magyarfutball.hu

Ausztria - Magyarország 1 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
91. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Bécs, Hohe Warte
játékvezető : Grätz Emil (Csehszlovákia)
nézőszámok:
  1. austriasoccer.at: 40.000
  2. nso.hu: 50.000
  3. Prágai Magyar Hirlap: 60.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.10, 09:55
    Ausztria—Magyarország 1:0 (0:0)

    A mérkőzést hatvanezer néző nézte végig. A gyenge csatársorú magyar csapat kevés eséllyel indult a küzdelembe Plattkó helyett Amse! (FTC) védett teljesen kifogástalanul. Az első félidő az osztrák támadások jegyében zajlott le. A 15-ik percben a magyar hátvéd handset vét. A bíró tizenegyest Ítél, amit Amsei bravúrosan rnent. A magyar fedezetsor hiába tömi labdákká1. a gól- képtelen csatársort. Félidő 0:0 A második félidőben az osztrák csatárok nagy energiával támadnak, de a magyar védőiem mindent ment. A 35-ik percben Swátosch védhet etlen go alt lő. Ezután Pruihát lerúgják, helyette Szabó áll be. A magyar csapat legjobb embere Amsei kapus volt. Nélküle a csapat súlyosabb vereséget szenvedett vohi:«. A csatársorban egyedül Braunét- érvényesült \ vereség oka az volt, hogy a magyar csatársor teljesen csődött mondott. Az osztrák csapat legjobb emberei Regnart. Cufti, Wcssely és Swalosch voltak.

    Prágai Magyar Hirlap, 1923.05.08
     
  2. avatar: fgymat
     
  3. avatar: fgymat
    2009.05.16, 12:18
    Nem voltak kedvezőek a jelek, hiszen a szúrkolói különvonat indítása "nem jött össze" és ami még kellemetlenebb volt, Blum sem utazhatott a válogatottal. A mérkőzés kezdete előtt kiderült, hogy betegsége miatt Plattkó sem tud védeni.

    Végül ez utóbbi esemény nem gyengítette a csapatot. Az általánosan jól teljesítő védelemből is kiemelkedett Amsel. Sőt! A 28. percben Fogl II. teljesen szabályos szereléssel szerezte meg a labdát, de a bíró mégis a 11-es pontra mutatott. Wieser készülődött, majd nem túl erősen de nagyon jól helyezetten rúgta meg a labdát, amit azonban Amsel óriási bravúrral fogott. Az osztrákok védelme is jól szerepelt, de csatársoruk, hasonlóan a miénkhez nagyon gyenge napot fogott ki. Végül az Ő támadóik mégis egy "hajszálnyival" jobbnak bizonyúltak és ez most elég volt a győzelemhez.


    forrás:
    mafoci