magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Parmalat FC 3 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2017.01.16, 10:59 (szerk.: 2021.08.07, 23:03)
  Kiszenvedett három pont
  Békéscsabai Előre FC - Parmalat FC 3-1 (2-1)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 4 ezer néző
  V.: Cserna (Nyilas, Bajkai)
  Békéscsaba: Udvarácz 7 — Szenti 4, Csató S. 6, Kovács 6 — Mracskó 5, Fodor 5, Major 5, Kasik 6 — Szabados 4, Szarvas 6, Kulcsár 5. Edző: Pásztor József
  Parmalat FC: Disztl 5 — Lőrincz 4, Keresztúri 5—2=3, Monye 6, Bekő 5 — Dubecz 4, Zimmermann 6, Dvéri 6, Rósa 5 — Horváth 6, Pálfi 4. Edző: Szabó Károly
  Csere: Dubecz helyett Nagy Lajos (5) a szünetben, Szabados h. Csató J. (5) az 53., Pálfi h. Varsányi (5) a 60., Lőrincz h. Varga (-) a 62., Szarvas h. Stancu (-) a 68., Fodor h. Nagy László (-) a 89. percben.
  Gólszerző: Szarvas (11-esből) a 10., Fodor a 16., Horváth a 32., Major a 69. percben.
  Sárga lap: Keresztúri (reklamálásért) a 16., Szabados (Rósa buktatásáért) a 17., Kovács (Pálfi felvágásáért) a 38., Zimmermann (Majort felvágta)a 68., Szenti (Horváth visszahúzásáért) a 77., Varga (Stancu felvágásáért) a 87. percben.
  Kiállítva: Keresztúri a 64. percben.
  Szögletarány: 2:6 (1:3)

  Éppen két héttel ezelőtt az Újpest elleni találkozót megelőző órákban karambolozott Békéscsaba határában Silviu lorgulescu, a csabaiak pályaedzője, aki kisebb agyrázkódást szenvedett, s csaknem egy hétig nyomta az ágyat. Most viszont helyet foglalt a kispadon: - Néha még most is érzek kisebb szédülést, de dolgozni kell! A csapatnak pedig el kell mozdulnia a holtpontról - mondta a mérkőzés előtt.

  1. perc: az őrizetlenül hagyott Horváth megcélozta a békéscsabai kaput, ám Mracskó belelépett a nagy erővel meglőtt labda útjába, amely a lábáról szögletre vágódott.
  5. perc: Major közeli fejesét Lőrincz a gólvonalon állva fejelte vissza a mezőnybe.
  10. perc: a 16-oson belülre betörő Majort Zimmermann buktatta. A játékvezető habozás nélkül a 11-esre mutatott. A büntetőből Szarvas laposan a jobb alsó sarokba lőtt, Disztl jó irányba vetődött, ám a labda gyorsabb volt, és a hóna alatt vágódott a hálóba, 1-0.
  13. perc: Kasik bal oldali beadásából Szarvas a kivetődő Disztlbe lőtte a labdát.
  16. perc: Szarvas ugrott ki a védők közül, de jobbra kisodródott, ezért lövés helyett okosan középre gurított, ahol Fodor érkezett. A középpályás három lépésről belsővel a jobb alsó sarokba pofozta a labdát, 2-0.
  30i perc Rósa lövését Udvarácz kispárgázta.
  32. perc: Rósa célozta meg nagy erővel a csabai kaput a 16-os vonaláról, ám Udvarácz a helyén volt, kezéről azonban balszerencséjére Horváth elé hullott a labda, aki ismételt, a kapuba tartó labdát a visszaérkező Csató S. a gólvonal mögül tudta kivágni, 2-1.
  38. perc: Horváth estében lőtt a 11-es tájékáról, Udvarácz hárított.
  49. perc: Horváth lövését Udvarácz remekül fogta.
  54. perc: Pálfi fejese nyomán húzta le a labdát Udvarácz.
  58. perc: Nagy Lajos jobb oldali beadását követően ismét Horváth fejelhetett kapura, ám Udvarácz jó reflexszel kitolta a labdát.
  64. perc: Keresztúri a felezővonalnál ártalmatlan helyzetben beleütött a labdába, amiért a játékvezető a sárga lapot húzta elő a zsebéből, ám mivel a vendégek védőjének volt már ilyen kártyája, ki is állította őt Cserna játékvezető.
  69. perc: a frissiben beállt Stancu lefejelte a labdát Major elé, aki szemben a kapuval a 16-osról váratlanul laposan lőtt, Disztl az ellenkező irányba mozdult, és mire eszmélt, már csak lábbal tudott a labdába érni, amely a bokájáról vágódott a kapu közepébe, 3-1.
  78. perc: Dvéri 25 méteres bal felső sarokra tartó óriási szabadrúgását húzta le Udvarácz.
  90. perc: Kulcsára leshatárról ugrott ki, 15 méteres vágta után 14 méterről megcélozta a kaput, ám Disztl hihetetlen reflexszel kitolta a labdát.kép
  Kulcsár húz el Monye mellett. (Fotó: Lehoczky Péter)

