magyarfutball.hu

Vasas SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 0 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.06.14, 01:22 (szerk.: 2022.01.29, 00:15)
    Hit nélkül nem megy
    Vasas - Békéscsabai Előre Spartacus 1-0 (1-0)


    Budapest, Fáy utca, 1000 néző
    Vezette: Nagy II János (Huták Antal, Vad István)
    Vasas:
    Hámori István - Zentai Lajos - Geress Zoltán, Gubucz László, Klink Zoltán - Szilveszter Ferenc, Ziai Mohamed, Duró József, Szalánszky Ferenc - Zircher György (Zvara József 73. p.), Bücs Zsolt (Tuboly Frigyes 75. p.) Edző: Mészáros Ferenc
    Békéscsaba:
    Gulyás István - Ottlakán Mihály - Szenti Zoltán (Takó Ferenc 31. p.), Horváth László - Zahorán Zoltán (Nagy István 54. p.), Major László, Csanálosi Miklós, Csató Sándor, Pápa Lajos - Árgyelán János, Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
    Gól: Bücs 18. p.
    Sárga lap: Takó 66. p.
    Szögletarány: 6:4 (3:1)

    Az első percben Gubucz beadásából Bücs veszélyeztetett, de fejese mellé szállt.
    A 10. percben Duró egy csellel lerázta Majort a bal oldalon, beadásáról azonban Klink lemaradt.
    Ezután Árgyelán előtt adódott lehetőség, de ez a helyzet is kimaradt.
    Öt perccel később Miklya játszotta tisztára magát, balról belőtt, Major L. későn eszmélt, a labda továbbcsurgott Csanálosi elé, aki az égbe lőtt.
    A 18. percben esett a Vasas gólja. Ziai és Gubucz játszott össze, majd a Vasas középpályása beívelésszerű lövést küldött a békéscsabai kapu felé. A labda el is hagyta volna a játékteret, ám Bücs a jobbösszekötő helyén érkezett, és a visszafutó Gulyás mellett a kapu közepébe gurított, laposan, 1-0.
    Ziai előtt adódott kétszer is lehetőség a 25. percben, de először Ottlakánról pattant vissza a labda, másodjára pedig a kapufát találta telibe.
    Ugyancsak duplázhatott Szilveszter, ám mindkétszer Gulyásba lőtt.

    A szünet után az 52. percben Szalánszky közelről Gulyást találta el.
    Nem sokkal később egy Bücs-Szilveszter-Bücs akció végén az utóbbi célozta meg a kaput, de Gulyás nagy bravúrral hárított.
    A 64. percben Árgyelán előtt adódott egyenlítési lehetőség, de túlcselezte magát.
    Két perccel később Takó kapott sárgalapos figyelmeztetést, miután Durót fölvágta. A szabadrúgást Bücs végezte el, de Gulyás ismét bravúrral hárított.
    A 70. percben Major L. jól adott be jobbról, Árgyelán fejesét azonban Hámori másodjára, de megfogta.
    Aztán Major L. célozhatta volna meg a kaput, de az utolsó pillanatban Klink szögletre mentett előre.
    Már mindenki az óráját leste, amikor Szalánszky labdájából Zvara a jobb kapufára fejelt.
    képA békéscsabaiak meglehetősen hitehagyottan támadgattak - így a Vasas kapusának, Hámorinak nem sok dolga akadt a szombati Fáy utcai találkozón (Fotó: Fábián István)

    A jelentősen megcsappant számú és didergő nézők érthetően csalódtak, hiszen rendkívül alacsony színvonalú 90 percnek lehettek szemtanúi.
    Mindkét csapat rengeteg hibával játszott, a labda az utolsó negyedórától eltekintve ritkán került kapuközelbe. A Vasas gólja is szerencsés körülmények között esett.
    A békéscsabaiak ezen a napon megközelíteni sem tudták egy héttel korábbi teljesítményüket. A középpályás sor - Horváth kivételével - rendkívül szürkén játszott, s mivel a csatárok ebből a „térségből” ritkán kaptak labdát, érthető, hogy lila-fehér akció, amely veszélyt is okozott volna, ritkán gördült a pályán.
    Jóllehet a második félidőre némi mezőnyfölényt harcolt ki az egyre inkább kitámadó vendégegyüttes, de erőtlen és ötlet nélküli támadójátékuk miatt nem volt képes egyenlíteni. Igaz, a vendéglátók is rendkívül gyatra játékot produkáltak, így a piros-kékek sem érdemeltek volna győzelmet.

    Jó: Ziai, Bücs, ill. Gulyás, Horváth.

    Nyilatkozatok:
    Mészáros Ferenc: - Nagyon nehéz mérkőzés volt...
    Vígh Tibor: - Egy kissé kényelmesen, „öregurasan" játszottunk és ez lett a vesztünk. Igaz, szerencsénk sem volt a lövésekkel.
    Gulyás István a mérkőzés után nem rejtette véka alá mondanivalóját: - Néhány játékosunknak el kell gondolkoznia azon, hogy hol lehet a helye a csapatban. Remélem, vezetőink tudják, kit és hová kell igazolnunk...
    (Jávor Péter)

    8. Békéscsaba 13 5 2 6 15-15 12
    ...
    11. Vasas 13 5 1 7 18-22

    Békés Megyei Népújság, 1990. november 12.; futball 1989-1992
    képKésőn kezdett támadni a vendégcsapat és így a piros-kékek korán megszerzett egyetlen találata is elég maradt a győzelemhez.
    Csanálosi megpróbálja elrúgni a labdát Dúró elől. képBücs Zsolt hátrahúzza a labdát Csanálosi elől. Le­het, hogy önmagát is becsapja? Vasas - Békéscsaba 1-0 (1-0)képTuboly és Klink között a békéscsabai Horváth László lendülettel tör kapura.
    Labdarúgás, 1990. december; 1991. január és 1993. április (Arcanum DT)