magyarfutball.hu

Vasas SC - AC Fiorentina 3 : 1 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2016.05.29, 09:23
  solport: Én 1962-ben láttam először a Vasast, s rögtön élőben (tévénk is csak két évvel később lett).
  A Fiorentinát vertük el hatalmas örömömre (3, vagy 4 góllal?), engem is apám vitt ki a Stadionba.
  Nem volt megrögzött meccsre járó a drága öregem, de esetenként jó érzékkel csatlakozott baráti köréhez a fontosabbnak tartott találkozókhoz, amelyben volt fradista, dózsás és természetesen vasasos is. Õ maga honvédosként reprezentált a körben, de az ilyesmi akkoriban nem választott szét közösségeket (annyira, mint manapság).
  Nem volt köztük ellentét, bármelyik csapat meccsén sodródott össze a 15-20 fős társaság. Jártak oda, ahol jó élményeket éreztek előre.

  Olvasni zökkenőmentesen még közel sem tudtam, de a tabellát már "értettem", előbb voltam képes felismerni a Vasas (meg egyebek) nevét leírva, mint egyéb szavak hülyeségeinek a zagyvaságát smiley

  Az említett meccs mindörökké megmarad bennem, persze nem futballszakmai szempontok okán, hanem pl azért, mert akkora embertömegbe először keveredtem.
  Már a belépéskor is megfogott a sor látványa, arra gondoltam, ennyi ember nincs is smiley
  Hatévesen úgy éreztem, itt az egész világ egytől egyig, kivéve anyámat, az utcabeli srácokat, meg akikről tudok környezetemből, mert nem látom őket...

  Negyedház volt akkor a nézőtéren, faterkám azt saccolta, 25 ezren is lehetünk.
  (tehát, ennyi lehet a világ népessége, vagy csak kicsivel több? - gondoltam magamban, mit sem érzékelve az ezres számmértékről, s jóval utóbb tudtam meg statisztikákból, hogy alig 20 ezres volt a közönség)
  De nem is a létszám a lényeg (ami amúgy irigyelhető lehet a jelen időkben), hanem a végérvényes kötődés létrejötte.
  A meccs így is lepecsételte egy örökké tartó kapcsolat ígéretét: túl azon, hogy nyertünk, minden élményével levehetetlen piros-kékbe öltöztetett.

  Voltak sikerek, többször is ujjongásra adtak okot, s jöttek a rosszabb idők (nálam a '80-as évek legelején a Boavista elleni hazai csapott oda először igazán...), majd még ennél is rosszabb évek is jöttek..., de a kezdetek gyökereket is jelentenek egyben - ha szorítani tudok egy csapatért, az csakis a VASAS!

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138
   
 2. avatar: Giovanni
  2011.01.26, 16:59
  Corriere dello sport, 1962. május 21.

  A méérkőzés a Népstadionban volt.

  kép
  kép
  kép