magyarfutball.hu

Vác FC - Tiszakécske FC-Eurobusz 1 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.01.16, 16:07
    1997. november 8. szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 15. forduló:

    Vác FC - Tiszakécske FC-Eurobusz 1-0 (0-0)
    Vác, 1500 néző, V: Kurmai

    gólszerző: Horváth P. (77.)
    sárga lap: Lévai (31.), illetve Nagy L. (13.), Molnár (67.), Barna (85.)
    cserék: Füle helyett Kádár (57.), Nyikos helyett Boda (57.), Kasza helyett Babos Á. (89.), illetve Szántó helyett Szarvas (59.), Bagi helyett Collins (81.)
    jók: Vojtekovszki, Horváth P., illetve Nagy Zs., Vidakovics, Balla M.

    Vác:
    Hámori - Strasser - Kasza, Lévai - Vojtekovszki, Schwarcz, Vén, Nyikos - Horváth, Andrássy, Füle

    Tiszakécske:
    Nagy Zs. - Barna - Balla L., Unyatinszki, Thaly - Bagi, Molnár, Nagy L., Vidakovics - Balla M., Szántó

    A 3. percben Vojtekovszki 22 m-es bal felső sarokra tartó lövése tornásztatta meg Nagy Zs. kapust. A 6. percben Schwarcz keresztbe adott, Horváth P. kapáslövését a bal kapufára tolta a tiszakécskei hálóőr. Negyedóra múltán jutott először helyzetbe a vendégegyüttes. Ekkor Szántó 18 m-es szabadrúgása centiméterekkel kerülte el a váci kapu jobb oldalát. A 23. percben Nyikos egyedül vezette végig a labdát a vendégcsapat térfelén, ám a rövidsarokra lőtt, így Nagy Zs. hárítani tudott. A félidő hátralévő részében jobbára a mezőnyben folyt a játék, s nem forogtak veszélyben a kapuk.

    A második félidőben megjött a tiszakécskei játékosok lövőkedve. Egy éles szögből leadott Vidakovics bomba volt a legveszélyesebb, ám Hámori kapus a helyén volt. A 64. percben Vojtekovszki szabadrúgását Strasser próbálta kapura fejelni, Nagy Zs. azonban elütötte a labdát. A kipattanóból Kádár ismételhetett, ám a gól ekkor még elmaradt. A 67. percben Vojtekovszki 19 m-es szabadrúgását Nagy Zs. szögletre tolta. A 77. percben megszületett a mindent eldöntő gól: Vén beadását Andrássy fejjel kapura csúsztatta, Nagy Zs. kapusról azonban középre pattant a labda, amit Horváth P. közelről, ballal a hálóba emelt (1-0). Az ellentámadásból Molnár egyenlíthetett volna, ám 5 m-es lapos lövésébe jó érzékkel belevetődött Hámori.

    A tiszakécskei együttesnek megjött az "étvágya" a Honvéd legyőzése után. Szurgent Lajos vezetőedző fogadkozott, hogy ezúttal a dicstelen idegenbeli mérlegükön is javítani fognak. A hazaiak edzője is támadásra buzdította tanítványait, három csatár játszott a Vácban. De hosszú időn át hiába vezették fel a hazai támadók a labdát, a csatárhármas elképzelés nélkül játszott. A második játékrész elején Strauss edző kettős cserével felrázta a csapatát. Végül a több mint egy órán át remekül védő Nagy Zs. hibáját Horváth P. használta ki, s szemfüles megmozdulásával eldöntötte a három pont sorsát.

    MTI