magyarfutball.hu

Magyarország - Csehszlovákia 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Longinus
    2017.12.09, 07:34
    képKép: fanpic.ru
     
  2. avatar: fgymat
    2008.12.17, 22:37
    Ez volt az Európa-kupa első kiírásában a harmadik mérkőzésünk. A találkozó előtt egy bajnoki mérkőzésen Konrád II. megsérült. Helyére és javaslatára is, került a csapatba Turay. Az ellenfelünk ekkor elismerten jó csapattal állt ki a találkozóra.


    A válogatott tulajdon képpen biztosan nyert. Senki sem emelkedett ki igazán, de a nyújtott játék elég volt az újabb kupa győzelem megszerzéséhez.
    Az újonc Turay József nagyon jól kezdett, annyira, hogy a 18. percben a csehszlovák védők csak szabálytalanul tudták elválasztani a labdától és ezért ítélt a játékvezető büntetőt. De még ennél is fontosabb, hogy ebben az időszakban kiválóan irányította a csatársort. A mérkőzés további részében azonban mintha eltünt volna. Persze tapasztalatlan volt még, sokat kellett tanulnia.
    A második félidő második magyar gólját eredményező támadás azonban szintén tőle indult. Jó labdát adott a jobb szélre Ströck-nek, aki hihetetlen iramban hagyta maga mögött a csehszlovákokat, majd középre adott. A berubbanó Kohut futtából, ahogy szokta egy Kohut-bombát ragasztott a kapu bal felső sarkába, ott volt ezeknek a lövéseknek a helye.


    Ezzel a győzelemmel átvettük a vezetést az Európa-kupában.
    Érdekesség, hogy az előmérkőzésen a Reálisták és a Gimnazisták csapata játszott. Pontosabban az egyik játékos az érdekes az Eötvös Reáliskola tanulója, a mérkőzés legjobbja, Stefancsics György. Talán többet mond, ha későbbi sokkal ismertebb nevén említjük Sárosi György dr.


    forrás:
    mafoci