magyarfutball.hu

Kaposvári Rákóczi FC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.06.18, 22:30 (szerk.: 2022.06.18, 22:47)
    Pezsgős vacsora - záróra után?
    Rákóczi FC - Békéscsaba 2-2 (0-2)


    Kaposvár, 6000 néző
    Vezette: Pádár (*****), (Nagy L., Stamler)
    Rákóczi FC: Kovács 5 — Deákvári 4, Rácz 5, Riczu 6, Barna 4 — Prukner 5, Csrepka 5, Bíró 6, Adorján I. 4 — Havasi 4, Bócz 5. Edző: Csordás István
    Békéscsaba: Gulyás 5 — Szenti 5, Ottlakán 4, Vígh 4, Fabulya 5 — Kerepeczky 4, Adorján Á. 6, Csanálosi 5, Gruborovics 5 — Kurucz 4, Szekeres 6. Edző: Csank János
    Csere: Adorján I. helyett Gyurics (5), Kurucz helyett Csernus (6), mindkettő a szünetben, Kerepeczky helyett Csató (—) a 67., Bócz helyett Petrók (—) a 80. percben.
    Gólszerző: Szekeres a 4., Adorján Á. a 19., Riczó a 48., Biró a 65. percben.
    Sárga lap: Deákvári a 85., Vígh a 87. percben.
    Szögletarány: 8:3 (3:1) a Rákóczi FC javára.

    (A hazaiak mestere, Csordás István, pezsgős vacsorát ígért annak a játékosának, aki gólt rúg, a találkozó kezdetéig ugyanis immár 412 perce nem tudott Rákóczi-játékos a kapuba találni.)
    Már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést a Rákóczi. Rácz indította Bóczot, de a szélső beadását Gulyás lehúzta Havasi elől.
    Aztán az ellentámadásnál a 4. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat.
    Szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba a kaposvári térfél közepén, az előreívelést Adorján Á. a jobbösszekötő helyéről lefejelte a bal oldalra, és az érkező Szekeres 8 m-ről a bal sarokba lőtt. 0-1.

    A 15. percben egyenlíthetett volna a Rákóczi. Prukner a jobb oldalról ívelt be szabadrúgást. Havasi 8 m-ről a kapu fölé fejelte a labdát a jobb helyzetben lévő Riczu elől.
    A 19. percben Szekeres visszaadta a kölcsönt Adorjánnak. Most a balszélső adott be középre, és a középpályás ugyancsak 8 m-ről az elalvó védők közül a bal felső sarokba fejelt. 0-2.
    A 25. percben Adorján I. 18 m-es, jobb alsó sarokra tartó lövését Gulyás kiütötte, aztán Csrepka lőtt 15 mről, a kapus újra kiütötte a labdát, majd Bócz 7 lövésről óriási helyzetben Gulyás kezébe fejelt.
    (A kapkodva és meglehetősen könnyelműen játszó hazai védelem gyorsan összehozott két gólt. A csatárok viszont képtelenek voltak a legjobb helyzetben is betalálni a kapuba, így nem csoda, hogy az ellenfél biztosan vezetett. Igaz, azzal a lelkesedéssel, ahogy a Rákóczi játszott, még egy jobb együttes sem érhet el jó eredményt...)
    A 30. percben újabb nagy hazai helyzet maradt kihasználatlanul. Bócz beadását Havasi a tizenegyes pontnál felugorva, félfordulattal lőtte magasan a kapu fölé.
    A vendégek nyugodtan, a hazaiak kapkodva, kényelmesen játszottak.
    SZÜNET UTÁN nagyobb sebességre kapcsolt a hazai együttes. Egymás után rúgta a szögleteket.
    A 48. percben már a negyedik ívelődött be, a labda átszállt a fejek fölött, Prukner középre fejelt, és Riczu 6-mről, előrevetődve, fejjel a jobb sarokba továbbított. 1-2.
    Nem sok levegőt hagyott a kaposvári gárda a vendégeknek, és a 65. percben egyenlített is.
    Deákvári vitte fel a labdát a jobb oldalon, szöktette Pruknert, a középpályás ügyesen átemelt Ottlakán feje fölött, majd lefutott az alapvonalig. Középre adott, és Bíró az elmélázó békéscsabai védők közé beugorva, két lépésről a kapu közepébe helyezett. 2-2.

