magyarfutball.hu

Ecker-Stadler FC - Tiszakécske FC-Eurobusz 1 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.18, 19:24
    1997. szeptember 3. szerda (tud) - Labdarúgó NB I., 7. forduló:

    Ecker-Stadler FC - Tiszakécske FC-Eurobusz 1-1 (1-0)
    Akasztó, 3000 néző, V: Vágner

    gólszerző: Hadár (6.), illetve Szántó (59.)
    sárga lap: Kovács Zs. (41.), Kertész (68.), illetve Unyatinszki (45.), Szántó (50.), Bujáki (62.)
    cserék: Holló helyett Füzesi (36.), Farkas helyett Nagy S. (59.), Borgulya helyett Murai (66.), illetve Mike helyett Bujáki (52.), Szántó helyett Cimpian (74.), Balla M. helyett Szarvas (76.)
    jók: Kiri, Korol, Kertész, Jeremejev, illetve Nagy Zs., Nagy L., Maczkó, Szántó

    Kezdőcsapatok:

    Ecker-Stadler:
    Kiri - Korol - Resko, Kertész - Schultz L., Kovács Zs., Jeremejev, Hadár, Farkas T. - Holló, Borgulya

    Tiszakécske:
    Nagy Zs. - Nagy L., Balla L., Unyatinszki, Thaly - Maczkó, Török, Molnár I., Szántó, Mike - Balla M.

    Sporttörténelmi eseménynek lehetett szemtanúja az akasztói stadion közönsége, hiszen először játszott két Bács-Kiskun megyei csapat NB I-es mérkőzést.

    Lendületesen kezdtek a hazaiak, de az első veszélyes lövést a vendégek középpályása, Török eresztette meg. A labda alig kerülte el a kaput. A 6. percben viszont a Stadler FC szurkolói örülhettek. Borgulya egy remek cselt követően a 16-os jobb oldali sarkáról a túloldalra ívelt át, ahol Hadár egyedül tartózkodott, s jobb belsővel, 12 m-ről biztosan lőtt a bal alsó sarokba (1-0). A vezetést követően átengedte a kezdeményezést ellenfelének a hazai csapat. A 14. percben ismét Török ügyeskedett, 17 m-es lapos lövését Kiri biztosan hárította. Többet támadott a Tiszakécske, a hazaiak önveszélyes taktikát választottak, saját térfelükön tartották a labdát. A 26. percben ismét Borgulya villant meg, pontos passzából Holló lőhetett a kapu előterébe, Hadár éppencsak lemaradt a beadásról. A 30. percben Balla M. hagyta ki a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét. Egy hazai védőről lapattant labdát a vendégek csatára 10 m-ről a kivetődő Kiribe lőtt. Fölénybe kerültek a kécskeiek, most már sorozatban dolgozták ki a kecsegtető helyzeteket, de az értékesítésben hiba csúszott. A 42. percben Nagy L. 30 m-ről a keresztlécre bombázott, majd a következő kécskei támadásból Balla M. 3 m-ről egy bevetődő védőt talált el.

    A második játékrészt huszáros Stadler-rohamok vezették be, a 48. percben Füzesi fejesét hárította bravúrosan Nagy Zs., majd Kertész 30 m-es lövését védte parádésan a vendégportás. Tíz perc elteltével jutott levegőhöz a vendégegyüttes, s érdekes módon az egyik pillanatról a másikra át is vette a játék irányítását. Hamar jött az eredmény is, hiszen az 59. percben Szántó a jobbösszekötő helyéről, 18 m-ről, szabadrúgásból pazar mozdulattal csavarta a hosszú sarokba a labdát (1-1).

    Jöhetett volna a válasz Hadár részéről, de Schultz pontos beadásából az akasztói játékos 6 m-ről Nagy Zs-be lőtt. A másik oldalon a Kiriről lepattant labdára Török futott rá, de 5 m-es lövését az akasztói kapus bravúrosan mentette. Lüktetett a játék, mindkét csapat hatalmas erőfeszítéseket tett a vezetés megszerzéséért. A hazaiak kerültek enyhe mezőnyfölénybe, de a vendégek gyors kontrái mindig veszélyesek voltak. A 80. percben Szarvas lőhetett volna gólt, de sokáig tartogatta a labdát a kaputól 10 m-re, s a visszafutó Kertész belevetődött lövésébe. Egy gyors akasztói akció végén Schultz 25 m-es lövését a gólvonalon lábbal hárította Nagy Zs.

    A közepes színvonalú, de rendkívül jó iramú "megyei" rangadón igazságos eredmény született.

    MTI