magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Videoton-Waltham SC 1 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.06.03, 23:27 (szerk.: 2021.10.15, 22:09)
    Ellentétes félidők után
    Békéscsabai Előre Spartacus - Videoton-Waltham 1-0 (1-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 6000 néző
    Vezette: Szilágyi Sándor (Huták Antal, Ádám Mihály)
    Békéscsaba: Gulyás István - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Szenti Zoltán, Fabulya György - Belvon Attila (Zahorán Zoltán 78. p.), Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Takó Ferenc - Zsinka János, Miklya Zoltán (Hegyi Gábor 71. p.) Edző: Vígh Tibor
    Videoton: Petry Zsolt - Sípos Sándor, László Csaba, Kuttor Attila, Horváth Gábor - Máriási Zsolt (Gyenti László 61. p.), Emmer László, Csucsánszky Zoltán, Quirikó László (Halmai Gábor 46. p.) - Jónás Gyula, Vancea Viorel Edző: dr. Mezey György
    Gól: Takó 30. p.
    Sárga lap: Miklya 28. p.
    Szögletarány: 10:4 (7:3)

    Egyperces gyászszünet előzte meg a találkozót, a nemrégiben elhunyt Szlávik András, az MLSZ játékvezető bizottságának volt elnöke emlékére.

    A 8. percben már a harmadik békéscsabai szöglet szállt be a 16-os előterébe, az egyik védőről kiperdülő labdát Belvon a bal kapufa mellé lőtte.
    A 14. percben Quiriko jól látta meg, hogy Máriási üresben fut föl, átívelt a jobb oldalra, ám a székesfehérvári középpályás 15 méterről mellé lőtt.
    Aztán László hátba találta Sipost, a labda Csanálosi elé pattant, akinek hatalmas, léc alá tartó lövését Petry ujjheggyel szögletre tolta.
    A túloldalon Csucsánszky 30 méteres lapos szabadrúgását fogta meg Gulyás.
    A 28. percben Miklya reklamálásért sárga lapot kapott.
    Két perccel később megszületett a találkozó egyetlen gólja, amit a hatodik békéscsabai szöglet előzött meg. Csanálosi jobbról belőtte a labdát, az ötös sarkára, s a rövid sarkon álló Takó fejjel, élesen, a jobb alsó sarokba csúsztatta, 1-0.
    A 40. percben Szenti 24 méteres, távoli lövése éppen, hogy mellé szállt.
    A szünet után Vancea szinte Gulyás kezéből fejelte ki a labdát, de az mellészállt.
    Aztán Halmai 12 méterről leadott lövését hárította Gulyás, vetődve.
    A 76. percben Csucsánszky jobb oldali beadását Jónás hat méterről fejjel a földre pattintotta, ahol a labda magasra emelkedve hagyta el a játékteret.
    A 80. percben Csucsánszky 18 méteres kapáslövését, majd még ugyanabban a percben szabadrúgását hárította Gulyás.
    A túloldalom Zsinka hosszú vágta után, a jobbösszekötő helyéről, 14 méterről célozta meg a kaput, de Petry vetődve lábbal hárított.kép
    Jóllehet, Takó, a Békéscsaba - Videoton mérkőzés gólszerzője nem látszik a képen, hiszen az ötös bal sarkán állt, ám csúsztatott fejese a hálóban kötött ki — mint felvételünk is mutatja —, amivel megszerezték a három pontot a házigazdák (Fotó: Gál Edit)

    Óriási lendülettel kezdett a békéscsabai csapat, olyan elánnal vetették küzdelembe magukat, amely alapján sokan úgy vélekedtek, gólzáporos 90 percnek lehetnek szemtanúi. Egyre-másra vezették a támadásokat, és helyenként tetszetős, ötletes játékot produkáltak. A nagy „nyomás” meg is hozta az eredményt, fél óra elteltével Takó bepréselte a hálóba a labdát.
    Ezután viszont úgy tűnt, a hazaiak ráülnek az eredményre, ami a vendégeket fölhozta. Sőt, a szünet után jelentős mezőnyfölényt harcoltak ki a székesfehérváriak, az utolsó 20. percben pedig egyre-másra akadt dolga Gulyásnak, aki viszont ezúttal is bizonyította, hogy kitűnő formában véd.
    Jó: Gulyás, Fabulya, Csanálosi, Takó, ill. Máriási, Emmer, Csucsánszky.

    Nyilatkozatok
    Vígh Tibor: — Óriási erőfeszítésünkbe került ez a mérkőzés, de örülök a győzelemnek, mert egy kitűnően játszó, de kevésbé szerencsés Videoton ellen értük el. Az utolsó erőtartalékot is kifutották magukból játékosaim, gratulálok nekik.
    Mezey György: — Én pedig gratulálok a Békéscsabának. Mégpedig azért, mert egy olyan mérkőzésen győztek, amelyen igazi gólhelyzet nem is adódott. Mi pedig óriási lehetőséget szalasztottunk el.
    (Jávor Péter)

    5. Békéscsaba 27 10 8 9 25-27 38
    ...
    11. Videoton 27 7 11 9 22-27 32

    Békés Megyei Népújság, 1990. május 7.; futball 1989-1992