magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Pécsi Mecsek FC-Titán 3 : 0 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2016.12.07, 15:28 (szerk.: 2021.07.25, 22:27)
  A csabaiak „lefejelték” ellenfelüket
  Békéscsabai Előre FC - Pécsi MFC 3-0 (3-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 3000 néző
  V.: Tóth V. (Lettrich, Hajdú)
  Békéscsaba: Derdák 6 — Csehi 6 — Medgyesi 6, Kovács 6 — Ulici 4, Belvon 7, Major 6, Sándor 5, Kasik 5 — Szabados A. 6, Kulcsár 7. Edző: Silviu Iorgulescu
  Pécs: Babócsy 5 — Tomka 5 — Győri 4, Brindas 0 — Pest 6, Dienes 5, Farkas 4, Szabados J. 6, Szaszovszky 4 — Tököli 5, Azoitei 4. Edző: Gelei József
  Csere: Brindas helyett Kislőrincz (5) a 11., Kovács h. Illés (5) a szünetben, Farkas h. Ulrich (-) a 65., Ulici h. Balog Zs. (-) a 73., Pest h. Víg (-) a 80., Szabados A. h. Todorovics (-) a 80. percben.
  Gólszerző: Szabados A. a 7., Kulcsár a 12., Kulcsár a 25. percben.
  Sárga lap: Kovács (reklamálásért) a 16., Ulici (Farkas felvágásáért) az 51., Szaszovszky (ápolás után engedély nélkül visszajött a pályára) az 54., Tököli (sípszó után elrúgta a labdát) a 72. percben.
  Szögletarány: 9:3 (2:2)

  2. perc: Major lopakodott föl a Pécs térfélen, majd 22 méterről váratlanul megcélozta a kaput, a labda pedig a keresztlécen csattant.
  7. perc: Dienes elhúzta Kasik lábát a 16-os bal oldalvonalánál, s ezért szabadrúgás járt a hazaiaknak. Belvon élesen belőtte a labdát, az ötösön álló Szabados Attila keményen megfejelte, s így a léc alatt a hálóba zúgott, 1-0.
  12. perc: Ezúttal a jobb oldalról, a 16-os és az alapvonal találkozásától rúgott be szabadrúgást Belvon, a rövid saroknál álló Kulcsár öt méterről csúsztatta fejjel a labdát a jobb alsó sarokba, 2-0.
  25. perc: Major iramodott meg a jobbösszekötő helyén, majd kiugratta Szabados Attilát, aki az alapvonal közeléből beadott, Kulcsár pedig berepülve, öt méterről a léc alá fejelt a visszamozduló Babócsy mellett, 3-0. kép
  A békéscsabaiak második, Kulcsár első gólja, amelyet Pest (8) és a copfos Szaszovszky csak szemmel tud követni, hiszen Babócsy kapus már verve. (Fotó: Kovács Erzsébet)

