magyarfutball.hu

Váci Izzó MTE - Siófoki Bányász SE 3 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.29, 12:49 (szerk.: 2017.09.29, 15:40)
    Váci Izzó MTE - Siófoki Bányász SE 3:0 (1:0)
    Vác, 10 000 néző. V. : Molnár L.
    Gólszerzők: Hermann (32. p.), Mózner (11-esből, 55.), Kosa (90.).
    Sárga lap: Keszeg (68.), Pardavi (74.).
    Jók: Gelei, Gyimesi, Hermann, Mózner, illetve Horváth, Meksz, Palkovics, Quirikó.
    Vác: Gelei — Kosztolnik, Talapa, Kósa, Csima — Nagy, Hermann, Gyimesi, Zsivótzky — Simon (Turtóczky, 77.), Mózner (Kerekes Cs., 86.). Edző: Palicskó Tibor.
    Siófok: Horváth — Brettner, Pardavi, Szabó L., Szabó B. — Freppán, Marozsán (Keszeg, 56.), Palkovics, Quirikó — Borostyán, Meksz (Aczél, 80.). Edző: Gellei Imre

    A siófoki csapat szervezett védekezésével, fegyelmezett játékával alaposan meglepte a váciakat, akik az első félórában nem boldogultak a területvédelmet rendkívül jól alkalmazó siófoki védelemmel. A vendégek állandó mozgásban voltak, már a váci térfélen letámadták a hazai játékosokat, akik ebből a szorításból nem tudtak kibújni. Az első játékrészben a vendégek támadójátéka sokkal veszélyesebb volt, a 8. percben Marozsán akár a vezetést is megszerezhette volna a Balaton-partiaknak. Két perccel később pedig Freppánt választotta el Talapa nagy helyzetben a labdától. Egy perccel később ugyancsak Freppán lőtt óriási helyzetből a kapu mellé. A hazaiak első ígéretes megmozdulása a 20. percben volt, ekkor Mózner szakadt el őrzőjétől, egyből Simont indította, s az fölélőtt. A 36. percben szerezte meg a váci csapat a vezetést, Simon beadását Hermann az ötösről a kapu közepébe lőtte. A gól meghozta a hazaiak játékkedvét, és még az első félidőben akár két gólt is szerezhettek volna.
    A fordulás után alaposan feljavultak a váciak, a hazai támadősor ekkor már összehangolt játékot mutatott, a középpályássor és a két szélső hátvéd is rendre felfutott az akciókkal, és amikor az 55. percben a siófoki kapus fölösleges szabálytalansága után büntetőhöz jutott a Vác és ezt Mózner értékesítette, a vendégek láthatóan feladták a küzdelmet. A Siófoknak volt ugyan még szépítési lehetősége, de a 66. percben, Szabó L. büntetőjét Gelei kivédte. A játék hátralevő részében már a váciak irányították a játékot, és az utolsó percben még növelték is előnyüket.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1988-09-12