magyarfutball.hu

EMDSZ-Soproni LC - Békéscsabai Előre FC 2 : 3 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2021.10.28, 23:56 (szerk.: 2021.10.29, 00:22)
    Visszajött a győri két pont
    EMDSZ-Soproni LC - Békéscsabai Előre FC 2-3 (2-2)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Sopron, 4500 néző
    V.: Bede (Márton, Stamler)
    Sopron: Milchram 6 — Katona 5, Udvardi 6, Árpási 5 — Varsányi 6, Szántó 5, Varga 5, Nagy 7, Kovács 4 — Ördög 4, Chiratchu 6. Edző: Győrfi László
    Békéscsaba: Baji 4 — Fabulya 5 — Mracskó 5, Zahorán 6 — Fodor 6, Árgyelán 6, Csató 6, Vancea 5, Gricajuk 5 — Szarvas 8, Kulcsár 6. Edző: Pásztor József
    Csere: Varga helyett Korsós (4) a 33., Katona h. Deák (6) a 60., Zahorán h. Gyura (-) a 85., Szarvas h. Laurinyecz (-) a 87. percben.
    Gólszerző: Szarvas 11-esból a 25., Nagy A. a 34., Nagy A. a 35., Szarvas 11-esből a 39., Árgyelán a 85. percben.
    Sárga lap: Gricajuk (Varsányival szembeni szabálytalanságért) a 9., Varga (rossz ütemű becsúszásért) a 13., Szántó (reklamálásért) a 27., Varsányi (a lehajoló Gricajuk fejberúgásáért) az 53. percben.
    Szögletarány: 4:5 (3:2) a Békéscsaba javára.

    A Sopron és a Békéscsaba első NB I-es összecsapása előtt nem voltak nyugodtak az edzők, mert mindkét oldalon jócskán akadtak hiányzók. A hazaiak mesterének a gólerős Borsos és a villámgyors Majoros sérülése okozott gondot, míg Pásztor Józsefnek Szenti, Váczi, Kasik, Usmajev és Dávid pótlása miatt fájt a feje. A tartalékosan felálló csapatok öltözőjében viszont bizakodó volt a hangulat, mindkét gárda háza táján hangoztatták: javítani szeretnének múlt heti mérlegükön.

    Nem lehet azt mondani, hogy a két együttes egymásnak esett volna. Elsősorban a biztonságos védekezésre ügyeltek a csapatok. A hazaiak voltak enyhe mezőnyfölényben, ám gólszerzési lehetősége inkább a csabaiaknak volt.
    A 4. percben Szarvas, a 10. percben Mracskó bombáját hárította nem kis bravúrral Milchram.
    A langyos játszadozásnak Bede játékvezető vetett véget, amikor a 25. percben egy vitatható büntetőt ítélt. Szarvas a 16-oson belül teljesen ártalmatlan helyzetben átesett az őt szerelő Árpási lábán, amire a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt a sértett biztosan értékesítette, 0-1.
    Ám a játék csak néhány perc múlva folytatódott, mert a helyi szurkolók „begerjedtek” Bede megmozdulásán és kis híján bedöntötték a kerítést. A bírót ideiglenesen a hazaiak csapatkapitánya, Nagy Jenő mentette meg a népharagtól, ugyanis 50 másodperc alatt kétszer is betalált az elmélázó Baji kapujába.
    A 34. percben Nagy betört a 16-oson belülre, tíz méterről ívelt és a labda a kapus fölött hullott a hálóba, 1-1.
    Egy perccel később Korsós labdáját lőtte Nagy 15 méterről a jobb alsó sarokba, 2-1.

