magyarfutball.hu

Romhányi Kerámia SE - Vasvár SE 4 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Amatőr Kupa
nézőszámok:
  1. Kis csapatok nagy napjai: 3.000
  1. 22' TÓTH 1 - 0
    40' Zagyvai László 2 - 0
    44' Zagyvai László 3 - 0
    83' Zagyvai László 4 - 0
  2. lapok: ?
Magyarország Romhányi Kerámia SE Magyarország Vasvár SE
KOVÁCS
KOCZKA
BALÁZS
SZŰCS
KERTÉSZ
Zagyvai László
KECSKÉS
PINCE
SÁGI
MATYÓKA
TÓTH
KISS I.
HANTÓ
NÉMETH I.
NÉMETH II.
KOVÁCS I.
KOMÁROMI
KOVÁCS II.
TÖRÖK
BÍRÓ
ÓDOR
SEJBER
vezetőedző:
Vidomusz János
vezetőedző:
Szőcs László
címkék :
  1. Hazai kupadöntő

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2013.07.28, 10:16
    1983: Szalma László több mint nyolcméteres ugrása
    Szalma László a Budapest Nagydíj atlétikai versenyen 824 centiméteres új országos csúccsal nyerte a távolugrást. A Budapesten lezajlott kosárlabda Európa-bajnokságon női válogatottunk a harmadik lett.

    A Szabad Föld Kupa döntőjére ismét a Népstadionban került sor, s míg a romhányi és a vasvári játékosok meglehetősen megilletődötten készülődtek az öltözőkben, a lelátón a közönség hangpárbajt vívott. A vasváriak vezérszurkolója Pungor Ernő, targoncavezető volt, aki ifjúsági korában Tichyékkel játszott együtt, ezen kívül második lett egy országos targoncavezető versenyen. A szócsövet, ami egy fémtölcsér volt, a templomból kérte kölcsön, ezzel dirigálta a szurkolói kórust. A romhányiaknál nem volt karnagy, őket a játék hullámzása hangolta hol erősebb, hol halkabb buzdításra.
    A két csapat összeállítása:
    Romhány: Kovács – Koczka, Balázs, szűcs, Kertész – Zagyvai, Kecskés, Pincze – Sági, Matyóka, Tóth. Cserék: Vidomusz, Jelen, Kaliczka, Mudronezsik. Edző: Vidomusz János.
    Vasvár: Kiss I. – Hantó, Németh I., Németh II., Kovács I. – Komáromi, Kovács II., Török – Bíró, Odor, Sejber. Cserék: Vass, Kaczor, Kiss II., Cziklin, Farkas. Edző: Szőcs László.
    Játékvezető: Lázin János.

    A vasváriak kezdték higgadtabban a találkozót, az egyébként jól bíráskodó Lázin már a 2. percben büntetőt ítélhetett volna a javukra, ám nem tette, így maradt a gól nélküli döntetlen. Egészen a 22. percig, amikor a bizonytalankodó Hantótól Tóth elvette a labdát, egy csellel betört a tizenhatoson belülre és 14 méterről a hálóba bombázott, (1:0). Bár a vasváriak bátran rohamoztak, a 40. percben újabb romhányi gólnak tapsolhattak a nézők: a fedezetlenül hagyott Zagyvai lépett ki a védők közül és a kétségbeesetten kifutó kapus mellett helyezte a labdát a bal sarokba,(2:0). Ekkor még nem volt vége a félidőnek: Zagyvait ismét őrizetlenül hagyták és a rendkívül képzett játékos a kapust is kicselezve gurított a bal sarokba,(3:0).
    „Nem lehet ilyen lélektelenül játszani” – dorgálta a szünetben Szőcs mester a tanítványait, ám biztos, hogy a különbség nem az elszántságban volt…
    Ha valaki a romhányi edzőt figyelte, nem hitte, hogy az ő csapata vezet immár fölényesen, mivel a tréner fél térdre ereszkedve adta utasításait az övéinek. És nem is eredménytelenül: a 83. percben Zagyvai ismét a bal sarokba lőtt, így alakult ki a 4:0-ás végeredmény.
    – Csodálatos, a villanyújságon háromszor gyulladt ki a nevem! – lekendezett a meccs után joggal Zagyvai, a mérkőzés hőse. Azért a másik oldalon is kijutott az ünneplésből, ki hitte volna, hogy a vasváriak a kapus Kiss I-t küldik a mennybe? Magyarázattal Szőcs edző szolgált: – A portásunk húsz éven át szolgálta nagy-nagy tisztességgel a csapatot, és minden vágya az volt, hogy a Népstadionban búcsúzzon az aktív játéktól. A társak ezt „elintézték” neki.

    A sportszerűségi díj új gazdája a Tápiószentmártoni Tsz. SE lett, természetesen a melegítő és tornacipő garnitúrával.


    forrás:
    http://www.szabadfold.hu/csaladotthon/eletstilus/a_szabad_fold_kupa_tortenete_4.
     
  2. avatar: fgymat
    2013.07.28, 10:15
    A pontos cseréket nem ismerjük, csak a cserepadon ülőket: Vidomusz, Jelen, Kaliczka, Mudronezsik ill. Vass, Kaczor, Kiss II., Cziklin, Farkas.
     
  3. avatar: Sanyi-Hungaria
    2013.07.28, 09:41
    Forrás: Mező László: Kis csapatok nagy napjai

    kép
    kép
     
  4. avatar: Sanyi-Hungaria
    2013.07.28, 09:39
    Romhány-Vasvár 4:0, Szabad Föld kupadöntő 1983.

    Romhány: Kovács – Koczka, Balázs, szűcs, Kertész – Zagyvai, Kecskés, Pincze – Sági, Matyóka, Tóth. Cserék: Vidomusz, Jelen, Kaliczka, Mudronezsik. Edző: Vidomusz János.

    Vasvár: Kiss I. – Hantó, Németh I., Németh II., Kovács I. – Komáromi, Kovács II., Török – Bíró, Odor, Sejber. Cserék: Vass, Kaczor, Kiss II., Cziklin, Farkas. Edző: Szőcs László.

    Játékvezető: Lázin János.


    Szabad Föld, 2009. április 17.