magyarfutball.hu

Olaszország - Magyarország 1 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
232. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Genova, Stadio Comunale Luigi Ferraris
játékvezető : Bauwens Peco (Németország)
nézőszámok:
 1. Nemzeti Sport: 35.000
 2. huszadikszazad.hu: 38.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Longinus
  2017.06.02, 09:43
  képForrás: ftcbk/Képes Sport
   
 2. avatar: heimo
  2015.09.19, 09:10 (szerk.: 2017.06.02, 10:19)
  Olasz-magyar labdarúgó küzdelem Genovában: 1:1 (1:0)

  Tízperces huszárattak Genovában

  Verőfényes őszi vasárnap rendezték meg a házak között épült genovai stadionban Magyarország és Olaszország válogatott labdarúgóinak mérkőzését. 38.000 néző előtt a német Bauwens sípjelére a magyar csapat ebben az összeállításban állt fel:
  Csikós – Pákozdi, Polgár, Bíró – Sárosi III., Lázár – Kincses. Sárori dr., Sárvári – Spielmann, Bodola, Gyetvai.

  Pozzo az olasz szövetségi kapitány csapata így festett:
  Ferrari – Foni, Rava – Depetrini, Olmi, Locatrili – Blavati, Bertoni, Piola, Trevisan, Ferraris.

  (Pozzo az utolsó pillanatban mégis csak kihagyta az albán Lusht?-t és helyébe a trieszti Trevisant állította.)

  Alighogy megkezdődött a játék, a magyar csapat ostrom alá fogta az olasz kaput. Bodola szöktette Spielmannt, de az fölé lőtt. Később Bodola Sárosi doktorhoz továbbította a labdát, aki viszont kapu mellé helyezett. A 7. percben Speilmann, aztán Gyetvai tört kapura eredménytelenül. Gyetvai bombája a külső kapufa-lécről pattant ki.

  Első félidő: 1:0 az olaszok javára

  Az olasz ellentámadások csak a 10. percben kezdődtek meg: a 13. percben máris eredménnyel jártak. Biavati lefutott. Bíró egy pillanatra tétovázott, mi elegendő volt ahhoz, hogy a fürge szélső a labdát Piolához juttassa. Igen ám, csakhogy Piola mellett ott állt Polgár.

  Az olasz centercsatár nem lőhetett, a labdát átadta tehát Trevisannak és a trieszti csatár – Tóth István, a legkiválóbb magyar tréner tanítványa – védhetetlenül helyezte a labdát a magyar kapuba. 1:0.

  A gól után többet támadtak az olaszok, mint a magyarok. Különösen Piola volt veszélyes, de őt a legnagyobb magyar hátvéd, Polgár remekül sakkban tartotta. Ellentámadásink ritkák voltak. A 32. percben Sárosi Béla zúgó lövését az olasz kapus csak nehezen tudta fogni. Pár perc múlva Sárosi Béla megsérült, úgyhogy rövid időre ki is állt.

  A nagyváradi Bodola kiegyenlít: 1:1

  A második félidő Sárosi dr. nagy lövésével kezdődött, amit csak nehezen hárítottak el. Azután Kincses „ívelése” lett Ferrari zsákmánya. Jól kombinál a magyar csapat, de az olasz védők rugalmasak és gyorsak. Az iram hatalmas volt és állandóan az olaszok támadtak. Csikósnak egymásután bravúrosan kellett közbelépnie.

  A 18. percben néhány balszerencsés magyar ellentámadás után Kincses Bodola szöktetése után kicselezte a rátámadó Ravát és a labdát a nagy iramban érkező Bodola elé irányította, aki kapásból lapos gólt lőtt. Ezzel a magyar csapat kiegyenlített. (1:1) Mindjárt utána Gyetvai bombája süvített el az olasz kapu mellett. Ha most rákapcsolunk és támadunk, megnyerhettük volna a meccset!

  A magyar kolónia azonban a tribünön meglepetéssel vette észre, hogy a magyar csapat támadás helyett védekezett, egy-két magyar csatár lézengett csak elől és még Bodola is a magyar kapu előtt „védekezett”. Így aztán felszabadult az olasz kapu; többen támadhattak az azzurik, mint mi.

  A 30. percben Piola megunva a Polgárral vívott eredménytelen küzdelmet, helyet cserélt Bertonival és tíz percig Bertoni volt az olasz középcsatár. De Polgár mellett ő sem tudott eredményes lenni. Az utolsó percekben Ferraris tiszta helyzetben kapu mellé helyezte a labdát.

  hmgy
   
 3. avatar: fgymat
  2010.08.28, 12:46 (szerk.: 2014.03.26, 19:40)
  kép
  kép

  forrás:
  Nemzeti Sport
  1940.12.02.
   
 4. avatar: fgymat
  2009.01.03, 23:13 (szerk.: 2017.06.02, 10:19)
  Komolyan készültünk az olaszok elleni mérkőzésre. Az edzéseken már nagyváradi játékosok is dolgoztak (Sárvári-Spielmann, Bodola). Az olaszok tiltakoztak a NAC játékosok szerepeltetése ellen, mert azok tavasszal még Románia szineiben játszottak ellenük. De akkor, a politikai változások ezt lehetővé tették.

  Az első félidőben kicsit meggyőzőbbnek mutatkozott a hazai csapat, de góljuk elsősorban nem ennek volt köszönhető. Sokkal inkább szerepet játszott kapusunk hibája, amint rosszul vetődve, csak érinteni tudta a labdát. De persze ne vitassuk el azt az érdemet, hogy a labdát kapura is kellett lőni.
  A második félidő inkább a miénk volt. Ennek megfelelően meg is született az egyenlítés. Kincses remek cselekkel tört előre és pontos beadását Bodola lőtte nagy erővel a laposan az olasz kapuba.

  A kiválóan játszó olasz válogatott ellen remek küzdelemben megszerzett döntetlen jó eredmény volt.

  forrás:
  mafoci