magyarfutball.hu

Hajós FC - Pálháza MEDOSZ 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 5 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 5 (1 szavazat)

1...5
Szabad Föld–Kincses Kalendárium Kupa
nézőszámok:
 1. Szabad Föld: 500
 2. Nemzeti Sport: 1.000
 1. 17' Hepp János 1 - 0
  22' Hirth Tibor sárga lap
  sárga lap 30' Hajdú János
  1 - 1 50' Matusz Tamás
  71' dr. Koch Róbert 2 - 1
  77' dr. Koch Róbert 3 - 1
  85' Gyurászovics Zoltán 4 - 1
Magyarország Hajós FC Magyarország Pálháza MEDOSZ
Székely Csaba
Rácz Péter
Hirth Tibor
Schindler Endre (67' PECHTINGER)
Sztankov Ákos
Fuszenecker Sándor
Hepp János
dr. Koch Róbert
Huber Zoltán
Gombkötő Gábor (70' MADANICS)
Ginál Gábor (57' Gyurászovics Zoltán)
Kovács András (78' IGNÁCZ)
Tokár Zoltán
Pankovics Imre
Petercsák Gábor (11' Repka Zsolt)
Fábián András
Szabó Sándor
Hajdú János
Kovács Barnabás
Matusz Tamás
Trembulyák Nándor
Tóth Béla (67' LACZKÓ)
vezetőedző:
Koch Róbert
vezetőedző:
Lesovics Miklós
címkék :
 1. Hazai kupadöntő

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2018.02.10, 06:32
  kép
  Forrás:

  Balasi Barnabás
  "Petőfi Népe" c.napilap
  1997. június 13.
   
 2. avatar: fgymat
  2013.07.23, 19:38
  1997: névváltozás: Szabad Föld–Kincses Kalendárium Kupa
  A férfi kézilabda válogatott a világbajnokságon 4. helyet szerzett.

  Az elnevezés ismét módosult: Szabad Föld–Kincses Kalendárium Kupa lett a trófea új neve. A döntőbe vezető út meglehetősen göröngyös volt mindkét csapat számára, ugyanis az 1996/97. évi Samsung Magyar Kupában 1315 csapat indult, a legjobb 64 közé a megyei II-ből Perbál, Péteri, Tiszamenti Tsz SE és Törökbálint jutott. A megyei I-ből 12 klub kvalifikálta magát, így Hajós, Lakitelek, Csabacsűd, Jamina SE, Pálháza, Sándorfalva, Lajoskomárom, Koroncó, Felsőtárkány, Fonyód, Sümeg, Miklósfalva. Jött a következő forduló, és a legjobb 32 közé már csak Hajós és Pálháza került a „kiscsapatok” közül. Ők lettek hát a döntősök, és már a „felvezetés” is rangos volt számukra: a Szabad Föld szerkesztősége sajtótájékoztatót szervezett, melyen az MTK és a BVSC – a két Samsung Magyar Kupadöntős – mellett Pálháza és Hajós is bemutatkozhatott az újságírók előtt.

  Aztán egy verőfényes, júniusi délutánon a hajósi és a pálházi szurkolók lelkes biztatása közepette, a BVSC Szőnyi úti stadionjában pályára lépett a két csapat. Az egyik szektorban ilyen táblák emelkedtek a magasba már a kezdés előtt: „HAJÓS – KUPAGYŐZTES!” Pálháza viszont azzal igyekezett híveket toborozni, hogy a BVSC kék-sárga színű mezében lépett pályára. Persze, hogy a borsod megyeiek mellé álltak a fővárosi vasutasok, Dajka Lászlóval az élen!

  Hajós, Pálháza 4:1(1:0), Szőnyi úti BVSC-stadion, 500 néző, vezette: Juhos,(Varga, Szabó).
  Hajós: Székely Csaba – Rácz Péter, Hirth Tibor, Schindler Endre - Sztankov Ákos, Fuszenecker Sándor, Hepp János, dr. Koch Róbert, Huber Zoltán – Gombkötő Gábor, Ginál Gábor. Játékos – edző: dr. Koch Róbert.
  Pálháza: Kovács András – Tokár Zoltán, Pankovics Imre, Petercsák Gábor – Fábián András, Szabó Sándor, Hajdú János, Kovács Barnabás, Matusz Tamás – Trembulyák Nándor, Tóth Béla. Edző: Lesovics Miklós.
  Cserék: Petercsák helyett Repka a 11. percben, Ginál helyett Gyurászovics az 57. percben, Schindler helyett Pechtinger, Tóth helyett Laczkó, mindkettő a 67. percben, Gombkötő helyett Madanics, a 70. percben, Kovács A. helyett Ignácz a 78. percben.

  Az első félidőben a technikás hajósiak játszottak fölényben, Koch doktorról kiderült, hogy nem teltek hiába fölötte a Fradiban eltöltött évek… A 17. percben szerzett gól már érett, amit aztán Hepp helyezett Kovács hálójába, 1:0. A második félidőben úgy tűnt, megfordulhat a meccs, hiszen az 50. percben Matusz kiegyenlített, 1:1, hanem aztán jött a Koch-henger: a 71. és a 77. percben a hajósiak játékos-edzője talált a kapuba, 3:1, majd a 85. percben olyan önzetlenül tálalt a doki Gyurászovics elé, amire csak a legnagyobbak képesek, 4:1. Egyhangú volt a vélemény: Hajós egy „Kochhal” jobb volt…

  A meccs után a főszereplő, dr. Koch Róbert immár edzői minőségében nyilatkozott: – Két remek csapat találkozott a döntőben. Öt gól és egy sereg kapufa mindkét oldalon, kell ennél szebb befejezés? Nálunk, Hajóson a futball szent dolog, mindenki szeret minket, ezt meg kell valahogy hálálni.A pálházi edző véleménye: –A döntőben nem volt szerencsénk, 1:1 után kapufát rúgtunk, ha bemegy, minden másként alakul.

  A díjkiosztás során Buzánszky Jenő, az MLSZ alelnöke egy zsáknyi futball-labdával ajándékozta meg a Vecsési Futball Clubot, mint az egyetlen körzeti bajnokságban szereplő csapatot, amely a legjobb 64 közé jutott a Samsung Magyar Kupában.


  http://www.szabadfold.hu/csaladotthon/eletstilus/a_szabad_fold_kupa_tortenete_7.