magyarfutball.hu

Hajdúszoboszlói VSE - Nagyhalász 0 : 0* 13:00 * 8. percben félbeszakadt

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: jdepp
    2019.09.05, 08:35 (szerk.: 2019.09.05, 13:03)
    A középpályás halála a futballpályán.

    Dr Kovács Gábor, a hajdúszoboszlói csapat orvosa szemtanúként így emlékszik a történtekre:
    — Adorján Árpád elvégzett egy szabadrúgást, majd visszafelé futott saját kapuja felé. Senkivel sem ütközött, a labda sem volt a közelében. Hirtelen elesett és eszméletlenül zuhant a játéktérre. A debreceni mentőszolgálat mentőkocsijának érkezéséig, majd azután is, közös erővel próbáltuk életre kelteni. Sajnos, eredménytelenül. Az első diagnózis szerint a játékos halálát valószínűleg szívelégtelenség, illetve szívmegállás okozta.
    Dr. Kovács Gábor szavait a debreceni mentőszolgálat ügyeletes mentőtisztje. Finta Béla is megerősítette. dr. Faragó Éva mentőorvos jelentése alapján. A szerencsétlenül járt játékos azonnal orvosi segitségben,de sajnos nem tudtak segiteni rajta.

    Az egész ország sporttársadalma döbbenten értesült — a Békéscsabai Előre Spartacus és a Debreceni VSC színeiben összesen 104 első osztályú mérkőzésen szerepelt, 14 gólt lőtt — szőke középpályás tragikus haláláról. A 30 éves Adorján Árpád 1974-ben kezdett Balmazújvárosban futballozni, majd rövid ideig tagja volt Mezőtúron a Honvéd Szabó Lajos SE-nek. Később, 1982-től 1988-ig a Békéscsabai Előre Spartacust, aztán két esztendeig pedig a DVSC-t erősítette. Az elmúlt bajnoki évadot a Kabai Egyetértés sikeres NB Il-es csapatában töltötte, és a nyáron igazolt át az NB III-as Bocskaihoz.

    Nemzeti Sport,1991.10.21