magyarfutball.hu

Törekvés SE - III. Kerület 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
játékvezető : Havas Lajos
nézőszámok:
  1. Az Újság: 800-1.000
  2. Sport-Világ: 1.000
  3. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.27, 19:17
    Törekvés—III. ker. TVE 1:0 (0:0).

    Halom-utcai pálya. Biró: Havass. 1000 néző. Egyenrangu elelnfelek változatos játékát mutatta a mérkőzés. A játék folyamán a III. kerületiek erősebbeknek bizonyultak, de a Törekvés jó közvetlen védelme minden támadást biztosan szerelt le. Törekvés gól­ját Salamon révén éri el a II. félidő első percében.A III. kerületiek pozitiv eredményt, dacára annak,hogy fölényüket elért kornereik nagy száma is igazolja, nem tudtak elérni. A III. kerületieknél Hönich II.és Schrott két biztos gólhelyzetet ha­gyott kihasználatlanul. A Törekvésben Szentey és Horváth,a III. ker.-nél Hönich I. volt jó.

    Sport-Világ 1913 szeptember 29.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.25, 20:26 (szerk.: 2021.07.26, 16:26)
    Törekvés — III. ker. TVE 1:0

    A Törekvés halom-utczai pályáján mintegy 800—1000 főnyi közönség jelenlétében játszott a két csapat. Érdekes, mindvégig változatos küzdelmet eredményezett a két csapat találkozása. Feltűnt a III. ker. TVE csatár­sorának ügyes mezőnyjátéka, ezzel szemben rettenetes goalképtelensége és a Törekvés ügyes védőjátéka.

    A III. ker. TVE kezd és rögtön a Törekvés kapuja előtt terem, a vasutas csapat közvetlen védelme azon­ban biztosan működik. Törekvés hands miatt megítélt szabadrúgással jut támadáshoz és ebből kornert is ér el, a melyet azonban érvényesíteni nem tud. Változatos játék folyik azután, miközben mindkét félnek többször nyílik alkalma goallövésre, de részben a csatárok ügyetlensége, részben a kapusok pompás védései folytán goalt egyik csapat, sem ér el. A -lí. perczben Nyilas Starkot úgy rúgja meg, hogy utóbbi perczekig fetrengett fájdalmában, és később már csak inkább statisztált.

    Félidő 0: 0.

    A Törekvés támadása vezeti be a második félidőt és az első perczben Salamon révén meg is szerzi a győztes goalt. A III. ker. TVE ezután teljesen beszorítja a Törek­vést, de eredmény nélkül, a vasutas csapat csatársora viszont csak lerohanásokkal közelíti meg ellenfele kapu­ját. Jók voltak a Törekvésnél: Dürr, Bőti, Salamon ; a III. ker. TVE-nél Guttman és Kösztler.

    Biró : Havas Lajos

    Az Újság, 1913. szeptember 30.