magyarfutball.hu

Siófoki Bányász SE - Békéscsabai Előre FC 0 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2016.01.04, 12:58 (szerk.: 2021.01.08, 21:31)
  Csak az egy pontnak örülhetünk

  Siófok, 4000 néző
  Vezette: Nagy II János (Vágner László, Vavika Ferenc)
  Siófok:
  Bíró Imre - Keszeg István, Zare Ioan Adrian, Olajos Sándor, Szabó Béla - Ozsváth Ferenc, Zsadányi László (Badea Gelu 75. p.), Fodor Imre, Katona Sándor - Meksz Gyula (Magyar Zsolt 33. p.), Kámán Attila Edző: Varga István
  Békéscsaba:
  Gulyás István - Szenti Zoltán, Ottlakán Mihály, Zahorán Zoltán, Horváth László - Major László, Csanálosi Miklós, Csató Sándor, Árgyelán János (Belvon Attila 86. p.) - Miklya Zoltán (Nagy István 90. p.), dr. Kovács Gábor Edző: Vígh Tibor
  Sárga lap: Ozsváth 54. p. ; Kámán 62. p. ; Csanálosi 74. p.
  Szögletarány: 9:2 (5:2)

  A siófokiak a megszokotthoz képest egy kicsit felforgatott csapattal álltak ki, ami érthető, hiszen hét közben villámmal átadták Marozsánt Bp. Honvédnak, viszont két játékost kaptak cserébe: Fodort és Kámánt. Mindkét labdarúgó bemutatkozott új csapatában, s mint Szigeti János, a helyiek szakosztályelnöke mondta: - A két új fiúnak meg kell találnia a helyét a mi együttesünkben is a bajnokság közben, s össze kell szokni a társakkal.

  Az első értékelhető esemény a békéscsabaiak számlájára írható: Csanálosi jobb oldali szögletéből az ötösre hulló labdát csak üggyel-bajjal halászták el a siófoki védők Horváth és Csató elől.
  10. p. Csanálosi a siófoki térfél közepén cselezgetett, majd előre lőtte a labdát. Miklya húzott kapura, ám két védő között beesett a 16-oson belülre. A bírói síp néma maradt. A védőkről visszaperdülő labdára Horváth csapot volna le, de a villámgyorsan, 14 méterre kifutó Bíró kapus lábbal tisztázott.
  A 24. percben Kámán fordult le a védőkről, jobbra kijátszott Ozsváthnak, kinek beívelésére Fodor érkezett s fejelt úgy mellé, hogy közben az egyik békéscsabai védőt is érte a labda - szöglet.
  27. p. : Egy gyors támadás végén Ozsváth 16 méterről alig lőtt mellé.
  A folytatásban újabb szögletet értek el a csabaiak, ezt is Csanálosi ívelte a kapu előterébe, ahol Horváth fejjel továbbcsúsztatta. A labda Csató fejére szállt, aki meg is célozta a bal alsó sarkot, de Bíró könnyen hárított.A kapuskidobás után az ellentámadás során Ozsváth végigviharzott a saját, majd az ellenfél térfelén, végül a jobbösszekötő helyéről alig lőtt a bal kapufa mellé.
  Szünet után Szabó balról belőtt egy labdát, Ottlakán Zsadányi elé fejelte, aki viszont továbbfejelte Kámánnak. A frissiben igazolt siófoki csatár azonban későn rugaszkodott, így elszállt feje fölött a labda.
  54. p. : Ozsváthnak dukált a sárga lap, miután Miklyát a felezővonalnál fölvágta.
  Aztán egy egy jobb oldalról belőtt labdát vágtak ki a békéscsabai védők Kámán elől.
  62. p. : A sokadik siófoki szöglet következett, amit Fodor ívelt be balról, ám Gulyás kiöklözte a labdát. Szabó azonnal visszalőtte a bolyba, Kámán már kapura fordult volna, de Nagy II játékvezető a sípjába fújt, lest jelezve kifelé intett. Igen ám, de a korábban kiviharzó Gulyás kapus helyébe a gólvonalra befutott Ottlakán, így nem lehetett les. Némi lökdösődés után a játékvezető Kámánt kirendelte a partvonal mellé s sárga lapot mutatott föl neki, majd korábbi tévedését belátva labdafeldobással folytatódott a játék.
  64. p. : Ozsváth - Keszeg, majd Ozsváth - Kámán kényszerítő után után a Balaton-parti csatár kapura húzott, ám jobbra kisodródott. Ennek ellenére beadásszerű lövést eresztett meg. Lövésnek gyenge volt, beadásként pedig Magyar elől az alapvonalon túlra gurult a labda.
  Nem sokkal később Csanálosi jobb oldali beadását Zare elvétette, a labda egy csabai fejen előrecsúszott, ám a csatárok most is elügyetlenkedték a lehetőséget, így Bíró vetődve hárított.
  71. p. : 22 méterre a siófoki kaputól szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Csató nagy erejű lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret.
  74. p. : Csanálosi kapott sárga lapot buktatásért.
  Aztán Fodor három csel után előrelőtt Kámánnak, ám előle hazagurítottak Gulyásnak.
  A lefújás előtti percekben Árgyelán előtt adódott lehetőség, de összeütközött az elébe kivetődő Bíróval. Mindkét játékost rövid ideig ápolták.

  A békéscsabaiak a két legutóbbi fiaskón okulva elsősorban a védekezésre összpontosítottak, amelyből kontrákkal kíséreltek meg operálni. A nem túl magas színvonalú találkozón így még küzdelmet sem tapasztalhattak a nézők. A vendégek dicséretére legyen mondva, hogy foggal-körömmel harcoltak az egy pontért. Ha játékuk nem is volt magas színvonalú, megérdemelten halászták el a siófokiak elől az egyik pontot.

  Jó: Olajos, Ozsváth ill. Ottlakán, Csanálosi

  Varga István: - Végigtámadtuk a mérkőzést, de gólt most sem sikerült szereznünk, pedig becsülettel küzdött a csapat.
  Vígh Tibor: - A játék alapján rászolgáltunk az egyik pontra, annál is inkább, mert helyzetekben is egyenlők voltunk a hazai csapattal.

  9. Békéscsaba 19 7 3 9 21-24 17
  10. Siófok 19 4 9 6 13-19 17

  Békés Megyei Hírlap 1991. április 2.; futball 1989-1992
  kép
  Egy hazai próbálkozás a fehér mezes csabaiak gyűrűjében

  Somogyi Hírlap, 1991. április 2.