  Nagy lendülettel kezdett a Békéscsaba, láthatólag hamar tudtára akarta adni ellenfelének, hogy milyen lesz a 10. fordulóban a pontleosztás a Kórház utcában.
  A fehérváriak a lestaktikát hívták segítségül, amely nagyon gyakran ötödik védőként segített is rajtuk. Szarvas büntetőgólját követően a 16. percben is erre számítottak a vendégek, a csabaiak második góljánál lest reklamáltak, ám a játékvezető Keresztúri alakítását nem vette jó néven. Ettől függetlenül a Békéscsaba jogosan jutott a kétgólos előnyhöz. A hazaiak úgy gondolták, ez már elég is az üdvösséghez.
  Nem osztotta ezt a véleményt a fehérvári legénység, feladta a „csak a biztonságos védekezés” elvét, s egyre bátrabban támadott. Lestaktikájuk a folytatásban jól működött, nem kevesebbszer mint hét alkalommal akadtak el Kasikék emiatt. A tűzpárbajban is feljavultak a vendégek (5:4 volt az arány javukra), nem véletlen, hogy a szünetig szépítettek.
  A fordulás után a Parmalat játszott a Nappal szemben, ám ez nem zavarta Disztlt, ugyanis egyre ritkábban jutottak át a felezővonalon a hazaiak.
  Mind többször pattogott a csabai térfélen a labda, és ezzel arányosan akadt dolga Udvarácznak. Ébresztőt kiabált a helyi publikum, miközben Keresztúri meggondolatlan kezezésével hátrányba hozta csapatát. De még ez sem sokat változtatott a játékon: jött előre a Parmalat, védekezett a Békéscsaba. A szemmel láthatóan fáradó házigazdák erejéből csak szórványos ellentámadásra futotta. Az emberelőnyt használta ki Major, akinek lövésénél Disztl hibázott. Talán az lehet mentsége, hogy egyre élesebben sütött a szemébe a Nap. Darált a vendégcsapat, ám az emberhátrány megbosszulta magát, mert mind ritkábban tudtak a 16-oson belülre kerülni.
  A Békéscsaba foggal-körömmel védekezett, és végül kihúzta újabb kapott találat nélkül, noha ebben a félidőben már hétszer találták el a kaput a fehérváriak, ha be nem is találtak.

  Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
  — Az első félórában nagyon jól játszottunk, további gólokat érhettünk volna el. Ezután a csapat visszavett a tempóból, ez megbosszulta magát, s mivel nem tudtunk ritmust váltani, végül megszenvedtünk a három pontért.
  — Az ellenfél miután tíz főre fogyatkozott, egyenrangú partner maradt...
  — Sajnos nem mertünk játszani, de az is tény, hogy néhány játékostól nem várhatok többet annál, mint amire képes mostanában. A gárdában hárman szerepelnek olyanok, akik szerelni is tudnak, s egyáltalán elfogadható teljesítményt nyújtanak védekezésben. De ennek ellenére voltak még lehetőségeink a gólszerzésre a szünet után is, ám nem koncentrált megfelelően egy-két támadónk.
  Szabó Károly, a Parmalat edzője:
  — Mezőnyfölényben játszottunk, csakhogy a labdarúgást gólra játsszák. A döntetlent megérdemeltük volna, de úgy vélem, a játékvezető nem egyforma mércével szabta ki ítéleteit. Más lett volna a végeredmény, ha mi is kapunk egy jogos 11-est vagy ha nem lett volna a kiállítás. Ez utóbbinál meg kell jegyeznem, hogy az első sárga lapot nem Keresztúrinak, hanem Bekőnek kellett volna kapnia. Nem beszélve arról, hogy a csabaiak második gólja lesállásból született.
  — Tíz emberrel is bátran rohamoztak...
  — Tény, hogy nekünk több lehetőségünk nyílt a támadásokra, hiszen a Békéscsaba visszaállt. De hiába a mezőnyfölény, ha gólképtelenek vagyunk.
  — A mérkőzés előtt még a győzelemben is reménykedett.
  — Valóban úgy érkeztünk, hogy van keresnivalónk. De két szerencsétlen gól is sújtott bennünket.

  13. Békéscsaba 10 2 1 7 13-21 7
  14. Parmalat FC 10 2 1 7 10-23 7

  Békés Megyei Hírlap, 1995. október 16.