magyarfutball.hu

Csepel SC - Ecker-Stadler FC 2 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.07.14, 18:51
    1997. május 28., szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 34. forduló:

    Csepel SC - Ecker-Stadler FC 2-2 (1-1)
    Csepel, 1000 néző, V: Tóth V.

    gólszerzők: Baranyi (40.), Jakab (50.), illetve Holló (31., 46.)
    sárga lap: Keresztúri (55.), Bereczki (68.), illetve Jeremejev (40.), Holló (46.), Reskó (92.)
    piros lap: Varga A. (88.)
    cserék: Bereczki helyett Varga A. (70.), Mészáros helyett Deák Z. (80.), illetve Nagy S. helyett Demkovics (57.), Hleba helyett Farkas (80.), Jaszinszkij helyett Kecskés (90.)
    jók: Rósa, illetve Nagy G., Holló

    Kiegyenlített játékkal telt a kiesési rangadó első negyedórája. Mind a Csepel, mind pedig a Stadler játékosai idegesen, sok átadási hibával játszottak. Látszott, tisztában vannak azzal, hogy aki kikap, valószínűleg kiesik. A félidő közepére a Csepel enyhe mezőnyfölénybe került, de gólhelyzetet nem sikerült kiharcolnia. A találkozót ekkor egyedül a Stadler játékosának, Kovács Zsoltnak a lesgólja szinesítette, amit Tóth játékvezető jogosan érvénytelenített. A 31. percben Holló maradt üresen a csepeli kapu előtt, és a lest reklamáló védők rémült tekintetétől kísérve, Bíró kapus lába között a hálóba lőtt (0-1). A 40. percben kiegyenlített a Csepel. Baranyi szerzett labdát a vendégek 16-osán belül, kapura fordult és 14 m-ről a tétovázó védők közül balról kilőtte a kapu bal sarkát (1-1). A 44. percben egy hazai szöglet után Rósa 25 m-ről az üres kapura lőtt, de Nagy Gábornak, a Stadler kapusának szerencséjére a labda centikkel a felső léc fölött suhant el. A nyílt küzdelemben igazságos eredménnyel térhettek pihenőre a csapatok.

    Gólváltással kezdődött a második játékrész, a 46. percben előbb Holló szerzett újra vezetést a Stadler FC-nek. A Ferencvárostól érkezett csatár 11 méterről fejelt a Csepel kapujába (1-2). Az 50. percben Jakab hétméteres fejessel egyenlített (2-2). Megélénkült a találkozó, a Csepel mindent egy lapra feltéve rohamozott, a Stadler pedig egyre többször kényszerült védekezésre. A második játékrész első negyedórájában még néhány veszélyes kontratámadásra futotta a vendégcsapat erejéből, de ezt követően a Csepel teljesen beszorította ellenfelét. A hazaiak egymás után rúgták szögleteiket, ám gólt nem sikerült szerezniük. A szokásos hibaszázalékkal rontották el helyzeteiket, és a 88. percben a csereként beállt Varga A. fegyelmezetlensége megpecsételte a szigeti csapat sorsát. A csepeli játékos egy szöglet után megütötte Jaszinszkijt, és Tóth Vencel játékvezető habozás nélkül kiállította a játékost.

    A hazai csapat tavaszi leglelkesebb játékát mutatta, az egyetlen kérdés, hogy miért nem tette ezt korábban az idény folyamán, amikor még reális esélye volt a bennmaradásra. A döntetlen a Stadler osztályozós helyét jelenti, a Csepel pedig öt év után búcsúzott az élvonaltól. A találkozó lefújása után a csepeli szurkolókat, akik csak mezekért mentek a játékosokhoz, a rendőrség eltávolította a stadion területéről.