magyarfutball.hu

Vasas SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 0 18:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2015.05.18, 23:11 (szerk.: 2021.09.18, 23:14)
  Negyedik vereség - zsinórban
  Vasas - Békéscsabai Előre Spartacus 1-0 (1-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Budapest, Fáy utca, 3000 néző
  Vezette: Varga László (Kovács I László, Huták Antal)
  Vasas: Andrusch József - Pecha László, Komjáti András, Mészöly Géza - Kecskés Attila, Schmidt István (Duró József 46. p.), Galaschek Péter, Jean Claude M'bemba (Geress Zoltán 82. p.), Gubucz László - Zvara József, Zircher György Edző: Mészöly Kálmán
  Békéscsaba: Gulyás István - Szenti Zoltán, Ottlakán Mihály, Fabulya György - Takó Ferenc, Csató Sándor, Pásztor József (Major László 54. p.), Csanálosi Miklós, Horváth László - Miklya Zoltán, Kanál Zoltán (Kemenes Zoltán 77. p.) Edző: Vígh Tibor
  Gól: Schmidt 28. p. 11-es
  Sárga lap: Horváth 42. p.
  Szögletarány: 7:7 (6:2)

  Csaknem 20 percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy egy valamirevaló akciót följegyezhessen a krónikás. Ekkor Miklya egy egyéni alakítás végén megcélozta a kaput, ám a 14 méterről küldött labda a bal felső sarok mellett hagyta el a játékteret.
  A túloldalon Zircher iramodott meg, de hosszan szöktette magát, így a kifutó Gulyás a 16-oson kívülre kifutva elrúgta előle a labdát.
  A 22. percben egy szöglet után Galaschek nem messze a kaputól még igazított is egyet a labdán, ám mellé lőtt.
  A 28. percben született a mérkőzés egyetlen gólja. Claude belőtt a 16-oson belülre, ahol Zvara bűvölte tovább a labdát, végül Fabulya és Pásztor közös erővel fellökték a Vasas-játékost, a játékvezető pedig azonnal a 11-esre tetette a labdát. Schmidt a balra vetődő Gulyás mellett a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0.
  A lefújás előtt három perccel sárga lapot kapott Horváth, a korábbi gólszerző akasztásáért.
  A szünet után, az 50. percben Claude balról beívelt a kapu elé, a labda túljutott Zircheren, egész Zvaráig pattant, aki öt méterről a kapu fölé fejelt.
  A 63. percben Horváth távoli lövése éppen hogy a bal alsó sarok mellett zúgott el.
  A 68. percben ismét Claude-tól indult az akció és Zvara próbálta befejezni, de 12 méterről leadott lövését Gulyás hárította.
  Továbbra is ott pattogott a labda a viharsarki kapu előtt. Ismét Zvara került helyzetbe, ám ő tovább emelt középre, s Zircher hét méterről fejelt a bal alsó sarok felé, de ismét parádés vetődéssel hárított Gulyás.
  A 75. percben Zvara kísérelt meg a kint álló Gulyás fölött a hálóba emelni, de alaposan elvétette a labdát.
  Nagy lehetőséget szalasztott el a békéscsabai csapat a 84. percben, amikor Takó egy csellel túljutott Komjátin, majd jobbról középre lőtt, Horváth robbant be a labdára, de az estében leadott lövést a léc alól szögletre tornázta a kapus.

  Eseménytelen játszadozással telt el az első 20 perc, csak fölmérni tudta egymást a két csapat, de ekkor a kapuk nem kerültek veszélybe.
  Aztán néhány formás támadást láthattak a szurkolók, de csak 11-esből tudta megszerezni a vezetést az enyhe mezőnyfölényt kiharcoló hazai csapat.
  Fordulás után élénkebb lett a békéscsabaiak játéka is, mind többször veszélyeztették Andrusch kapuját, de a befejezésekkel ezúttal is rendre adósak maradtak, a közepes színvonalú találkozón még az utolsó percben is ott volt a lehetőség a lila-fehérek előtt a pontszerzésre, de a nagy lehetőséget ekkor is elpuskázták.
  Jó: Andrusch, Pecha, Schmidt, ill. Gulyás, Ottlakán, Csanálosi.

  Nyilatkozatok
  Mészöly Kálmán: — Küzdelmes mérkőzésen lelkesedésünkkel rászolgáltunk a győzelemre. Több helyzetet elpuskáztunk és végül Andrusch bravúrjára volt szükség a győzelemhez. Vígh Tibor: — Mindent megcsináltunk, mezőnyfölényben voltunk, bepréseltük az ellenfelet, csak sajnos gólt nem tudtunk rúgni.

  4-5. Vasas 6 3 2 1 9-4 11
  ...
  13. Békéscsaba 6 2 - 4 4-8 6

  Békés Megyei Népújság, 1989. szeptember 18.
  képA Vasas győztes gólját Schmidt szerezte - tizenegyesből - a labda Gulyás fölött száll el. (Török László felvétele)

  Népsport, 1989. augusztus 17. (Arcanum DT)