magyarfutball.hu

Németország - Magyarország 2 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
227. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Berlin, Olympiastadion
játékvezető : Baert Louis (Belgium)
nézőszámok:
 1. dfb.de: 90.000
 2. Nemzeti Sport: 102.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.06.21, 18:31
  kép
   
 2. avatar: Longinus
  2016.04.09, 17:39
  képA korabeli Képes Sport beszámolója a mérkőzésről. Forrás: ftcbk
   
 3. avatar: heimo
  2015.09.19, 09:10 (szerk.: 2021.06.21, 18:23)
  Sportszerű lovagias küzdelem Berlinben

  Németország – Magyarország 2:2 (2:2)

  85.000 néző viharzó hangorkánja közepette 2:2 arányban döntetlenül végződött a német-magyar mérkőzés

  Berlin, április 7.
  Több mint 85.000 néző jelent meg az olimpiai stadion tribünjein. Majdnem zsúfolt ház… Csak az olimpiai mérkőzéseket előzte meg oly nagy érdeklődés, mint a mostani magyar-német futballmeccset. Németország válogatott csapata pár hónappal ezelőtt megverte a világbajnok olasz együttest.

  Tombolt és őrjöngött a stadion népe, amikor a német csatárok egymásután rúgják a gólokat az olaszok kapujába. Most Magyarország válogatott csapata látogatott el Berlinbe tarsolyában a svájciak fölött aratott győzelemmel. A magyar csapat tartalékos csatársorral jelent meg a német fővárosban.

  Maga vitéz Ginzery Dénes szövetségi kapitány még szombaton este is azzal ijesztgette a német szövetségi kapitányt, hogy Sárosi György dr. repülőgépen érkezik Berlinbe.

  Sajnos, ez csak tréfa volt, mert Sárosi dr. lábsérülése miatt már Budapesten lemondotta a mérkőzést és a szövetségi kapitánynak szükségmegoldáshoz kellett folyamodnia. Zsengellér még nem játszott bajnoki meccset, Cseh és a Hungária közti „viszonyt” még mindig nem intézték el és helyükbe még nem tűnt fel új csillag a magyar futballsport horizontján.

  Így történt, hogy a szövetségi kapitány Toldi Gézára minden idők legönfeláldozóbb, leglelkesebb magyar futballistájára bízta a csatársor irányítását. Nem rajta múlott, hogy nem mindenben sikerült úgy, ahogy szerette volna.

  A csatársorban ott volt az erő, de hiányzott a technikai tudás, a kifinomult művészet, egyszóval hiányzott dr. Sárosi György. Mindezek ellenére csak a legnagyobb dicsérettel lehet megemlékezni a berlini magyar tizenegyről, különösen a fedezetekről és a védelemről.

  Mert a magyar játékosok a torokorkán wágneri fortisszimójában is meg tudták őrizni hidegvérüket, visszaverték a megújuló támadásokat, és ha nem is tudtak győzni, biztosították veretlenségüket.

  A magyar csapat legjobb tagja Csikós kapus volt. És kiemelkedő teljesítményt végzett Bíró, valamint Pákozdi is. A lovagias, sportszerű küzdelemben egyetlenegy készakarva elkövetett durvaság nem történt. A német csapatban Rohde centerfedezet, Janes hátvéd és Gauchel csatár emelkedett ki.

  A nagy mérkőzés ünnepélyes keretek között tartották meg. A stadion díszpáholya is megtelt előkelőségekkel.

  Baert belga játékvezető sípjelére a csapatok így álltak fel:
  Németország: Klodt – Janes, Billmann – Kufler, Rodhe, Kitzinger – Lehner, Gaucher, Conen, Binder, Pesser.
  Magyarország: Csikós – Pákozdi, Biró – Király, Sárosi III., Balogh – Kincses, Sütő, Toldi, G. Tóth, Kalocsai.

  A magyar csapat kezdte el a játékot. A 2. percben Pesser lefutott, beadta a labdát és Gauchel védhetetlen lövése a kapuba. 1:0. A meglepő gól után előretört a magyar csapat, Sütő átadta a labdát Toldinak és az oly nagy erővel rúgott a labdába, hogy a labda a kapuvonalon álló Billmann lábáról gólba pattant. 1:1.

