magyarfutball.hu

Budapest - Bécs 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Mlszati
  2015.12.15, 14:27
  A Magyar jatekosok vilagoskék ingben léptek pályára, meg mindig cimer nélkul....
   
 2. avatar: imre30
  2013.01.03, 21:10
  A Herquett (vagy Herquet) kontra Hoffmann-ügy mellett az is érdekes, hogy az ún. osztrák "ellenszövetséget" a WAC (Wiener AC vagy Vienna)egyedül vagy a Cricketerekkel együtt alapították.
   
 3. avatar: fgymat
  2013.01.03, 19:14 (szerk.: 2017.04.02, 20:36)
  Herquett Rezső helyet Cornelius Hoffmann (Wiener Athletiksport-Club).

  Tévedés!
  Mint már írtam: az osztrák csapatban a MLSz. által is igazolt két játékos, Herquet (MTK.) és Hoffmann (Kaposvári AC.) szerepelt. Az 1904. június 4-én megjelent bécsi Die Zeit című újságban, nincs az osztrák csapatban Hoffmann nevű játékos, ellenben a csatársorban ott van Herquett... Mivel nem volt 11 osztrák játékos, ezért kellett beállítani a magyarokat. A kaposvári Hoffmann végül nem lépett pályára, de az MTK-ás Herquett igen.
   
 4. avatar: Zsorzsinju
   
 5. avatar: fgymat
  2012.11.28, 15:07 (szerk.: 2017.04.02, 20:35)
  Kiderült, hogy nem is egy, hanem kettő vendégjátékos volt az osztrákoknál. Ezzel megoldódott a Hoffmann rejtély is, csak az nem tiszta, hogy pályára lépett-e.
  Futballhírek a hétről

  A hivatalos football szezon véget ért. A szövetség által rendezett bajnoki és szövetségi-díj mérkőzések bevégződtek. Összemértük erőnket az egyik osztrák szövetségnek, az ÖF. Unionnak válogatott csapatával is és fölötte fényes diadalt arattunk. Nem kisebbíti a győzelem értékét az sem, hogy az osztrákok részben belviszályaik, részben egyéb okok miatt nem küldhették le a „legjobb tizenegyet”, mert hisz mi is állíthattunk volna ki jobb csapatot.

  Ausztriában ugyanis most két szövetség is van. Az Österreichische Fussball Verband és az ÖF. Union, amelynek a csapata itt szerepelt. Az Unionba azonban csak egy első osztályú egylet tartozik, a WAC., míg a Cricketerek, a I.V.FC. stb. a ÖFV. kötelékébe tartoznak.

  Az Union a különböző oldalról jövő nyomásoknak engedve kénytelen volt a gyengébb csapatokból is, szerepeltetni játékosokat úgy, hogy a leküldött csapat, a teljes WAC. csapatnál gyengébb volt. Igen rossz vért szült, hogy az osztrák csapatban a MLSz. által is igazolt két játékos, Herquet (MTK.) és Hoffmann (Kaposvári AC.) szerepelt. A szövetségnek módot kell találnia arra, hogy ilyen eset többé ne forduljon elő.

  A szövetségi mérkőzések befejeződtek. Az első osztályú bajnokságban tudvalevőleg a tavaszi forduló élére a FTC, került, míg a II.osztályú bajnokságban mindvégig igen szép stylusban s veretlenül vezet az UTE. A szövetségi díjban igen szépen s állandó jó formában szerezte meg magának az első helyet a MAC. II. csapata.

  http://www.huszadikszazad.hu/1904-junius/sport/futballhirek-a-hetrol
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.07, 14:35 (szerk.: 2017.04.02, 20:35)
  A válogatást az MLSZ Intéző Bizottsága végezte.

  Miután az osztrák szövetségben szakadás következett be (a Wienna és a Cricketter ellenszövetséget alapítottak) a vendégek erősen tartalékosan álltak fel. További lemondások is voltak. Olyannyira, hogy egy MTK játékos (Herquett) egészítette ki őket és így nem kellett látszám hiányosan játszaniuk...

  A magyar csapat a vártnál jobban játszott. A fedezettsor remekelt és nagy részük volt a sikerben.

  forrás:
  mafoci
   
 7. avatar: fgymat
  2008.12.05, 20:51
  Érdekesség, hogy néhány forrás (nso.hu, austriasoccer.at) szerint HERQUETT helyett Hoffmann Cornelus játszot.
   
 8. avatar: FoB73
  2008.07.30, 19:42
  HERQUETT(MTK) kölcsönjátékosként szerepelt!