magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Zalaegerszegi TE 0 : 0 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.10.15, 23:52 (szerk.: 2022.10.16, 22:13)
    Nemcsak a köd takarta a kapukat
    Békéscsaba - Zalaegerszeg 0-0


    Békéscsaba, 5000 néző
    Vezette: Hazafi (****) (Makó I., Kurmai)
    Békéscsaba: Leboniczky 0 — Szenti 5, Megyesi 6, Vígh 5, Fabulya 4 — Steigerwald 5, Adorján 4, Takács J. 4, Csanálosi 4 — Kovalik 4, Takács Z. 5. Edző: Csank János.
    ZTE: Balázs 0 — Varga 4, Csepregi 5, Pecsics 5, Balog 5 — Nagy T. 4, Czigány 5, Rózsa 4, Galántai 6 — Péter 5, Páli 4. Edző: Szabó Rezső.
    Csere: Kovalik helyett Kanál (4) a szünetben, Takács J. helyett Ottlakán (—) a 69., Rózsa helyett Szabó (—) a 89. percben.
    Sárga lap: Takács J. a 34. percben.
    Szögletarány: 3:1 (1:0) a Békéscsaba javára.

    A nagy ködben a nyolcadik percben célozták meg először a kaput a békéscsabaiak, de Takács Z. 11 méterről mellé lőtt.
    A félidő harmadában Fabulya egy szabadrúgást előre ívelt, a 16-oson álló Kovalikot lesre akarták állítani a védők, de elkéstek a kilépéssel, így a csatárt senki sem zavarta, mégis fölé lőtt.
    Egy perc múlva újra helyzetbe került a játékos, de az elfekvő kapust találta telibe, aki másodszorra tudta csak megkaparintani a labdát.
    (A 23. percben Adorján megrúgta a labdával foglalatoskodó Nagy Tamást. A földön fekvő zalaegerszegi játékos fájdalomtól eltorzult arccal hosszú perceken át markolászta sérült testrészét. Hazafi játékvezető hibázott, most nem „honorálta” sárga lappal a durvaságot.
    A 29. percben egy Adorjántól elpattant labdát Fabulya lőtt tíz méterről mellé.
    A zalaegerszegiek első kapu felé tartó lövését a 32. percben regisztrálhattuk, amikor Czigány lőtt mellé.
    Két perccel később Páli viharzott el becsapva Megyesit, végül Takács J. durván utánanyúlt, amiért a békéscsabai középpályás sárga lapot kapott. A 18 méteres szabadrúgást Péter hajtotta végre, óriási lövése a bal kapufán csattant.
    SZÜNET UTÁN Steigerwald lőtt mellé, majd Czigány buktatta Adorjánt, Fabulya nagy lövése a sorfalról szögletre vágódott.
    (Szünet után nem a játék, hanem a rohamosan sűrűsödő köd volt a beszédtéma a lelátón. A rosszmájúak szerint a játékosok gyenge produkciójuk leleplezésére rendelték a ködöt, megint mások a találkozó lefújása mellett kardoskodtak, mert véleményük szerint ezen a találkozón éjfélig sem esik gól.)
    Már az is eseménynek számított, hogy Takács J. helyére Ottlakán jött be.
    Az egyik oldalon Vígh, a túloldalon pedig Galántai szánta el magát távoli lövésre.
    Valamivel veszélyesebb volt a 76. percben egy baloldali szöglet után Adorján lövése. A labda a kapufa mellett suhant el.
    A lefújás előtt négy perccel gólt szerezhetett volna a ZTE. A saját térfelükről indítottak a kékek. A ködből kibukkant a labda, Péter elé került, Leboniczky 20
    méterre kiszaladt a válogatott játékos elé, aki viszont átfejelte a kapus fölött a pettyest. A labda gurult a gólvonal felé, de két lépéssel előtte Megyesi „lestoppolta”.

