magyarfutball.hu

MTK-VM SK - Zalaegerszegi TE 2 : 2* 19:00 * büntetőkkel 4-1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2022.03.05, 13:27
    A mérkőzés eredetileg augusztus 14-én lett volna, de az 58. percben a világítás meghibásodása miatt félbeszakadt. A félbeszakadt meccsről készült tudósítás:
    MTK-VM—Zalaegerszeg 3-2 (3-1)
    (félbeszakadt)
    Hungária krt., 3000 néző. Vezette: Varga S. (Roxin,
    Nagy II J.).
    MTK-VM: Gáspár — Katzenbach, Híres, Lőrincz —
    Lakatos, Hannich, Szalai, Pölöskei — Kékesi, Szeibert,
    Balog. Edző: Verebes József.
    Zalaegerszegi TE: Huszár — Molnár, Szabó, Németh,
    Rezi — Szalai, Ballai, Wittman, Vadász — Farkas, Kámán.
    Szakosztály-igazgató: Rónai István.
    Csere: Ballai helyett Rózsa a szünetben, Lőrincz he­lyett Horváth Cs. az 52. percben.
    Gólszerző: Lakatos a 9., Farkas a 27., Szeibert a 36.,
    Balog a 41., Kámán az 51. percben.
    Szögletarány: 6:4 (5:3) a ZTE javára.
    (A kezdés előtt a hangos-beszélő ismertette a publi­kummal, hogy a fennállásá­nak 100 éves jubileumát ünneplő MTK-VM augusz­tus 17. és 21. között máso­dik alkalommal rendezi meg a Sebes Gusztáv nemzet­közi ifjúsági emléktornát. A résztvevők: Vojvodina, Wiener SC, Slovan Bratis­lava. Ferencváros, Ú. Dó­zsa, Vasas, Csepel, és a há­zigazda ifjúsági gárdája. A mérkőzéseket a fővárosban a Csömöri úton és a Hun­gária körúton, míg vidékén Jászberényben, Cegléden, Pilisvörösvárott és Százha­lombattán rendezik meg. A döntőre 21-én, vasárnap 17 órakor kerül sor a Hungá­ria körúti stadionban.)
    Alaposan ráijesztett a za­lai csikócsapat a hazaiakra. Rögtön az elején kétszer is Gáspár rutinjára volt szük­ség a veszély elhárítására. Aztán a 9. percben megnyu­godhattak a hazaiak. Ekkor Szeibert jó ütemben tálalt a balról befelé kanyarodó Pölöskei elé, a középpályás az alapvonal közeléből visszagu­rított, és az érkező Lakatos négy lépésről a hálóba helye­zett.
    1-0
    Válaszként Vadász huszon­két méteres bombájába a ti­zenegyes ponton álló Farkas belegépelt, de Gáspár így is hárítani tudott.
    A 27. percben a meglepően bátran futballozó zalaiak egyenlítettek. Ballai a balösszekötő helyéről, tizenhétméterről, szabadrúgásból nagy lövést eresztett meg, a félmagas labda kipattant a vetődő Gáspár melléről, és a berobbanó Farkas a kapus fö­lött a keresztléc alá vágta.
    1-1
    A túloldalon, szögletet kö­vetően Hannich gólba tartó fejesét Molnár a kapu torká­ból fejjel mentette szögletre. A 36. percben azonban a vendégek jobbhátvédje elké­sett... Szeibert jobbról, a partvonal mellől magasan csavarta a ZTE kapuja elé szabadrúgásból a labdát, Mol­nár egy ütemmel lemaradt az érkező Balog mellől, igy a csatár négy méterről az elalvó Huszár asszisztálása mel­lett, élesen fejelhetett a lécalá.
    2-1
    Az egyre jobban belelen­dülő hazaiak a 41. percben tovább növelték előnyüket.
    Szeibert Szálaitól kapott lab­dát. a zalaiak térfelének kö­zepén, majd két jó csel után huszonkét méterről, középről jó lövést eresztett meg a jobbalsó sarok irányába, és a meglepett Huszár csak nézte, amint a labda a hálóba vá­gódott.
    3-1
    SZÜNET UTÁN
    egyre nagyobb izgalmat oko­zott a pályán és a nézőté­ren egyaránt, hogy miköz­ben sötétedett, sehogy sem akartak életre kelni a ref­lektorok. Ennek ellenére Varga játékvezető elindította- a játékot, és azt még jól le­hetett látni, hogy az 51.
    percben Rózsa húzott el a jobb oldalon, lágyan a kapu elé ivelt, ahol Híres és Gás­pár addig várt egymásra, amíg Kómán közbeugrott, és négy lépésről a hálóba fe­jelt.
    3-2
    Egyre sötétebb lett a sta­dionban, amikor az 58. perc­ben Varga Sándor játékve­zető hármat sípolt, jelezve ezzel, hogy ilyen látási kö­rülmények közölt nem ve­zeti tovább a találkozót. A bírói hármas az öltözőbe vo­nult, a csapatok pedig leheveredtek a gyepre. Verebes József, az MTK-VM szak­vezetője igencsak méltatlan­kodott, mondván: a játék­vezető nyugodtan tovább ve­zethette volna a találkozót, hiszen a kapukat jól lehe­tett látni.. . Rónai István, a zalaiak szakosztály-igazgató­ja viszont csak mosolygott, amikor arról kérdeztük, mit szól a történtekhez. Majd így válaszolt:
    — Nem tagadom, szá­munkra jól jött, hogy félbe­szakadt a találkozó — amelyet a várakozási idő letel­tével nyilván félbeszakadt­nak nyilvánít a játékvezető—, hiszen nekünk szerdán a Békéscsabával kell előreho­zott bajnoki mérkőzést ját­szanunk, és így nem lesznek olyan fáradtak a játékosok.
    A játékvezetői öltözőben a bírói hármas és Jaczina Ró­bert. a találkozó játékvezető- ellenőre teljes sötétben üldö­gélt. Varga Sándor elmond­ta, hogy harminc percet vár, és ha akkor sem lesz árama stadionban, akkor véglegbefejezettnek nyilvánítja a mérkőzést.
    Lassan teltek a percek, a lelátón a közönség nem mozdult, mindenki remény­kedett, hátha mégis befejez­hetik a csapatok az össze­csapást. Ám amikor fél ki­lenc után öt perccel jött az értesítés, hogy a stadion il­letékesei ismét beszéltek az elektromos művek ügyeleté­vel, és onnan azt az infor­mációt kapták, hogy előre­láthatólag még órákig nem lesz áram a környéken. Var­ga játékvezető kivonult a félhomályban a gyepre, ma­gához kérette a két együttes vezetőit, majd hármat fújt a sípjába, végérvényesen véget vetve a mérkőzésnek.
    A találkozó sorsáról ter­mészetesen az MLSZ ver­senybizottsága hivatott dön­teni.
    Zsiday István
    A Tűzoltóság Országos Parancsnokságának köz­ponti ügyeletétől 20.50-kor kapott információ szerint a Ganz-Mávag egyik transzformátor-házában tűz ütött ki, s emiatt szünetelt az áram­szolgáltatás a környéken.

    Népsport, 1988.08.15