magyarfutball.hu

Budapest Honvéd FC-MFA - FC Dabas 0 : 3* 11:00 * játék nélkül

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.01, 16:06
    A fokozódó vírushelyzet miatt fájdalmas, de észszerű döntést kellett hoznunk
    Vasárnap 11:00 órától a Dabast fogadta volna az NB III Közép csoportjában a Budapest Honvéd második csapata, s azért csak volna, mert a találkozó elmarad. A kialakuló körülmények miatt Honvéd szombaton késő este kérte a mérkőzés elhalasztását, ellenfelünk azonban ehhez nem járult hozzá, mi pedig a játékosaink védelmében úgy döntöttünk, hogy lemondjuk a találkozót, akkor is, ha azt 3–0-s győzelemmel írják a Dabas javára.

    „Még a Mezőkövesd elleni bajnoki lefújásakor is úgy készültünk, hogy vasárnap pályára lép a második csapatunk, számunkra is fájdalmas volt meghozni a döntést, hogy ne futballozunk – kezdte Urbányi István, a Budapest Honvéd sportigazgatója. – A találkozón azonban Szabó Alex megsérült, Tamás Krisztián piros lapot kapott, így rájuk sem számíthatunk a következő héten, és a PAFC elleni mérkőzésig még két PCR-teszten kell részt vennie a csapatnak, s az elmúlt hetek azt mutatják, hogy minden szűrés során sajnos volt pozitív mintát adó játékosunk. A létszámot tekintve sem vagyunk meg, és olyan extrém terhelés alá kéne vetni a megmaradó fiatal futballistákat, amelyre nincs indok, egyetlen meccs sikere sem ér ennyit, hogy sérülésveszélynek tegyük ki a labdarúgóinkat, a legfontosabb a Honvéd és a klub játékosainak védelme.”

    Sportigazgatónk hangsúlyozta, a Mezőkövesd ellen is igazolást nyert, vannak tehetségeink (Szabó Alex, Kocsis Dominik és Németh Dániel is debütált az NB I-ben), akiket arra készítünk, hogy bármikor bevethetőek legyenek a felnőttek között, ez is volt az alapja a nyáron elindított „Felnőttprogramnak”. A Dabas ellen pedig akkor sem tudnánk kiállni, ha elfogadták volna a korábbi kérésünket, hogy a 16. évét be nem töltő, de fizikailag felkészült labdarúgókat is szerepeltethessünk az NB III-ban.

    „Tudni kell, hogy az NB I-es csapatnál lévő 14 koronavírusos játékoson túl a Magyar Futball Akadémián több mint 20 olyan labdarúgónk van, aki beteg, karanténban van, vagy éppen nemrég gyógyult fel a koronavírusból és még nincs bevethető állapotban, eközben pedig több játékosunk sérüléssel bajlódik – emelte ki Simon Miklós a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatója, a Honvéd II vezetőedzője. – Az U19-es csapatunk is csak azért tudott kiállni a Vasas elleni rangadóra, mert az U17-es és az U16-os gárdánk a hétvégén nem játszott, a 2003-as és 2004-es futballisták mellett két 2005-ös játékos is szerepelt a piros-kékkel szembeni bajnokin.”
    Így tehát, bármennyire is fájdalmas, muszáj volt úgy határoznunk, hogy lemondjuk a mérkőzést, hiszen a fiatal játékosaink és az első csapat érdekében ezt a döntést kellett meghoznunk.

    Egy-egy mérkőzés megnyerésénél pedig sokkal fontosabb, hogy olyan fiatal játékosokat adjunk a felnőttcsapatnak és a magyar futballnak, mint például a Mezőkövesd ellen is remekül teljesítő László Dávid, illetve Bocskay Bertalan, valamint az NB I-ben most debütáló Szabó Alex és Kocsis Dominik. Akik egytől egyig bizonyítják, hogy remek munka folyik a Magyar Futball Akadémián.

    https://honvedfc.hu/hirek/elmarad-a-honved-ii-bajnokija/2020-11-01