magyarfutball.hu

Pécsi Munkás SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.06.10, 12:54 (szerk.: 2021.01.15, 23:27)
    Az első győzelem a Mecsek-alján
    Pécsi MSC - Békéscsabai Előre Spartacus 0-2 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 5000 néző
    Vezette: Kovács I László (Stamler Péter, Fazekas János)
    Pécs:
    Bodnár László - Kónya Mihály, Balog Zoltán, Braun Károly, Palaczky János - Tomka János (Hüber Róbert 74. p.), Megyeri Károly, Bérczy Balázs - Lehota István (Lovász Ferenc 46. p.), Czéh László, Belansky Attila Edző: Garami József
    Békéscsaba:
    Gulyás István - Szenti Zoltán, Ottlakán Mihály, Zahorán Zoltán - Mracskó Mihály, Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Horváth László - dr. Kovács Gábor, Nagy István (Árgyelán János 64. p.), Miklya Zoltán (Belvon Attila 83. p.) Edző: Vígh Tibor
    Gól: Nagy 33. p. ; Horváth 84. p
    Sárga lap: Belansky 57. p. ; Braun 59. p. ; Szenti 80. p.
    Szögletarány: 6:9 (3:3)

    Meglehetős önbizalommal készült a pécsi csapat a mérkőzésre, hiszen a Mecsek-alján a békéscsabaiak legjobb esetben is csak döntetlent értek el, két pontot még egyszer sem sikerült elhozniuk. Vígh Tibor és a játékosok is úgy gondolták, már nagy fegyvertény lenne, ha egy pontot elrabolnának vendéglátóiktól.

    Érthető, hogy az első percekben inkább a pécsiek próbálkoztak, s a 10. percben Czéh labdájával Bérczy iramodott meg, néhány lépés után a jobbösszekötő helyéről az üres kapura emelt, ám a gólvonalon álló Mracskó kirúgta a labdát.
    Jobbára mezőnyjáték folyt az első félórában, mígnem megszerezték a vezetést a lila-fehérek.
    A 33. percben a balszélen Horváth tűnt föl, jól lőtt be Nagy I. elé, aki már a 16- oson belülről, jobbal hatalmas gólt lőtt a kapu bal oldalába, 0-1.

    A szünet után, a 48. percben Nagy I. három méterről a felső kapufára fejelt.
    Egy perccel később Bodnár hálójában táncolt a labda, ugyancsak Nagy I. jóvoltából, de a játékvezető előtte már lest jelzett.
    Továbbra is a vendégek előtt adódott lehetőség, amikor Gulyás egyik hosszú kirúgása után Nagy I. iramodott meg, és a 16-os vonaláról megcélozta a kaput. Bodnár csak nézte, hogy a labda ismét a felső kapufáról vágódott vissza.
    Az 57. percben Belansky lerántotta Ottlakánt, villant az első sárga lap. Két perccel később Braunnak dukált a színes kártya, miután Zahoránt alaposan helybenhagyta. Eseményről alig számolhatunk be, egy újabb sárga lapról azonban igen, amikor Szenti Belanskyt vágta föl.
    A 84. percben a békéscsabaiak újabb gólt értek el, eldöntve ezzel a találkozó kimenetelét: Árgyelán kígyózott át a védők között, Horváth elé lőtt, aki nyolc méterről a rosszul kimozduló Bodnár mellett laposan lőtt a kapu közepébe, 0-2.
    A lefújás előtti percben Mracskó előtt adódott lehetőség, de nyolcméteres fejesét szögletre tolta a pécsi kapuvédő.

    Öntelten lépett pályára a hazai csapat. Sokáig ugyan a békéscsabaiak térfelén pattogott a labda, ám a pécsiek a 16-oson belülre ritkán jutottak el, Gulyás kapuját kevésbé veszélyeztették.
    Egy idő után magára talált a békéscsabai csapat, hol kontrákra építve veszélyeztették Bodnár kapuját, máskor pedig tetszetős, kidolgozott támadásokat vezettek végig a pályán. Nem volt ritka, hogy a vendégeket tapsolta meg a szurkolósereg, egy-egy szép alakítás után. Különösen Csanálosi volt elemében, aki nemcsak összeszedte a labdákat a középpályán, hanem rendre jól indította társait. Nagy Istvánt gólja mellett további szép alakításai dicsérik, nehezen tartották a pécsi védők az Aradról igazolt viharsarki csatárt.
    Bizony nem jó előjel a mecsekalji együttes számára a szerdai KEK-mérkőzés előtt, hogy hazai pályán alul maradtak, de a békéscsabaiak győzelméhez e napon kétség sem férhetett.
    A lila-fehérek óriási bravúrt vittek véghez, hiszen első ízben győztek Pécsett.

    Jó: Bérczy, ill. Szenti, Ottlakán, Csanálosi, Horváth, Nagy I.

    Nyilatkozatok
    Garami József: — Az első 30 percben több helyzetet dolgoztunk ki, de azok rendre kihasználatlanul maradtak. A Békéscsaba az első támadásból gólt ért el, ezután szétesett a csapatunk játéka. Megérdemelten nyertek a vendégek.
    Vígh Tibor: — Gratulálok a fiúknak. Az előző két idegenbeli mérkőzés után fölülkerekedtek az előítéleteiken, és a második félidőben egyértelműen fölénybe kerültek, biztosan nyertek.

    5. Békéscsaba 5 3 - 2 9-5 6
    ...
    13. Pécs 5 2 - 3 4-5 4

    Békés megyei Népújság, 1990. szeptember 17.; futball 1989-1992
    kép
    Bodnár biztos kézzel tisztáz. A gólokról nem ő tehetett..kép
    Lehota (középen) elvész a vendégvédők gyűrűjében (Proksza László felvételei)

    Új Dunántúli Napló, 1990. szeptember 16.; szeptember 17.