magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Kaposvári Rákóczi SC 2 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2022.07.16, 23:48 (szerk.: 2022.07.16, 23:53)
  Győzelmet szenvedtek a hazaiak
  Békéscsaba - Kaposvár 2-1 (2-1)


  Békéscsaba, 6000 néző
  Vezette: Huták (****) (Szilágyi S., Csáki)
  Békéscsaba: Gulyás 6 — Szenti 5, Ottlakán 6, Kerekes 5, Fabulya 5 — Szarvas 4, Csató 4, Kanál 4, Csanálosi 4 — Steigerwald 4, Szekeres 5. Edző: Csank János.
  Kaposvári Rákóczi: Kollár 6 — Riczu 6 — Kurdi 5, Rácz 4, Barna 4, Kraft 5 — Prukner 4, Csrepka 4, Bócz 4, Meksz 5 — Havasi 4. Edző: Csordás István.
  Csere: Steigerwald helyett Takács (5) a szünetben, Szarvas helyett Árky (4) az 56., Bócz helyett Magyar (—) a 61., Havasi helyett Murai (—) a 74. percben.
  Gólszerző: Kanál a 8., Riczu a 13., Ottlakán a 35. percben.
  Sárga lap: Fabulya a 21., Barna a 27. percben.
  Szögletarány: 9:4 (4:2) a Békéscsaba javára.

  (Békéscsabán ritkán látható gyér számú néző előtt, alaposan felforgatott csapattal kezdett mindkét együttes.
  A hazaiaknál Csank János fiatalított, a vendégek vezetőedzője pedig a védelemre, illetve a középpályára fektette a hangsúlyt.)
  A 8. percben gyorsan előnyhöz jutottak a vendéglátók. Kerekes a kaposvári térfél közepéről kiugratta Szekerest, aki két lépés után 8 méterről lőtt, de Kollár vetődve, ujjheggyel kitolta a labdát az éppen berobbanó Kanál elé, aki futtából, a föltápászkodó kapus fölött, hat méterről a kapu közepébe bombázott. 1-0.
  Csupán öt perc telt el, amikor egyenlítettek a vendégek.
  A lila-fehérek saját térfelük közepén labdázgattak, amikor Riczu ellopta a labdát Ottlakán elől. A kaposvári védő gyorsabbnak bizonyult, lefutotta a későn eszmélő védelmet, Gulyás későn indult ki, a kaposvári játékos átemelt fölötte, majd 8 méterről laposan a kapu közepébe csúsztatta a labdát. 1-1.
  A 16. percben Fabulya, Szekeres akció futott a balszélen, utóbbi beadását Csató fejelte hét méterről a kapura, de Kollár vetődve kiöklözte a labdát.
  A 21. percben Fabulya hátulról elkaszálta Pruknert, amiért sárga lapot kapott.
  Később Fabulya volt a szenvedő fél, Barna vágta föl a lendületesen felfutó békéscsabai játékost - ez is sárga lap.
  A 28. percben Bócz jobb oldali szögletét röviden szabadították fel a csabai védők, Havasi került helyzetbe, de fölé lőtt.
  Továbbra is ott pattogott a labda a hazaiak kapuja előtt, Havasi csúsztatott balról, de az előrevetődő Csrepka 5 méteres lövését Gulyás hárította.
  A 35. percben újra vezetést szereztek a viharsarkiak. Szekeres lőtt be balról egy szögletet, a túloldalon álló Csató a felső kapufára fejelte, a visszapattanó labdára Ottlakán ugrott fel és öt méterről a felső kapufa alá fejelt. 2-1.
  A 41. percben Kurdi és Rácz közösen buktatták a kiugró Szekerest a 16-oson belül - 11-es! Csató a bal alsó sarkot célozta meg, de Kollár vetődve hárított.
  (Csató tavasszal biztos ítélet-végrehajtónak bizonyult. Ezúttal amennyire dicsérhető Kollár, annyira elmarasztalható a békéscsabai középpályás - lassan futott neki a labdának, s gyengén is lőtte meg.)
  SZÜNET UTÁN négy percen belül három békéscsabai szögletet figyelhettek a szurkolók, de egyik sem okozott veszélyt.
  Az 53. percben Csató szöktette Szekerest, aki visszafejelt Kanál elé, a berobbanó középpályás azonban mellé lőtt.
  Egy perccel később Barna a meglóduló Árky lábát összeakasztotta, Huták játékvezető úgy futott a tett színhelyére, hogy lapot ad neki, de aztán ez elmaradt.
  A 63. percben Csanálosi szökött meg, balra kisodródva lőtt, de a labda keresztben elsuhant a kapu előtt.
  A túloldalon Csrepka jól indította Pruknert, aki jobbról benyeste a labdát, Magyar 13 méterről fejelt, de a léc alá tartó labdát Gulyás szögletre ütötte.
  Folytatódott a kaposvári tűzijáték: Prukner bombáját ütötte ki a békéscsabai kapuvédő, az ismétlés lehetősége Magyar előtt adódott, de Gulyás ezt is ujjheggyel kitolta, majd Meksz jobbról leadott lövését spárgázta ki.
  A másik oldalon Takács fejese szállt fölé, majd távoli lövése mellé.
  A 86. percben Szekeres szabadrúgása - amit a jobb oldali 16-os sarkáról lőhetett meg - Kollár könnyű zsákmánya lett.

  ★ ★

  A gyors két gól azt sejtette, látunk még parázs jeleneteket a kapuk előtt. Ám a lendület hamar alábbhagyott, s ezzel együtt süllyedt a színvonal is.
  Kezdett kirajzolódni, mégsem lesz a Kórház utcában vastapsra méltó játék. A csapatok egymás hibájából éltek, sok volt az eladott labda - így szerezte meg az egyenlítő gólt a vendégegyüttes. Persze, a lila-fehérek is csapkodóan, sok hibával játszottak.
  A fordulás után sem láthattunk egyik fél részéről sem épületes támadójátékot. Nemcsak a védők, hanem a középpályások, s a csatárok is sokszor csak úgy „belebikáztak” a labdába. Egyik oldalon sem alakult ki formás támadójáték, hiányzott a gördülékenység, inkább egyéni megoldásokat kerestek a játékosok.
  A kaposváriak tízperces tűzijátékot rendeztek a békéscsabai kapu előtt, de mindannyiszor helyén volt Gulyás kapus. Persze, Kollárra sem lehetett panasz, ami csak elérhető volt, azt megfogta.
  Az alacsony színvonal láttán, tíz perccel a lefújás előtt a szurkolók megindultak a kijárat felé, mi több: magánmérésünk szerint Huták játékvezető is két perccel hamarabb fújta le a találkozót. Mintha ő is unta volna ...

  Csank János: — Ezen a mérkőzésen rajtam kívül csak a szurkolók szenvedtek jobban...
  Csordás István: — Nagy küzdelemben, szervezett játékunkkal idegenből is elhozhattunk volna egy pontot.
  (Jávor Péter)

  9. Békéscsaba 5 2 1 2 6-8 5
  ...
  16. Kaposvár 5 - 1 4 5-11 1

  Népsport, 1987. szeptember 3.
  Futball nélkül - fontos két pont
  Békéscsabai Előre Spartacus - Kaposvári Rákóczi 2-1 (2-1)
  kép
  Csató fejese a felső kapufáról visszapattant, a jobb szélen látható Ottlakán ismételhetett, az ő fejese már a hálóban kötött ki

  Békés Megyei Népújság, 1987. szeptember 3.