magyarfutball.hu

Csornai SE - Tiszavasvári Lombik 3 : 0 15:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Szabad Föld Kupa
nézőszámok:
  1. Népsport: 2.000
  2. Kis csapatok nagy napjai: 15.000
  1. 27' Konkoly Béla 1 - 0
    28' MELEG 2 - 0
    89' Tatai Zoltán 3 - 0
  2. lapok: ?
Magyarország Csornai SE Magyarország Tiszavasvári Lombik
SZIGETI (?' TÚRI)
Pásztor Károly
Hernicz Károly
Milus Imre
HORVÁTH I.
Varga Ferenc (?' HORVÁTH II.)
Tatai Zoltán
Németh László (?' KRÁNITZ)
MELEG (?' POTYONDI)
Konkoly Béla (?' NAGY)
Sulyok Kálmán
FITOS (?' BODNÁR)
SZÁRAZ
SZÉKI
ZSOLDOS
KOVÁCS
VERES (?' SIMON)
GÁCS
KINÁL (?' KENYERES)
HÉRI (?' LAKATOS)
TÓTH
FERENCZ (?' HERCZKU)
vezetőedző:
Tihanyi György
vezetőedző:
Varga János
címkék :
  1. Hazai kupadöntő

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Sanyi-Hungaria
    2013.07.28, 14:52 (szerk.: 2013.07.28, 14:58)
    Forrás: Mező László: Kis csapatok nagy napjai

    kép
    kép

    A '77/'78-as csapat nevében Hernicz Sándor, egykori csapatkapitány beszélt az akkori eseményekről. "Harminc éve volt ez a Szabad Föld Kupán elért győzelem, mely az amatőr csapatok teljesítményének a csúcsa. A kb. háromezer amatőr csapatból kettő játssza le ezt a mérkőzést, melyet a csornai csapat egyedülálló módon két egymást követő évben is véghez vitt" - emlékezett vissza Hernicz Sándor. Az első mérkőzést a Népstadionban játszották a Békés megyei Szeghalom ellen, amit 2:0 arányban meg is nyertek, több mint ötezer néző előtt.

    Egy évvel később, 1978-ban az Üllői úton a Szabolcs megyei Tiszavasvárival mérkőztek meg, 3:0-ra hozva a találkozót. "A szurkolókat külön vonattal vitték a fővárosi meccsre, olyan nagy volt az érdeklődés. Máig egyedülálló, hogy ezt a kupát kétszer egymás után ugyanaz a csapat nyerje. Ez az időszak volt a csornai labdarúgás fénypontja. Két évvel később, már egy kicsit más összeállításban megnyertük a megyei bajnokságot. Ezután az NB II.-be jutásért osztályozót játszottunk, de Balatonfűzfővel szemben alulmaradtunk" - mondta a csapatkapitány. Sajnos két játékos már nincs az élők sorában, Turbók Zoltán-középpályás és Sulyok Kálmán-bal szélső. "Őt a Csornai legendának nevezték, jó viszonya volt a közönséggel, nagyon szerették" - emlékezett még Hernicz Sándor Sulyok Kálmánt említve. A csapat leggyakoribb összeállítása a következőképpen alakult:

    PÓCZIK JÁNOS-kapus
    PÁSZTOR KÁROLY-jobb hátvéd
    HERNICZ SÁNDOR-közép hátvéd
    TATAI ZOLTÁN-beállós
    MILUS IMRE-bal hátvéd
    NÉMETH LÁSZLÓ-jobb középpályás
    VARGA FERENC-középső középpályás
    TURBÓK ZOLTÁN -baloldali középpályás
    BALÁZS LÁSZLÓ-jobb szélső
    KONKOLY BÉLA-középcsatár
    SULYOK KÁLMÁN-bal szélső


    http://www.csorna.hu/aktualis/hir215.htm
     
  2. avatar: fgymat
    2013.07.28, 13:55
    1978: elhunyt Bozsik
    Májusban elhunyt Bozsik József, a százszoros válogatott jobbfedezet, az Aranycsapat egyik kulcsembere. A labdarúgó világbajnokságot hosszabbítás után Argentína nyerte 3:1 arányban Hollandiával szemben.

    A Szabad Föld Kupa döntőjét rendhagyó módon, november 1-jén, az Ülői úti stadionban játszotta Csorna és Tiszavasvári, méghozzá a Ferencváros–Magdeburg KEK-mérkőzés előtt. Így történhetett, hogy a második félidőt már 25 ezer ember szurkolta végig. Ami pedig a színvonalat illeti, a német játékosok nagy érdeklődéssel követték a kupadöntőt, és egyikük meg is jegyezte a tolmácsnak: – Egészen nívós Magyarországon az NB II.” Senki nem világosította ugyanis fel őket, hogy a fináléban két megyei bajnokságban szereplő együttes küzd egymással. Már pedig így történt…

    Üllői út, játékvezetők: Eőry (Nagy G., Geiger).
    Csornai SE: Szigeti,(Túri 86.p) – Pásztor, Hernitz, Horvát, Milus – Tatai, Németh, (Kránitz 86. p.), Varga, (Horváth II. 85. p), - Melegh (Potyondi, 81. p.), Konkoly (Nagy 76. p), Sulyok. Edző: Tihanyi György.
    Tiszavasvári: Fitos (Bodnár, 80. p.) – Kovács, Széki, Zsoldos, Száraz – Veres (Simon), Gács, Kinál (Kenyeres 63. p.), - Ferencz (Herczku 46. p.), Tóth, Héri (Lakatos 73. p.). Edző: Varga János.

    A tiszavasváriak kiverték a Népköztársasági kupából a Nyíregyházi Spartacust és csak a SZEOL tudta őket megállítani. Most is lendületesen kezdtek és beszorították a zöld–fehér mezben játszó csornaiakat. Hamarosan fordult a kocka, a csornaiak rohamai közepette nem egyszer Fitosnak kellett bravúrral hárítania. A 27. percben aztán már ez sem volt elég: Sulyok beadását Konkoly lekezelte és 12 méterről a léc alá bombázott, 1:0. Egy perc sem telt el, ismét Sulyok száguldott el a szélen és beadását Melegh elegánsan perdítette a hálóba, 2:0. A második félidőre eleredt az eső, a csúszós pályán vasvári mindent egy lapra téve rohamozott, főleg a virtuózan cselező Gács volt elemében, ám a befejezéseknél nem volt társa, így ismét a csornai rohamok következetek. Egy perccel a mérkőzés vége előtt egy szöglet nyomán kipattant labdát Tatai óriási erővel bombázott a jobb felső sarokba, 3:0.

    A csornaiak megérdemelten jutottak a Szabad Föld kupa birtokába, a sportszerűségi díjat viszont a Tyukodi TSZ SE csapata nyerte el. A Fradi közönsége meleg ünneplésben részesítette a szereplőket, sokan nyilatkoztak úgy, hogy érdemtelenül kezelték le amúgy látatlanban a vidékiek alacsonyabb osztályban szereplő csapatait.


    forrás:
    http://www.szabadfold.hu/csaladotthon/eletstilus/a_szabad_fold_kupa_tortenete_3.