    Egy perc múlva a vendégek hagytak ki nagy helyzetet. Szekeres tízméteres fejesét Rácz a gólvonal elől fejelte ki a mezőnybe.
    Ezután nagy küzdelem folyt a pályán, de a két csapat nem bírt egymással.
    A 85. percben Deákvári leterítette Csernust, ezért megkapta a sárga lapot.
    Két perc múlva Vígh talpalta le Csrepkát, neki is kijárt a sárga lap.

    ★ ★

    Ezen a találkozón mind a két együttesnek szüksége lett volna a két bajnoki pontra, de az első 45 percben a vendégek akarták jobban a győzelmet.
    A hazai együttes úgy játszott, mintha páholyban érezné magát: kényelmesen, könnyelműen, egyáltalán nem látszott, hogy a kiesés réme fenyegeti. Inkább úgy festett, már csak tisztességből játszadozik. A Békéscsaba vette a lapot, élt a lehetőséggel, és könnyedén húzott el két góllal.
    A második félidőben megváltozott a helyzet, mert a kaposváriak - valószínűleg a szünetben kapott fejmosás után - nagy lendülettel támadni kezdtek, és most ők rúgtak egymás után két gólt, bár ebben ludas volt a fölényeskedő, a két pontot már zsebében érző békéscsabai védelem is.
    A mérkőzés nem hozott különösebben magas színvonalú játékot, mindkét csapat tagjai sokat hibáztak, sokszor egymás hibáiból éltek. A látottak alapján a döntetlen igazságosnak mondható, de a hazaiaknak tanulságul szolgálhat az eredmény, mert nem lehet egy félidő előnyt adni az ellenfélnek!

    Csordás István: — A mérkőzés alakulását nézve, örülhetünk az egy pontnak. Az első perctől kezdve úgy kellett volna játszanunk, mint a második félidőben, s akkor más lett volna az eredmény.
    Csank János: — A második negyvenöt perc amatőr megoldásai csak ezt az eredményt hozhatták.
    (Boross Dezső)

    13. Békéscsaba 20 4 9 7 18-32 17
    ...
    16. Kaposvár 20 2 5 13 16-46 9

    Népsport, 1988. április 3. (Arcanum DT)
    Áprilisi tréfa a 19. perc után
    Kaposvár - Békéscsabai Előre Sp. 2-2 (0-2)


    ...



    Már a 3. percben előnyhöz juthatott volna a hazai csapat amikor Bócz beadását Gulyás lehalászta Havasi fejéről.
    Az ellentámadásból viszont a vendégek jutottak vezetéshez - szabadrúgást hajtottak végre a kaposvári térfél közepén. Az előre lőtt labdát Adorján Á. lefejelte bal oldalra és a jól berobbanó Szekeres nyolc méterről a bal sarokba talált, 0-1.
    A 19. percben növelték előnyüket a lila-fehérek, ezúttal Szekeres tálalt kiválóan Adorján Á. elé, aki ugyancsak nyolc méterről - igaz ezúttal fejjel - talált a bal felső sarokba, 0-2.

    A félidő lefújása előtt Adorján I., majd Csrepka, végül Bócz előtt adódott lehetőség, de valamennyi alkalommal Gulyás mentett.
    A szünet után gyorsan szépítettek a hazaiak. Egy labda átszállt a védők fölött, Prukner a kapu előterébe fejelte és Riczu az ötösről előre vetődve tovább, a kapuba fejelt, 1-2.
    A 65. percben egyenlítettek a hazaiak: Deákvári Pruknerhez játszott, aki átemeli Ottlakán fölött, majd középre adott és Bíró közelről a kapu közepébe „tolta" a labdát, 2-2.

    Nem sokkal utána Szekeres fejesét a mezőnybe fejelte Rácz, Deákvári Csernust terítette le, Vígh pedig Csrepkával szemben szabálytalankodott, mindkét játékos sárga lapot kapott.

    Nagy elánnal kezdett a békéscsabai csapat, s veszélyesebb kontrái révén gyorsan két gólos előnyhöz jutottak. Ekkor a kaposváriak még kényelmesen játszadoztak.
    A fordulás után a hazaiak nagyobb gyorsaságra kapcsoltak, fokozatosan fölénybe kerültek, s egyenlítésük nemcsak ennek köszönhető, hanem annak is, hogy a békéscsabai védelem alaposan elaludt.
    Mindkét oldalon sok hiba tarkította a találkozót, A viharsarkiak szemszögéből nézve azt lehet mondani, hogy 19 percig jól játszottak, utána jött az áprilisi tréfa

    Békés Megyei Népújság, 1988. április 5.
    kép
    Tisztáz a csabai kapus

    Somogyi Néplap, 1988. április 5.