magyarfutball.hu

Tatabányai Bányász SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.06.07, 22:39 (szerk.: 2021.01.16, 20:11)
    Nem sikerült a pontszerzés...
    Tatabányai Bányász - Békéscsabai Előre Spartacus 2-1 (1-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Tatabánya, 3500 néző
    Vezette: Bay Ferenc (Nagy II János, Kovács II László)
    Tatabánya:
    Tőkés László - Vincze József, Váczi Dénes, Kiss Ferenc, Szalma József - Hegedűs István (Udvardi Endre 80. p.), Kiszi József, Simon Tibor, Klausz László - Süveges Zoltán, Horváth Imre (Lázár Szilveszter 80. p.) Edző: Tornyi Barnabás
    Békéscsaba:
    Gulyás István - Mracskó Mihály, Szenti Zoltán, Zahorán Zoltán, Ottlakán Mihály - Belvon Attila (Takó Ferenc 55. p.), Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Horváth László - dr. Kovács Gábor (Árgyelán János 64. p.), Nagy István Edző: Vígh Tibor
    Gól: Simon 15. p. ; Mracskó 76. p. ; Váczi 89. p.
    Sárga lap: dr. Kovács 14. p. ; Zahorán 64. p. ; Szalma 78. p.
    Kiállítva: Csató 78. p.

    A hazaiak közül hárman életük első NB I-es mérkőzésére készültek, miként a vezető edző Tornyi Barnabás is, aki a debütálás előtt ezt mondta: Egészséges versenylázam van. Azt tudjuk, hogy ennél többet nem dolgozhattunk volna. Még nem tudjuk, mennyi türelmi időt adnak nekünk, de egy érési folyamaton túl kell jutnunk, hogy igazán jók legyünk. Egyébként most nyerni fogunk.
    A vendégeknél a Romániából érkezett Nagy István készült első magyar NB I-es bemutatkozására, valamint dr. Kovács, aki első ízben mutatkozott be „békéscsabaiként”. A kispadon pedig a Gyuláról érkezett Árgyelán várta a „lehetőséget”.
    Vígh Tibor a lila-fehérek vezető edzője bizakodó volt: — Szeretnénk meglepetést okozni a bányászvárosban, annak ellenére, hogy eddig itt nem sok babér termett számunkra.

    Tatabányai helyzettel kezdődött a találkozó: Váczi 35 méteres jobb oldali szabadrúgására Horváth I. csapott le, de közeli fejese Gulyás zsákmánya lett.
    A 10. percben Horváth remek ütemben ugrott ki, a vendégek kapusa a 16-oson kívülre futva csak kézzel tudott tisztázni - sárga lap helyett a játékvezető továbbot intett.
    Öt perccel később megszerezte a vezetést a Tatabánya. Simon 18 méteres szabadrúgása a sorfalon irányt változtatott, és a labda a dermedt Gulyás mellett a jobb sarokba vágódott, 1-0.
    A 23. percben Vincze jobb oldali beadását Horváth I. fejelte hat méterről kapura, de a békéscsabai portás hallatlan bravúrral kibokszolta a labdát a jobb felső sarok elől.
    A lefújásig hátra levő időben a vendéglátók birtokolták többet a labdát, és a játék is jobbára a Békéscsaba térfelén zajlott.

    A szünet után ismét a Bányász lépett föl támadólag, amit gyakran kisebb-nagyobb szabálytalanságokkal igyekeztek megállítani a viharsarkiak.
    A 66. percben Takó élesen belőtt szöglete a jobb kapufánál álló Vácziról pattant szögletre.
    Az ellentámadásnál Süveges remekül indította a felfutó Horváth I.-t. A csatár egyedül törhetett középen kapura, de 15 méteres lövésébe Gulyás vetődve reflexszerűen belenyúlt, így a várva várt hazai gól elmaradt.
    A 71. percben Árgyelán közeli lövését Tőkés védte bravúrral.
    Ám nem sokkal később a vendégek kiegyenlítettek. Árgyelán beadását Mracskó a 76. percben közvetlen közelről bekotorta a hálóba, 1-1.
    Egy perc múlva Csató sípszó után fellökte Szalmát. A kakaskodást követően a tatabányai játékos sárga lapot kapott, a békéscsabai középpályást pedig Bay leküldte a pályáról.
    A 89. percben szerezte meg a győztes gólt a hazai csapat, amikor Lázár jobb oldali beadását Kiszi pontosan Váczi elé fejelte, aki egy csel után hét méterről a kapu bal oldalába vágta a labdát, 2-1.

    A békéscsabaiak pontszerzés reményében utaztak Tatabányára. Ennek szellemében elsősorban védelmüket igyekeztek megerősíteni, amely jól is állta a hazaiak rohamait, egészen az utolsó percig. A lila-fehérek ritkán jutottak át térfelükön, de a második épkézláb támadásukból a 76. percben egyenlítettek, noha ezután ismét nem akadt több helyzetük.

    Jó: Váczi, Kiss, Szalma, Horváth I., ill. Gulyás, Mracskó, Zahorán.

    Nyilatkozatok
    Tornyi Barnabás: — A kezdeti idegfeszültségen túl vagyunk. A sors furcsa tréfája lett volna, ha a Békéscsaba ezzel az egy kapuralövési kísérlettel ponttal távozott volna tőlünk.
    Vígh Tibor: — Reálisabb lett volna a döntetlen. Egy dolog azonban biztos. Valami azt súgta, hogy egy gólunk kevés lesz a döntetlenhez.

    4-6. Tatatbánya 1 1 - - 2-1 2
    ...
    10-12. Békéscsaba 1 - - 1 1-2 -

    Békés Megyei Népújság, 1990. augusztus 21.; futball 1989-1992