  Már a mérkőzés elején hamar körvonalazódott, hogy a pécsiek elsősorban a védelmet erősítik meg annak reményében, hogy gól nélkül úszhatják meg a viharsarki kirándulást. Ezzel azonban átadták a teret a csabai középpályásoknak, akik éltek az alkalommal, és hamar jelentős mezőnyfölényt harcoltak ki.
  Ebben az időszakban a vendégek szinte át sem lépték a felezővonalat, végig a pécsi 16-os előtt pattogott a labda. A csabaiak igyekeztek kihasználni fölényüket, szinte minden helyzetből tüzeltek, próbára téve a tavasszal még Békéscsabán védő Babócsyt, és a gyorsan jött kapufa után hamar meg is szerezték a vezető gólt.
  A vendégcsapat még ekkor sem változtatott harcmodorán, gondolva, a 0-1 is tisztes eredmény. Ám a csabaiak úgy gondolták, számukra ez még vékony előny, s ha már lehetőséget biztosítanak a mecsekaljaiak a gyors és kapura veszélyes támadásokra, folytatják a gólgyártást. Gyors egymás után még kétszer megterhelték a néha bizonytalankodó Babócsy kapuját.
  Ezután viszont kénytelen volt kitámadni a vendégcsapat. Ettől még élvezetesebb lett a találkozó, néhány tetszetős kontrájuk ugyanis olykor zavarba hozta a csabai védelmet, ám a jó lehetőségeket is elpuskázták a vendégek vagy Derdák védett nagyokat.
  A második játékrészben mintha megelégedett volna háromgólos előnyével a Békéscsaba. A hazaiak csak arra ügyeltek, hogy a pécsi térfélen tartsák a labdát. Látványos támadásokra már csak elvétve vállalkoztak.
  A vendégek továbbra is kísérleteztek, de nem tudtak megújulni. Támadóik végképp nem vállalkoztak lövésre, a középpályások pedig az idő múlásával egyre inkább fáradni látszottak, ezért inkább a rombolással foglalkoztak, a támadások segítésére kevesebb hangsúlyt fektettek. A mérkőzés színvonala ezért visszaesett.
  A hazai nézők persze elégedettek voltak, hiszen csapatuk régen nyert utoljára hazai környezetben, így továbbra is jól szórakoztak, és hellyel-közzel nógatták is csapatukat újabb gólok reményében. Ám ez nem következett be, mert a mérkőzés vége felé már nem volt tűz a csabaiak játékában.
  Így végül az első 25 percben esett gólokkal és az első félidei remek játékkal megérdemelten nyert a házigazda. A gólok érdekessége, hogy valamennyi szélről belőtt labdából, illetve az azt követő ötméteres fejesből esett.

  Edzői nyilatkozatok
  Silviu Iorgulescu, a Békéscsaba edzője:
  — Nagyon fontos három pontot szereztünk egyik fő riválisunkkal szemben. Jobbak voltunk, s talán nem túlzás az sem, hogy az eredmény nem fejezi ki hűen a két csapat között a ma látott különbséget. Három-nullig a csapat taktikusan, nagyon fegyelmezetten játszott. A gólok után azonban kissé könnyedén futballoztunk, elégedetté vált a csapat a biztos előny tudatában. Összességében azonban elégedett vagyok a látottakkal, hiszen a gárda megmutatta, hogy tud focizni.
  — Tudott valami újat mutatni számodra a csapat?
  — Különösen nem. Számítottam arra, hogy mindent megtesznek a siker érdekében, de nem tettek semmi pluszt a korábbiakhoz. Jól csinálták a letámadást, megfelelő agresszivitással játszottak. Volt idő viszont, amikor elfáradt az együttes, de ez érthető is, egyórás intenzív támadójáték után. Egyébként úgy lépett pályára a csapat, hogy mielőbb eldöntse a találkozó sorsát.
  Gelei József, a Pécs edzője:
  — Olyan dedós gólokat kaptunk sorozatban, amilyeneket a tizenéves gyerekeknek sem szabadna. Amíg ilyen gólokat kapunk, mindig előnybe hozzuk az ellenfelet. Csak a mezőnyben voltunk egyenrangú ellenfelek. Sajnos, nem állt oda mindenki a kijelölt embere mellé, ennek köszönhető vereségünk. Ez nem tudás, nem forma és nem felkészülés kérdése, hanem figyelmetlenség. S az a csapat, amelyik ilyen gólokat kap, az megérdemli sorsát.
  — A Ferencváros ellen nyújtott játék után joggal lehettek bizakodók...
  — Valóban arra gondoltam, hogy sokkal inkább egyenrangú partnerek leszünk Békéscsabán is. Adódott előttünk is két olyan helyzet, amilyen az Előrének az egész mérkőzésen nem volt. Csak hát ezeket nem értékesítettük.
  — A szünetben mit kért a játékosoktól?
  — Azt, hogy ne adják föl. Próbáljanak meg a becsületükért játszani. Nem adták fel, de a 3-0 olyan nagy előny, amit csak ritkán lehet behozni.
  — Brindas kiesése zavart okozott?
  — Amikor megsérült, már 1-0 volt az eredmény. A helyére beállt Kislőrincz nem játszott rosszul. Nem ezen múlott a vereségünk, sokkal inkább azon, hogy a békéscsabaiak jobban akarták a győzelmet.

  11. Békéscsaba 13 4 3 6 17-17 15
  ...
  18. Pécs 13 1 2 10 8-30 5

  Békés Megyei Hírlap, 1996. november 4.