magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Pécsi Munkás SC 1 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2022.02.12, 22:51 (szerk.: 2022.02.12, 23:01)
  Békéscsaba - Pécsi MSC 1-2 (1-0)

  Békéscsaba, 8000 néző
  Vezette: Hartmann (****), (Szi­lágyi, dr. Szőke).
  Békéscsaba: Gulyás 5 — Mracskó 4, Ottlakán 5, Bánfi 4 — Szenti 5, Belvon 4, Csató 5, Csanálosi 5, Fabulya 5 — Oroszki 5, Szekeres 4. Edző: Csank János.
  Pécs: Bodnár 6 — Csoboth 6, Márton 6, Braun 5, Czérna 5 — Megyeri 6, Túri 7, Bérczy 6, Nagy 6 — Lo­vász 6, Lehota 5. Edző: Garami József.
  Csere: Mracskó helyett Gruborovics (—) a 69., Czérna helyett Bódog (—) a 80., Belvon helyett Csernus (—) a 84., Lehota helyett Takács (—) a 87. percben.
  Gólszerző: Oroszki a 28., Túri (11-esből) a 60., Lovász a 72. percben.
  Sárga lap: Fabulya az 54., Csoboth az 55., Belvon a 60. percben.
  Szögletarány: 8:6 (4:3) a Békéscsaba javára.

  (A pécsiek az eredetileg megadott összeállításban kezdtek, a békéscsabaiaknál egy változás volt: Kanál helyett Belvon lépett pá­lyára. Vígh Tibor pálya­edző így indokolt: „A hé­ten sérüléssel bajlódott Kanál, pénteken az edzé­sen is fájdalmai voltak.”)

  A 6. percben Csanálosi ka­pura tartó lövését Bérczy blokkolta.
  A folytatásban Oroszki távoli bombája a jobb kapufa mellett suhant el.
  Később Lovász fejelt mellé.
  A 18. percben Szenti ballábas, jól helyezett, de gyenge lövését Bodnár hárí­totta.
  (Sokak meglepetésére Mracskó őrizte Lehotát. Bi­zonyára sokan emlékeznek még rá: az őszi mérkőzésen Lehota több hétre harckép­telenné tette a békéscsa­baiak középpályását.)
  A 20. percben Márton lab­dájával Nagy a jobbösszekö­tő helyéről néhány lépés után megcélozta a bal alsó sarkot, de Gulyás vetődve szögletre tolta a labdát.
  Az­tán Csató bombája pattant ki az egyik védő lábáról.
  A 28. percben Belvon jobboldali szögletzászlótól lapo­san középre adott, s Oroszki az ötösön állva kapásból, la­posan Bodnár mellett a bal alsó sarokba lőtt. 1-0.
  A 35. percben röviden mentett Márton, a 16-oson álló Belvont meglepte a do­log, mert a jobb kapufa mel­lé lőtt.
  Hasonlóképp járt Csanálosi, aki húsz méter­ről célozta meg Bodnár ka­puját.
  A 40. percben a kifu­tó Gulyás magához ölelte a labdát, amikor Lovász a föl­dön fekvő kapus felé rúgott - ezért sárga lap járt volna!
  A lefújás előtti percben Túri hatalmas lövést eresztett meg 14 méterről, ám Gulyás ve­tődve szögletre tolta a lab­dát.
  SZÜNET UTÁN
  az 53. percben Lovász előtt adódott lehetőség, de azt elügyetlenkedte.
  Utána az 54. percben Fabulya alaposan helybenhagyta Nagyot, ami­ért sárga lapot kapott. Egy percre rá Csoboth ugyan­ilyen jelenetért hasonlókép­pen járt - ő Szekerest terí­tette le.
  A folytatásban Czér­na távoli lövése szállt fölé.
  A 60. percben szöglethez jutottak a vendégek. A be­ívelést Márton fejelte kapu­ra, Gulyás a labda alá sza­ladt, Belvon maradt a gólvo­nalon, aki kapus módjára kézzel kiütötte a labdát. 11-­es! A vétkes játékos sárga lapot kapott.
  A büntetőből Túri a jobbra vetődő Gulyás mellett a kapu bal oldalába lőtte félmagasan a labdát. 1-1.
  A 72. percben Lehota a 16-os sarkától átívelte a labdát a jobb oldalra, Lovász elé. A labda egyet pattant a pécsi csatár előtt, aki nagy lövést zúdított Gulyás kapujára. A labda a bal alsó sarokban kötött ki. 1-2.