    A nézőtéren megnyugodtak a kedélyek, ám csak rövid időre, mert Bede megintcsak gondoskodott a soproni szurkolók felbosszantásáról.
    A 39. percben Fodor jobb oldali beadása után a labda a földön fekvő Udvardi kezére pattant. Szándékosságról szó sem lehetett - ám a bíró mindenki megdöbbenésére újabb 11-est ítélt. Szarvas immáron gyakorlott végrehajtóként a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 2-2.
    Szünet után egy láthatóan ideges, sőt sokkos állapotban lévő Sopron és egy magabiztos Békéscsaba jött ki a pályára.
    A 48. percben szöglet után Vancea fejelt kapura, Milchram már verve volt, de Varsányi a gólvonalról tisztázott.
    A békéscsabai kontrák életveszélyesek voltak, a vendégek négy ziccert hibáztak.
    A 60. percben Mracskó közelről rosszul találta el a labdát.
    A 66. percben Csató labdája után Kulcsár tíz méterről a kapufa mellé lőtt.
    A 73. percben a békéscsabaiak házi gólkirálya adott középre, ám Kulcsár jó labdáját Szarvas a kapu mellé küldte.
    A 80. percben Árgyelán hibázott ajtó-ablak helyzetben.
    Egy perccel később egy összecsapás után Zahorán a földön maradt, ápolás után elhagyta a pályát és Gyura állt a helyére.
    Már úgy nézett ki, hogy a csapatok hűen az első félidőhöz a másodikat is döntetlenre adják, ám a 85. percben megszületett a vendégek harmadik találata: Szarvas remek labdával ugratta ki Árgyelánt, aki nyolc méterről elemi erővel bombázott a bal felső sarokba, eldöntve ezzel a találkozó sorsát, 2-3.
    A gól után Pásztor József cserélt, a mérkőzés hősét, Szarvast a saját nevelésű, 18 esztendős, még ifjúsági korú tehetséges Laurinyecz Norbert váltotta föl.

    Amíg a soproni dombokon ezrek szüretelték a kékfrankosnak valót, a soproni labdarúgópályán a két gárda tartott gólszüretet.
    Az első félidő egyértelműen a hazaiaké volt, ám az újonc képtelen volt eldönteni a mérkőzést, mert nemcsak a békéscsabaiakkal, hanem Bede játékvezetővel is meg kellett küzdeniük. Az élete második NB I-es mérkőzését vezető fiatal bíró két, enyhén szólva vitatható büntetőt ítélt a rutinosabb vendégek javára.
    A második játékrészben a lila-fehérek már azt játszották, amit a legjobban tudnak, kiválóan kontráztak és sorra alakították ki helyzeteiket a soproni kapu előtt, de az i-re nem tudták feltenni a pontot. A mindent eldöntő góljukat csak a hajrában szerezték meg az előrések, ám a második félidőben nyújtott produkciójuk alapján mindenképpen rászolgáltak a két bajnoki pontra.
    A békéscsabaiak remek idegenbeli sorozata tovább tart, Sopronban már negyedik alkalommal hagyták el ebben az idényben győztesként a pályát.
    (Horváth Attila)

    Edzői nyilatkozatok
    Győrfi László, a soproniak edzője:
    — Fiaim becsületesen küzdöttek ezen a délutánon. Hogy mégsem szereztek pontot, annak okát a mérkőzésre kilátogató több ezer szurkoló láthatta.
    — Miért cserélt olyan korán?
    — Gólt kaptunk. Úgy éreztem, erősíteni kell a támadójátékunkat, ezért cseréltem le a beállós Vargát.
    Pásztor József, a békéscsabaiak edzője:
    — Azt hittem megint nem szerzünk akciógólt, de aztán szerencsére sikerült a végén a hálóba találni, s ez két pontot eredményezett.
    — Mi a véleménye a két 11-esről?
    — Az ítélkezés a játékvezető feladata, ezért nem kívánom kommentálni a 11-eseket.
    — Hogyan értékeli Baji kapus teljesítményét?
    — Mindkét gólban benne volt, úgyis mondhatnám, a Rába elleni mérkőzés után most újabb kapusom betlizett.

    3. Békéscsaba 8 5 1 2 18-8 11
    ...
    13. Sopron 8 1 3 4 9-14 5

    Békés Megyei Hírlap, 1993. október 4.
    képSzántó Csaba ezúttal hiába próbálkozott átfurakodni a békéscsabai védők sorain, előző heti gólgazdag formája csak nem akart megcsillan­ni.

    Kisalföld, 1993. október 4. (Arcanum DT)