    ★ ★

    A sajtófülkéből nézte végig a találkozót Gass István, a zalaegerszegiek csatára. Az NB I-ben 456-szor szerepelt játékos elmondta, hogy a ZTE a döntetlen kiharcolásának reményében veszi fel a küzdelmet.
    Ennek megfelelően fokozott gondot helyeznek a védekezésre, de természetesen Leboniczky kapujának veszélyeztetéséről sem mondanak le.Ezt az edzői elképzelést az első félidőben maradéktalanul meg is valósították a vendégek.
    A pihenő után a zalaiak átgondoltabban futballoztak, mint vendéglátóik.
    Az Előre csapatjátékát kedvezőtlenül befolyásolta az a tény, hogy nélkülözni kényszerült három legjobbját, a sárga lapos eltiltását töltő Pásztort, a katonai szolgálatot teljesítő Kuruczot, továbbá a sérült Szekerest. Nélkülük úgyszólván esélyük sem volt a viharsarkiaknak a győzelem megszerzésére.
    A gyenge iramú és színvonalú találkozón végül is igazságos eredmény született.

    Csank János: — Kitűnő játékvezetés mellett a szervezetten védekező ZTE ellen csak ennyire voltunk képesek. Bizonyára más lett volna az eredmény, ha erősségeink is rendelkezésünkre állnak.
    Szabó Rezső: — Gratulálok játékosainknak az újabb idegenbeli pontszerzéshez.
    (Thékes István, Jávor Péter)

    10. Békéscsaba 14 4 6 4 16-17 14
    ...
    14. Zalaegerszeg 14 3 4 7 12-18 10

    Népsport, 1986. november 30. (Arcanum DT)
    Köd előttem, köd utánam
    Békéscsabai Előre Spartacus - Zalaegerszegi TE 0-0


    A 8. percben Takács Z. vállalkozott először kapuralövéssel (felvételünkön), de a labda messze elszállt a kapu mellett.
    Negyedórás tilitoli után szabadrúgáshoz jutottak a lila-fehérek; Fabulya ívelt be a 16-oson álló Kovaliknak, a védők lesre akarták állítani, de elkéstek a kilépéssel, így a csatár senkitől sem zavartatva lőhetett, mégis fölé bombázott.
    Egy perc múlva újra Kovalik került helyzetbe, de az elfekvő kapusba lőtt, aki társai segítségével csak másodszorra tudta megkaparintani a labdát.
    Az egyik oldalon Fabulya, a túloldalon Czigány lőtt mellé.
    A 34. percben Páli viharzott végig a békéscsabai térfélen, kicselezte Megyesit, majd Takács J.-t, az utóbbi utána-„nyúlt”, csúnyán felvágta - sárga lap és szabadrúgás. Péter hatalmas ballábas lövése a bal kapufát találta telibe.
    A szünet után Steigerwald mellé, Fabulya pedig egy szabadrúgás után a sorfalba lőtt.
    A 62. percben Rózsa ugyancsak mellé, 10 perccel később pedig Vígh fölé bombázott.
    Galántai 30 méteres lövése már pontosabb volt, de ez Leboniczky zsákmánya lett.
    Zárásként egy újabb nagy helyzet: a ködből elővillanó labdára Péter rajtolt, Leboniczky 20 méterre kifutott elé, a válogatott játékos átfejelt fölötte, de a visszaérkező Megyesi a gólvonal előtt két lépéssel „lestoppolta” a labdát.
    kép(Fotó: Kovács Erzsébet)

    Nem kegyelmezett az időjárás az őszi szezon utolsó hazai mérkőzésén: egész nap sűrű köd borította a pályát, sokan kétségessé is tették, lejátsszák-e a találkozót? A sípszó előtt „lazult” a páratömeg, így Hazafi kivezényelte a 22 játékost a zöld gyepre.
    Az első félidőben ebben nem sok köszönet volt, noha az ötezres szurkolótömeg még láthatta a játékosokat, játékot azonban annál kevésbé. A védők és középpályások még úgy-ahogy találkoztak a labdával, a csatárok azonban - Péter kivételével - el-eltünedeztek.
    Ezt a második félidőben még inkább megtehették, mivel a köd újra sűrűsödött. Igaz, ekkor egy fokozattal nagyobb sebességre kapcsolt az Előre Spartacus, de ez is kevés volt ahhoz, hogy a didergő Balázs kapust igazán megdolgoztassák. A túloldalt hasonlóképp Leboniczkynek is akkor akadt dolga, ha a labdaszedő gyerekek egy-egy mellépuskázott pettyest adtak át néki a kirúgáshoz.
    Így erre a mérkőzésre mindenképpen mondható: köd előttem, köd utánam.

    Békés Megyei Népújság, 1986. december 1.