  A 77. percben Gruborovics fejelt fölé, és ezzel el is lőtte puskaporát mindkét csapat, a hátralevő időben egyik sem veszélyeztette a másik kapuját.

  ★ ★ ★

  A hazai közönség joggal várta, hogy a viharsarki gárda folytassa sikersoro­zatát. Az MTK-VM és a ZTE legyőzése után ismét pontokat reméltek.
  A kez­deti puhatolózó játék után egyre inkább mezőnyfö­lénybe került a hazai csa­pat. A fölény még az első félóra befejezése előtt gól­lá is érett.
  A fordulás után a békés­csabaiak védekezésbe vo­nultak, igyekeztek lassítania játékot, nem sok energi­át fordítottak a támadások­ra. A pécsi középpályások gyorsan felismerték, mi történik, és átvették az irá­nyítást. Az eredmény ha­mar megmutatkozott, 12 percen belül fordítottak.
  Ezt követően hiába próbált Csank János frissíteni, már nem tudott föltápászkodnia békécsabai csapat. A má­sodik félideji jobb teljesít­ményével a mecsekalji együttes rászolgált a há­rom pontra!

  Csank János:
  — A mérkő­zés második részében durva egyéni hiba miatt kapott 11-essel felhoztuk a Pécset, ez­után a csapat idegesen ját­szott. A biztosnak látszó dön­tetlen helyett vereséget szenvedtünk.
  Garami József:
  — Minden­nél többet mond, hogy a sportszerű békéscsabai kö­zönség a mérkőzés végén tapssal jutalmazta teljesít­ményünket.
  (Jávor Péter)

  8. Békéscsaba 19 8 1 2 8 31-26 28
  9. Pécs 19 6 3 4 6 25-23 28

  Népsport, 1989. március 19. (Arcanum DT)
  Az egygólos vezetés sem jelentett előnyt
  Pécsi MSC - Békéscsabai Előre Spartacus 2-1 (0—1)


  ...

  Méltán várták a helyi szurkolók az elmúlt hetek jó játékának és eredményességének folytatását a békéscsabaiaktól.
  Így is kezdődött a 90 perc, lendületes támadójátékot mutatott be a viharsarki együttes.
  A pécsiek szervezetten megszállták kapujuk előterét, és kezdetben hosszú indításokra építve operáltak, igaz, csak szórványosan. A hazaiak fölénye fél órán belül góllá érett.
  A fordulás után némi meglepetésre a békéscsabaiak megszállták saját kapujuk előterét, az eredmény tartására törekedtek, és lassítani igyekeztek a játékot.
  Nem tehették ezt büntetlenül sokáig, ugyanis az egyre jobban lendületbe jövő pécsi középpályás sor nemcsak hogy összeszedegette a labdákat, hanem hatékonyan támogatták saját csatáraikat, és egyre jobban beszorították a hazaiakat kapujuk elé.
  Törvényszerű volt, hogy jött az egyenlítő gól, s mivel ez sem rázta föl a házigazdákat, sőt, egyre kapkodóbb játékot produkáltak, várható volt, hogy a pécsi „daráló" ismét leiskolázza a békéscsabai csapatot.
  A vendégek megérdemelten vitték el mindhárom pontot a Kórház utcából.

  Jó: Bodnár, Márton, Túri, Bérczy, Lovász, ill. Csanálosi.
  (Jávor Péter)kép
  Belvon (fehérben) próbál kibújni Lehotával szemben. Háttal Mracskó. (Fotó: Veress Erzsi)

  Békés Megyei Népújság, 1989. március 20.