magyarfutball.hu

Videoton FC Fehérvár - Siófoki Bányász FC 2 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.01.02, 18:54
    Székesfehérvár, 1998. március 14., szombat (tud.) - Labdarúgó NB I., 20. forduló:

    Videoton FCF - Siófoki Bányász 2-3 (1-1)
    Székesfehérvár, 2500 néző, V: Kurmai

    gólszerzők: Vancsa (20.), Róth (85.), illetve Szabó Z. (38.), Bimbó (55.), Pest R. (69.)
    sárga lap: Szabó B. (48.), illetve Pest R. (40.), Pest K. (47.), Szabadi (78.), Szabó Z. (87.)
    cserék: Makrickij helyett Róth (61.), Schindler helyett Simek (61.), Magyar helyett Császár (71.), illetve Bozsér helyett Győri (71.), Pest K. helyett Szlobodszkij (81.), Szabó Z. helyett Csák (90.)
    jók: Bimbó, Posza, Szabó Z., illetve Vancsa, Dvéri

    Videoton FCF:
    Milinte - Magyar, Makrickij - Schindler - Tóth A., Vancsa, Urbonas, Dvéri, Szabó B., Miklós Z., Waltner

    Siófoki Bányász:
    Posza - Soós, Bimbó, Szabadi - Kriston, Pest K., Bozsér, Sallai, Perger - Szabó Z., Pest R.

    A találkozó előtt egyperces gyászszünetet tartottak a néhány napja elhunyt egykori székesfehérvári labdarúgó, Májer Lajos emlékére, akit március 20-án 15 órakor helyeznek végső nyugalomra a sóstói stadion melletti temetőben.

    A Videoton kezdett bátrabban, többet támadott. Posza a vendégek kapusa több alkalommal is bravúrral hárított, mígnem a 20. percben egy kavarodás végén Szabó B. átadását Vancsa 11 m-ről lőtte a hálóba (1-0). Növelhette volna előnyét a Videoton, de játékosai több helyzetet is kihagytak, főleg azért, mert Posza bravúrosan védett. A 38. percben egy váratlan ellentámadásból pedig egyenlített a Siófok: a fehérvári védőkről kipattanó labdát Szabó Z. az ötös sarkáról a léc alá vágta (1-1).

    Bátran kezdett a Videoton és Dvéri vezényletével folyamatosan támadott, az 55. percben mégis a vendégek szereztek vezetést. Sallai jobb oldali szögletét Pest R. lefejelte Bimbó elé, aki az ötös sarkáról a léc alá lőtt (1-2). Továbbra is a Videoton támadott, a cserékkel egyértelműen a támadósort igyekezett a hazaiak edzője erősíteni. Ez a taktika azonban nem vált be, az ellenfél kontrái lettek egyre veszélyesebbek. A 69. percben Szabó Z. a jobb oldalon teljesen szabadon futott fel, beadását Pest R. nyolc méterről fejelte a kapu bal oldalába (1-3). A Videoton mindent megpróbált, hogy pontot mentsen, de hiába, ráadásul a Siófok a szerencsével sem állt hadilábon, mert a 76. percben Simek fejese a bal oldali kapufáról pattant ki. A 85. percben egy kapu előtti kavarodásnál ide-oda pattogott a labda, végül Róth egy lépésről a kapu jobb oldalába kotorta a Videoton második gólját (2-3).

    Az elején úgy tűnt, a Videoton győz, a hazai vezetést követően azonban a Siófok játszott taktikusabban, jobban kihasználta helyzeteit és megérdemelten győzött.

    MTI