magyarfutball.hu

Csepel SC - Budapesti Honvéd SE 0 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Feyyaz
    2021.02.20, 16:05 (szerk.: 2021.02.20, 16:24)
    Csakhogy Kőhalmi nem úgy kezdte a vallomását ahogyan azt egy tisztességes bundázótól elvárták. Beszélt, de nem arról, amiről kérdezték, hanem - egy másik találkozóról. Egy olyan mérkőzésről, amelynél addig fel sem merült, hogy előre megegyeztek az eredményben. S amely egyébként az ominózus Csepel-Nyíregyháza mérkőzés (szerk.: 1984.05.05, Csepel - Nyíregyháza 0:3)után tizenegy nappal zajlott!
    Beismerő vallomást tett arról, hogy őt a magyar futball reprezentáns csapatától, a Bp. Honvédtól keresték meg! Attól a Honvédtól, amelyre a válogatott épül, amely mögött a nyíregyházinál sokkal tekintélyesebb, hatalmasabb a bázis áll…
    A dolog itt kezdett kifejezetten kínossá válni.
    Zárják ki a Honvédot? Tiltsák el a játékosokat?
    Ha az MLSZ a Honvéd bajnoki címét törli, mást már nem indíthat helyette a Bajnokcsapatok Európa Kupájában. És ha nem indul magyar csapat a BEK-ben, kemény szankciók várnak labdarúgásunkra. A válogatott csapat építését pedig szinte elölről kell kezdeni. Tegyük mindezt abban a futballvilágban, amelyet szinte teljesen átszőttek a megvesztegetések, a bundák?

    Kőhalmi Gábor interjú:
    -A Honvéddal hogyan kerültél kapcsolatba?
    -A vádiratban is szerepel: Kovács Attilával és a Honvéd csapatkapitányával közösen utaztunk Szombathelyre, éménybeszámolóra.
    -Ki vetette fel, hogy a Csepel feküdjön le a Honvédnak?
    A föld felé fordítja a tekintetét. Most először zavarban van.
    -Gondolom ez a Honvéd játékos vetette fel… Valami olyasmit mondott: milyen jó a légkör most a Honvédnál, most mindent el lehet intézni, oda lehet menni – mondjam?... -az egyik vezetőhöz… Kiutalják a pénzt, amit ők, a játékosok az év végi prémiumból esetleg visszaadnak… Vagy túllépnek rajta… Hogy miért ő tárgyalt erről? Ő a csapatkapitány, hát nyilvánvaló, hogy az ilyen ügyekben nem a szertáros megy oda valakihez. A tizenegy Honvéd játékos biztos tudott erről, nem is akarták később odaadni a pénzt, mert kijelentették: ez nem is volt bunda.
    -Mindezt ugyanígy mondtad el a rendőrségen?
    -Ebben az esetben ellentmondás volt köztem és a Honvéd kapitánya között… Szembesítésre került sor, mert… Én először azt vallottam: a Honvéd vezetők adták a pénzt erre a bundára. Amikor a szembesítéskor találkoztunk, odasúgta: a játékosok adták össze…
    -És te?
    -Ő jobban tudja, hogy mi történt náluk...

    Forrás: Bocsák Miklós: Elátkozott sporttörténetek (1985) c. könyv