magyarfutball.hu

MTK-VM SK - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 0 11:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.07.04, 22:33 (szerk.: 2022.07.04, 22:38)
    Meggyűlt Baji baja Szeiberttel
    MTK-VM - Békéscsaba 2-0 (2-0)


    Hungária körút, 4000 néző
    Vezette: Bognár (**), (Szilágyi S., Kiss G.)
    MTK-VM: Gáspár 0 — Farkas 6, Híres 5, Szalai 5 — Varga 5, Lőrincz 6, Bognár 4, Katzenbach 4 — Kékesi 4, Szeibert 6, Pölöskei 5. Edző: Verebes József.
    Békéscsaba: Baji 5 — Szenti 5, Ottlakán 5, Bánfi 6, Fabulya 6 — Adorján 4, Csató 4, Gruborovics 5, Csanálosi 5 — Árky 4, Szekeres 5. Edző: Csank János.
    Csere: Pölöskei helyett Huszák (—), Bognár helyett Oroszki (—), Adorján helyett Kelemen (—), mindhárman a 68. percben.
    Gólszerző: Szeibert (11-esből) a 8., Szeibert a 38. percben.
    Sárga lap: Bánfi a 38. percben.
    Szögletarány: 7:1 (2:1) a Békéscsaba javára.

    (A héten elhunyt Kárász Endre, az MTK-VM egykori neves labdarúgója emlékének adóztak egyperces néma vigyázzállással a játékosok és a szurkolók a találkozó kezdete előtt.)
    Az álmos első percek közben Bognár játékvezető fújt ébresztőt, a hazai szurkolók is meglepődtek, amikor tizenegyest ítélt az MTK javára.
    A 8. percben Lőrincz hiába keresett társat, ezért egyedül lódult előre a felezővonaltól. Senki nem támadta, meg, a tizenhatoson belül azonban találkozott Oblakánnal, s akkor nagy ívben feldobta magát. A játékvezető szerint ez megért egy büntetőt, amelyből Szeibert erősen a bal alsó sarokba lőtt. 1-0.
    A következő meglepetést a Békéscsaba okozta: a gól után a vendégek játszottak higgadtabban és aktívabban.
    A középen meglógni készülő Csanárosit például Varga csak úgy tudta megállítani,
    hogy a karjánál fogva visszahúzta. Szerencséjére sárga lap helyett megúszta szóbeli dorgálással.
    Majd a 11. percben Szalai adott haza figyelmetlenül. Szekeres a kint álló Gáspár felett egyből átemelte a labdát, de az balszerencséjére a bal kapufáról kifelé pattant.
    Ezt követően húsz percre visszatért a kezdet lagymatag futballja, amelyet a 30. percben Fabulya rossz hazaadása szakított meg. Baji helyett Pölöskeihez gurította az alapvonalnál a labdát, de végül a hazai játékosok túlkombinálták a dolgot.
    (— Mit kezdjek a labdával? — jelezte tanácstalanságát széttárt kézzel Lőrincz a keveset mozgó társaknak. A középpályás az első félidőben csapata legjobbja volt, s nem rajta múlt, hogy az MTK-VM állófutballal lepte meg szurkolóit. Lőrincz mozdulata megegyezett a nézők óhajával, amely „ébresztő, ébresztő" biztatás formájában jutott kifejezésre, és gyorsabb iramot, egyáltalán, játékot kívánt a hazaiaktól.)
    Aztán a 38. percben a helyzetet sem kialakító bajnok növelte előnyét. A középen meginduló Szeibert átesett a rossz ütemben becsúszva szerelni igyekvő Bánfi lábán, a csabai kaputól 25 m-re. Bognár sárga lappal büntetett, Szeibert pedig úgy, hogy a szabadrúgásból a jobb felső sarokba csavarta a labdát. 2-0.
    A vendégek viszont kapufáik számát növelték: Csanálosi balról bekanyarított labdáját a középen nagy lendülettel érkező Gruiborovics 7 m-ről a keresztlécre fejelte.
    (A mérkőzés szünetében újabb Opel Corsa gépkocsit sorsoltak ki. A szerencsés nyertes a 19 440-es sorszámú belépő tulajdonosa lett.)
    SZÜNET UTÁN úgy játszottak a felek, mint a gombfociban, amelyben kétszer egymás után nem érhet labdához ugyanannak a csapatnak a játékosa.
    A vendégek támadtak többet, ám erejükből legfeljebb szögletekre futotta.
    A színvonaltalan, csapkodó játékot a 88. percben egy 20 m-es, léc alá tartó Szeibert-szabadrúgás zárta, a labdát Baji a kapu felé tenyerelte.



    Mindenki megkönnyebbülve vette tudomásul a játékvezető hármas sípszavát. A nézőknek véget ért a 90 percig tartó szenvedés, a játékosok pedig befejezhették az antifutballt.
    A Békéscsaba kezdettől fogva „modortalanul” viselkedett a Hungária körúton, hiszen a lila-fehérek nem álltak be védekezni - igaz, erre semmi okuk sem volt -, s kétszer is sikerült gólhelyzetet teremteniük a vendéglátók kapuja előtt. A kapufa azonban mindkétszer az MTK-VM „pártján” állt.
    A hazaiak kényelmesen, mondhatni úri passzióból futballoztak. Tehették, mert Bognár játékvezető jóvoltából így is korán megszerezték a vezetést. A kék-fehérek, kevés kivétellel, alig futottak, helyzetet egyáltalán nem teremtettek Baji kapujánál. Altató játékuk majdnem teljes sikert aratott a lelátón, ugyanis ha nem lett volna csípős az idő, bizonyára sokan elbóbiskolnak a nézőtéren.
    A szünetben egy Opel Corsa sorsolása kicsit felvillanyozta a szurkolókat, hogy aztán újabb eseménytelen negyvenöt percet nézzenek végig.
    A Békéscsaba a fordulás után is aktívabb volt, de ekkor már kapufára sem tellett tőle.

    Verebes József: — Gratulálok a csapatnak.
    Csank János: — Jól játszó csapatom csak a helyzetek kialakításáig és a kapufákig jutott el. A két pontrúgás eldöntötte a mérkőzés sorsát.
    (Borókai Gábor, Pajor-Gyulai László )

    10. MTK-VM 13 5 2 6 24-28 12
    ...
    13. Békéscsaba 13 3 5 5 11-23kép
    Nyugi, nyugi - mutatja Szenti, a békéscsabai jobbhátvéd kapusának, Bajinak. A nyugtatásra nem nagyon volt szüksége a kapuvédőnek, az MTK-VM támadói csak elvétve kerültek hálója közelébe, és akkor sem kellemetlenkedtek ott. Igaz, a képen visszaindul Szeibertnek helyzet sem kellett ahhoz, hogy büntetőből és szabadrúgásból gólt érjen el. (Koppány György felvétele)

    Népsport, 1987. november 2. (Arcanum DT)