  A 25. percben Binder lesen állt, a határbíró integetett a zászlójával, de a belga játékvezető ezt nem látta. Binder nem volt rest és A magyar kapus mellett gólba sodorta a labdát. 2:1. A játékvezető később javított. Pesser berúgta a labdát a magyar kapuba, de az onnan kipattant. Szabályos német gól volt ez, de a játékvezető nem ítélte meg.

  A 28. percben Balogh térdsérülése miatt néhány percre kiállt. A 44. percben Sárosi Béla előretört és váratlanul olyan bombát küldött a német kapura, hogy a német kapus nem védhette. 2:2.

  Második félidőben mind a két csapat támadott, de az eredmény nem változott. Különösen a német csatárok portyáztak sokat a magyar kapu előtt, de a legtöbbször eltévesztették a célt és a labdát vagy fölé, vagy mellé helyezték. G. Tóth nem tudott teljes értékű harcos lenni, mert megsérült a homloka.

  A 30. percben Conen és Binder összjátéka után már-már úgy látszott, hogy gólt érnek el a németek, de ekkor Csikós bravúrosan közbelépett. Az utolsó percben G. Tóthnak lett volna alkalma a győzelem megszerzésére, de az üres kapu mellé rúgta a labdát. Magyar támadás közben ért véget a mérkőzés.

  hmgy
   
 4. avatar: ingersheim
   
 5. avatar: ingersheim
  2014.06.14, 15:24 (szerk.: 2021.06.21, 18:24)
  kép
  Toldi (balra) jól helyettesítette Sárosi Györgyöt (jobbra), gólt lőtt a németeknek

  1940-ben a magyar válogatott Berlinben, a német csapat ellen játszott 2:2-es döntetlent. A mérkőzés hőse Sárosi III Béla volt, akit a Képes Sport azért ünnepelt, mert nem tartotta be a taktikai utasítást. A Ferencváros játékosát ugyanis a szövetségi kapitány középfedezetbe állította, azzal a feladattal, hogy irányítsa a védelmet, lépjen hátra kullancsnak a két szélsőhátvéd közé. Sárosi azonban inkább előrekalandozott, s 30 méterről nagy gólt lőtt. A másik magyar találatot egyébként a csapatkapitány, Toldi Géza szerezte. A berlini Olimpiai Stadionban egyébként 102 000 (!) néző előtt játszott a Ginzery Dénes által összeállított, Csikós – Pákozdi, Sárosi III, Bíró – Király, Balogh I – Kincses, Sütő, Toldi, G. Tóth Kalocsay összeállítású magyar csapat, amely csak két helyen tért el az egy héttel korábban a svájciakat 3:0-ra verő tizenegytől. Sárosi György dr. és Dudás helyett ezúttal Toldi Géza és az újonc G. Tóth Péter játszott. Mind a négy gól az első félidőben esett.

  www.mlsz.hu/blog/2014/06/05/meg-jo-hogy-sarosi-iii-nem-volt-szofogado/
   
 6. avatar: fgymat
  2009.01.03, 17:30 (szerk.: 2021.06.21, 18:24)
  A háború hatása már a német csapat összeállításán is látható volt. Az Anschluss miatt a német válogatottban játszott két osztrák kitűnőség Binder és Pesser is.

  Eseményeket csak az első félidő hozott. Mind a négy gól ekkor esett.
  A gyors német vezetést azonnal kiegyenlítettük. A félidő közepén az egyik osztrák-német játékos leshelyzetét jelezte a partjelző, de a játékvezető ezt figyelmen kívül hagyta és így Binder ismét vezetéshez juttatta a hazai gárdát. Még a félidő vége előtt kiegyenlítettünk, ezúttal Sárosi III. bomba lövésével.
  A második félidő a magyar csapat technikai fölényében, de újabb gól nélkül zajlott.

  A német válogatottat ekkor is Sepp Herberger irányította, mint az 1954-es VB döntőben.

  forrás:
  mafoci