magyarfutball.hu

Videoton SC - Paris Saint-Germain FC 1 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
  2014.10.24, 16:42
  – A visszavágón nagyon bosszús voltam, mert az első félidőben fejeltem egy szép gólt, de a köd miatt végül lefújták a mérkőzést. Úgy éreztem, elvettek tőlem egy gólt. Másnap kellett lejátszani újra a meccset és másnap is legyőztük őket, szóval valódi férfimunkát végeztünk. Akárhogy nézzük, egy Paris Saint-Germaint háromból háromszor megvertünk... Pedig ők még a visszavágóra is úgy jöttek, hogy kiköszörülik a csorbát, mert úgyis az övék a jobb csapat. Aztán, amikor a köd leereszkedett – addigra már gyakorlatilag földbe voltak döngölve – úgy mentek le a pályáról, hogy nem is akarják másnap újra játszani a meccset. Haza akartak menni, hogy majd később visszajönnek.

  A visszavágót – az elsőt – november 7-én rendezték, ami akkor még állami ünnep volt. Másnap viszont munkanap, az UEFA pedig kora délutáni időpontra írta ki az újrajátszást. Hogy ne maradjon közönség nélkül a csapat, a fehérvári gyárakban és iskolákban (!) kihirdették, hogy előbb vége az aznapi műszaknak. Így alighanem megelőztek néhány ezer lógást – a két csapat pedig másodszor is majdnem telt ház előtt játszott a Sóstón. Ez már igazi futball-láz volt.

  Köd most nem jött, Májer Lajos igen, így lett 1-0 a hivatalos eredmény, és 5-2 az összesítés. Burcsa Győző végigjátszotta mindhárom meccset. A francia-csapás pedig talán szerepet játszott a következő szezonban Franciaországba szerződő középpályás karrierjében is.

  – Hogy odakerültem, abban elképzelhető, hogy volt szerepük ezeknek a meccseknek, mert a francia labdarúgó-kultúrában benne van, hogy ha egy csapat legyőzi őket, akkor azt elismerik. Én tulajdonképpen egyetlen országba vágytam külföldre, Franciaországba. Mert azt a futballt éreztem olyannak, amiben képes lehetek érvényesülni. Ilyen szempontból nagyon szerencsés vagyok: annak idején Kaposváron is úgy voltam vele, egy csapatba szeretnék elmenni, a Videotonba. És pont ők szerződtettek. Nyolcvanötben pedig az Auxerre hívott, ott töltöttem két évet, Franciaországban összesen ötöt, végül már edzőnek jöttem haza a Videotonhoz, kilencvenben. Rögtön belevágni az edzősködésbe – ezt ma már talán nem így csinálnám, de hát hatvan évesen máshogy gondolkodik az ember, mint fiatalon.

  www.rangado.hu/tartalom/cikk/279133_parizsi_helyszinelok_es_kodos_mesterharmas
   
 2. avatar: fgymat
  2009.09.06, 22:25 (szerk.: 2009.09.06, 22:25)
  Továbbjutott a Videoton, 5-2-es összesítéssel.