magyarfutball.hu

Pécsi Munkás SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.06.19, 20:06 (szerk.: 2022.06.19, 20:11)
    Erre nincs sláger - ez papírforma
    Pécsi MSC - Békéscsaba 2-0 (1-0)


    Pécs, 7000 néző
    Vezette: Nagy L. (*****) (Kovács I L., Márton S.)
    PMSC: Bodnár 0 — Hámori 6, Toma 6, Brezniczky dr. 5 — Bérczy 6, Megyeri 6, Túri 6, Lutz 7, Lőrincz 6 — Nagy 5, Lovász 6. Edző: Garami József.
    Békéscsaba: Gulyás 6 — Szenti 5, Csató 5, Ottlakán 5 — Kerepeczky 4, Kurucz 4, Csanálosi 5, Adorján 5, Fabulya 5 — Csernus 4, Szekeres 6. Edző: Csank János.
    Csere: Bérczy helyett Kónya (5) a szünetben, Csernus helyett Gruborovics (5) a szünetben, Kerepeczky helyett Fodor (—) a 73., Lutz helyett Czérna (—) a 82. percben.
    Gólszerző: Túri a 13., Lutz az 52. percben.
    Sárga lap: Csanálosi az 5., Hámori az 56., Fabulya a 62. percben.
    Szögletarány: 5:1 (2:0) a PMSC javára.

    Már az elején „színes” volt a játék, nem sokkal a kezdés után Csanálosi hátulról felvágta Lőrinczet, ezért sárga lappal bűnhődött.
    Brezniczky dr. előtt adódott az első helyzet, Nagy szabadrúgásánál azonban az ötösről „felszabadított”.
    Mintaszerű támadásból a 13. percben megszerezte a vezetést a PMSC.
    Megyeri futtatta Lovászt a jobb oldalon, aki az alapvonal közeléből beadott, és a berobbanó Túri estében, négy méterről az álmélkodó védők között a kapu közepébe továbbított. 1-0

    Tizenegy perc múlva Túri újra gólt lőhetett volna. Lőrincz 30 méterről a lábára varázsolta a labdát, ám ő a 16-osról kapásból mellé lőtt.
    Utána Bérczy tízméteres lövését védte másodszorra Gulyás.
    A 32. percben Szekerest húzták, ráncigálták a pécsi védők a 16-os előtt több méteren át. A csatár a büntetőterületen belül földre huppant, akkor viszont már senki sem bántotta. Nagy L. helyesen nem is adott 11-est. Szekeres tiltakozott is emiatt - hasztalan!
    A 40. percben Szekeres a 16-os vonalon átlépte a labdát, ezzel becsapta a hazai védőket, akiknek szerencséjére ez a megoldás Csanálosit is meglepte, így előle Toma az utolsó pillanatban becsúszva szerelt.
    Kurucz kísérletezett távoli lövéssel, de Bodnár a helyén volt.
    (Bérczy nélkül futott ki a PMSC a második félidőben. Helyette azért állt be Kónya, mert Bérczy rúgást kapott a jobb bokájára.)
    SZÜNET UTÁN mindjárt Nagy beadását Megyeri estében, közelről, méterekkel a jobb kapufa mellé küldte.
    Valamennyivel később Gruborovics 17 m-es szabadrúgása akadt el a sorfalban.
    Az 52. percben eldőlt a mérkőzés.
    Lovász mesterien indította Lutzot, aki kilépett, elhúzta a labdát a kifutó Gulyás előtt, majd a balösszekötő helyéről, 12 m-ről az üres kapu bal alsó sarkába helyezett. 2-0.

    (Öreg rókához méltóan, hidegvérrel, nagy rutinnal értékesítette a helyzetet Lutz. A gólja aztán felhozta, ügyesen osztogatott, a mérkőzést mégsem játszhatta végig, mert a hajrában húzódást szenvedett.)
    Az 56. percben Hámori belerúgott Szekeresbe, sárga lapot kapott érte, így járt hat perc múlva Fabulya is, a Lovász elleni belépőjéért.
    Egészen a 84. percig jobbára a két 16-os között folyt a játék, akkor azonban növelhették volna előnyüket a pécsiek, Lőrincz bal oldali beívelését Nagy néhány lépésről a bal kapufára fejelte.

    ★ ★ ★

    Végigtámadta a PMSC az első 30 percet. Tehette ezt azért, mert a Békéscsaba készségesen a segítségére sietett. Behúzódott a 16-osára, alig mert vállalkozni ellenakcióra. A pécsiek éltek a tálcán kínált lehetőséggel, egymás után vezették akcióikat, és a vezetést is megszerezték. Amíg Bodnár félóráig nem is kapott lövést, addig Gulyás meglehetősen sokat volt munkában.
    Aztán egyszer csak Szekeres elkezdett villogni, fel is hozta valamelyest a vendégeket. Később kiderült, hogy fellángolás volt ez csupán, mert egy jól időzített piros-fekete ellentámadás, amely góllal végződött, lelohasztotta a csabaiak kedvét. S mivel Szekeres életét Hámori továbbra is megkeserítette, így lefújásig még helyzethez sem jutottak a vendégek.
    Nem férhetett kétség a PMSC győzelméhez, különösebb nehézség nélkül szerezte meg. Talán azért is, mert a Békéscsaba igazából nem hitte el, hogy kereshet valamit. Hiába játszottak öt középpályással a vendégek, a játékuk jellegtelen, kapura veszélytelen volt. Jellemző teljesítményükre, hogy első szögletüket a 75. percben ívelhették be.
    Nem volt szépségdíjas mérkőzés, de idény elején, az esőtől felázott, csúszós talajon aligha lehetett erre számítani. A PMSC-nek közepes teljesítmény is elég volt a két pont begyűjtéséhez.

    Garami József: — Nagyon fontos, hogy az első tavaszi bajnoki mérkőzésünkön a jól küzdő Békéscsaba ellen megszereztük a győzelmet.
    Csank János: — A mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk. Végülis azért győzött a PMSC, mert jobb csapat. A két kapott gólunk figyelmetlenség eredménye.
    (Horváth László)

    4. Pécs 16 7 5 4 20-14 19
    ...
    15. Békéscsaba 16 3 6 7 12-28 12

    Népsport, 1988. március 6. (Arcanum DT)
    kép
    Bérczy előzi meg Kerepeczkyt. A pécsi középpályást a szünetben sérülés miatt le kellett cserélni.kép
    Szombaton elválaszthatatlanok voltak: Hámori (balról) és Szekeres (Proksza László felvételei)

    Dunántúli Napló, 1988. március 5. és 6.