magyarfutball.hu

Videoton FC Fehérvár - Haladás VFC 2 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.23, 17:07
    1997. augusztus 30., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 6. forduló:

    Videoton FCF - Haladás VFC 2-1 (1-0)
    Székesfehérvár, 3000 néző, V: Ábrahám

    gólszerzők: Németh (25. - öngól), Takács (60.), illetve Varga K. (88.)
    sárga lap: Makrickij (22.), Waltner (83.)
    cserék: Róth helyett Waltner (67.), Tóth A. helyett Horváth A. (70.), Dulic helyett Miklós (81.), illetve Fehér Cs. helyett Király E. (68.), Plókai M. helyett Bonchis (68.), Vidóczi helyett Nagy Cs. (86.)
    jók: Dvéri, Korsós, Tóth A., illetve Baumgartner, Varga K.

    Kezdőcsapatok:

    Videoton FCF:
    Bíró G. - Schindler, Makrickij, Urbonas - Tóth A., Dulic, Dvéri, Schneider - Takács, Korsós, Róth

    Haladás VFC:
    Németh G. - Varga K., Tóth M., Gabala, Koller - Baumgartner, Kovács, Vidóczi, Balogh - Fehér Cs., Plókai M.

    A várakozásnak megfelelően a Haladás biztonságra törekedett. Többet támadott a Videoton, de eléggé "tompa" volt a hazai csatársor, így a vendégek egy-egy kontrája bizony veszélyt jelentett. A 25. percben azonban óriási kapushibából a fehérváriak szerezték meg a vezetést. Dvéri 30 m-es szabadrúgását már úgy tűnt könnyedén védi a Haladás kapusa, Németh, de miután a kezében volt a labda, az érthetetlenül beperdült a gólvonalon túlra (1-0).

    Továbbra is a vendégek veszélyeztettek többet, ezt az 5-2-es szögletarány is bizonyította. Gólt viszont a 40. percben ismét a fehérváriak szerezhettek volna. Tóth A. beadását Dvéri 10 m-ről fejelte a bal oldali kapufára. A 45. percben viszont egyenlíthetett volna a vasi együttes. Baumgartner 10 m-es kapáslövését bravúrral védte Bíró.

    A második játékrészben határozottabban támadott a Haladás. Az 53. percben Kovács távoli lövését védte Bíró, majd két perc múlva Vidóczi 30 m-es nagyerejű lövését csak üggyel-bajjal tornászta a fehérvári kapus a bal felső sarokból szögletre. A 60. percben Róth a 16-os vonalánál cselezgetett, majd középre adott, Korsós ügyesen átlépte a labdát, s Takács 15 m-ről sakk-matt helyzetben kilőtte a jobb alsó sarkot (2-0). A gól után mindent megpróbált a Haladás, többet is támadtak a vendégek, a 82. percben mégis Korsós növelhette volna a gólok számát: 15 m-ről szorongatott helyzetben a kapu fölé lőtt. A 88. percben szépített a Haladás. Baumgartner szögletét a jobb oldalról Koller ügyesen visszafejelte az ellenkező oldalra, ahonnan Varga 2 m-ről a kapu jobb oldalába fejelt (1-2).

    A közepes színvonalú mérkőzésen a Videotonnak nem kellett nagyon megerőltetnie magát az eddig kitűnő teljesítményt nyújtó Haladás ellen. Egy potyagóllal, majd egy pompás találattal eldöntötték a találkozó sorsát. Megérdemelten szerezték meg a három pontot az ellen a Haladás ellen, amely csak a hajrában tudott szépíteni.