatkozatok
  Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
  — Éreztem, hogy a Vác meg fog egyszer bennünket kontrázni. Pedig felhívtam a csapat figyelmét minderre, no meg arra is, hogy Vojtekovszkit ne hagyják beadni, hiszen jó a rúgótechnikája. Erre két gólpasszt adott. Egymást múlták alul játékosaim, különösen a mérkőzés vége felé.
  — Sokan állították: aki az első gólt lövi, győz.
  — A mérkőzés előtt én is mondtam, ha gólt kapunk, teljesen felborul minden. A játékosok cselezgetni akartak, amikor még passzolni sem tudnak.
  — A második félidő elején a váci kiállítás kedvező helyzetbe hozhatta volna a Békéscsabát.
  — Még mielőtt ez megtörtént, a szünetben az öltözőben elmondtam, hogy jó nekünk a döntetlen is, ne nyíljon ki a védelem, maradjunk hátul, de csak mentünk előre. A kiállítás után különösen kinyílt a védelem, és ebből kaptunk két gólt.
  — Mennyire érezted taktikus csatának a mérkőzést?
  — Mi ettől ritkán tudunk jobban játszani, de az első félidőben még egyenlő erők küzdelmét láthattuk. Ekkor két esetben is előnyt szerezhettünk volna.
  — Miért nem tudott az emberelőnnyel mit kezdeni a csapat?
  — Teljesen felborult minden, már senki sem akart védekezni. Mindenki a másikra várt. A csapatból többen nem úgy játszanak, ahogy elvárható lenne tőlük. Ha csak ötven százalékkal többet nyújt a gárda, lehet, most mi örülnénk. Már sokszor szégyellem magam, hogy ordibálnom kell mindenkivel, de ha nem teszem, ágképp a saját feje után megy mindenki, és ilyen teljesítmény lesz a vége.
  Strausz László, a Vác edzője:
  — Azt mondtam a félidőben a játékosaimnak, ha Békéscsabáról pont nélkül megyünk haza, én itt fejezem be edzői pályafutásomat. Úgy tűnik, ezt nem akarták.
  — Jogos volt a kiállítás?
  — A második félidő elején nagyon gyorsan történt az egész. Az esettől pedig messze volt a kispad. De tény: ennél súlyosabb esetekben elmaradtak a piros lapok máskor.
  — Taktikai csatában nyertek?
  — Szó sincs taktikus játékról, nyugalomról, hiszen a mi játékunk a sok futásra épül, de most úgy éreztem, a csapat spórol az erejével, várta a lehetőséget. Sőt, sokan azt várták, hogy jön az esély magától, így nem tett érte semmit. A magyar mezőnyben mi senkit nem tudunk könnyen legyőzni, minden pontért meg kell küzdenünk, jobbnak kell lennünk, oda kell érni a kapuhoz, márpedig azt csak futva lehet. Talán én is hibáztam azzal, hogy nem a friss emberekkel kezdtem a mérkőzést.
  (Gyurkó Mihály - Jávor Péter)

  6. Vác 26 13 4 9 37-38 43
  ...
  15. Békéscsaba 26 6 6 14 18-46 24

  Békés Megyei Hírlap, 1998. április 16.