magyarfutball.hu

Vasas Danubius Hotels - Videoton FC Fehérvár 1 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.11, 18:31
    1997. szeptember 3. szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 7. forduló:

    Vasas Danubius Hotels - Videoton FCF 1-1 (1-0)
    Fáy utca, 5000 néző, V: Cserna

    gólszerző: Hámori (38.), illetve Dvéri (79.)
    sárga lap: Pál (44.), illetve Dulic (19.)
    cserék: Gricajuk helyett Herczeg Cs.(62.), Pál helyett Simon A. (70.), Maczó helyett Koltai (83.), illetve Tóth A. helyett Horváth A. (85.), Korsós helyett Róth (87.), Walkner helyett Vancsa (91.)
    jók: Végh Z., (a mezőny legjobbja), Maczó, Mónos, Hámori, illetve Bíró Sz., Makrickij, Schneider, Dvéri

    Kezdőcsapatok:

    Vasas DH:
    Végh - Geress - Juhár, Mónos - Aranyos, Galaschek, Gricajuk, Szilveszter, Maczó - Pál, Hámori

    Videoton:
    Bíró Sz. - Dulic, Makrickij, Schneider, Tóth A. - Dvéri, Schindler, Urbonas, Waltner - Korsós A., Takács

    Bátrabban kezdte a mérkőzést a Fehérvár. A vendégek már a Vasas térfelén igyekeztek labdát szerezni, többnyire sikerrel, így az első percekben a hazai csapat beszorult a saját térfelére.

    Az első ijedtség után átvette az irányítást a Vasas. A 12. percben Pál baloldali beadásából Hámori 5 m-ről alig fejelt a kapu fölé. A vendégek nem adták fel letámadásos taktikájukat, így jó iramú mérkőzést láthattak a nézők.

    A 14. percben Cserna játékvezető elküldte a fehérvári kispadról Disztl Pétert, a vendégek kapusedzőjét. Gólhelyezt nélkül, lendületes mezőnyjátékkal teltek a percek, a támadások a 16-os környékén rendszerint elhaltak, vagy a befejezésekbe csúszott hiba.

    A 38. percben vezetést szerzett a Vasas: a fehérváriak elvesztették a labdát a hazaik térfelének közepén, majd Pál megindult Bíró Szabolcs kapuja felé. A baloldalon remekül érkezett Aranyos, aki csapattársától kitűnő labdát kapott, majd észrevette a jobboldalon felfutó Hámorit. A Vasas játékosa előbb mellel maga elé tette az Aranyostól kapott labdát, aztán 14 m-ről kilőtte a Videoton kapujának bal oldalát (1-0). Még a szünet előtt egyenlíthetett volna a Videoton, de Dulic 7 m-es lövését biztosan fogta Végh.

    A második félidőt ugyancsak lendületes játék jellemezte. Az első helyzetet a vendégek hagyták ki, az 52. percben Korsós fordulásból 5 méterről lőtt nem sokkal a kapu mellé. Az 59. percben a hazaiak részéről Pál válaszolt a fehérvári helyzetre, a Vasas csatára 18 méterről lőtt mellé.

    A 62. percben újabb egyenlítési lehetőséget hagyott ki a Fehérvár. Schneider 10 méteres lövését Végh óriási bravúrral, a levegőben úszva tenyerelte ki a bal felső sarok elől.

    Mindent egy lapra feltéve támadott a Videoton, de gólt nem tudott szerezni. A 66. percben Tóth A. 20 méteres lövését fogta biztosan Végh. Három perccel később Bíró a fehérváriak kapusa is bemutatta tudását. Pál balról laposan játszott Hámori elé, de a vendégek hálóőre felszedte a labdát a berobbanó csatár elől.

    A 79. percben egyenlített a Videoton. Dvéri végezhetett el szabadrúgást a Vasas kapujától 20 méterre és ballal védhetetlenül csavart a bal felső sarokba (1-1).

    A góltól megzavarodott a hazai csapat, a Videoton pedig vérszemet kapott. A vendégek újra elővették a mérkőzés elején alkalmazott letámadásos taktikát, és egy ízben bizony csak a kapufa mentette meg a góltól a Vasast.

    Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen a két kitűnően felkészített csapat igazságos döntetlent ért el.